Bundala National Park Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

Bundala National Park

Bundala National Park

mijn reis plannen

In het zuiden van Sri Lanka vind je het kleine natuurpark Bundala. Het park grenst aan de zuidkust en kent een aantal unieke karakteristieken. Reis je van Tissamaharama naar Tangalle of vice versa, dan is een jeep safari in Bundala een leuke tussenstop!

Bundala National Park biedt een mooie introductie van wat je kunt verwachten in de nationale parken van Sri Lanka. Het is bekend vanwege haar grote diversiteit in vogelsoorten welke zich hebben gevestigd in de vele lagunes die dit park rijk is. Het is ook het belangrijkste moerasgebied van Sri Lanka. Het park is ongeveer 6.000 hectare groot en kent een landschap van moeras, zoutpannen en regenwoud. Het kent veel lagere bezoekersaantallen dan het Yala of het Udawalawe.

Er is ook een kleine populatie olifanten aanwezig in het park, welke eenvoudig te spotten zijn door het open landschap. Ook op het strand kom je ze tegen. Net als luipaarden die in dit park leven en jagen op de herten. Ze worden nauwelijks waargenomen en zijn zeer zeldzaam, maar het is de moeite waard om verschillende rotsachtige ontsluitingen te verkennen waar eerdere waarnemingen hebben plaatsgevonden. Naast luipaarden zijn er luiaards, jakhalzen, reuzeneekhoorns, gordeldieren en civetkatten. Krokodillen zijn ook te vinden in Bundala net als varanen en een verscheidenheid aan andere reptielen. Dit kustgebied trekt ook vier van de vijf soorten zeeschildpadden van Sri Lanka aan, die aan land komen om hun eieren te leggen.

En dan voor de vogelspotter: Van de 150 vogelsoorten die in het park leven, wordt gezegd dat elke watervogelsoort van Sri Lanka hier te vinden is. De zeldzame zwartsnavelooievaar en grote giel zijn bijzondere waarnemingen. Het is gemakkelijk om de blauwstaartbijeneter, lepelaar, tureluur, groenpootruiter, grijze pelikaan, kleine groensnavelmalkoha, brahmaanse wouw, Indische kuifarend en bruine klauwier te herkennen.

Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Sri Lanka & Abu Dhabi

Sri Lanka & Abu Dhabi 19 dagen | v.a. 2475,- p.p. incl. + +

Combineer tijdens deze reis de culturele hoogtepunten van Sri Lanka met het spetterende Abu Dhabi.

Lees meer
Tuktuk Rondreis

Tuktuk Rondreis 12 dagen | v.a. 1325,- p.p. incl. + +

Hoe tof is dit! Je reist met een tuktuk door Sri Lanka en bezoekt de mooiste plekken op het eiland. Deze reis is een groot gaaf avontuur!

Lees meer
Tropische Westkust Sri Lanka

Tropische Westkust Sri Lanka 14 dagen | v.a. 1915,- p.p. incl. + +

Sri Lanka is een tropisch paradijs in de Indische Oceaan. De rondreis combineert de tropische westkust met de hoogtepunten van het binnenland. Het is een perfecte reis voor...

Lees meer
Tropische Oostkust Sri Lanka

Tropische Oostkust Sri Lanka 16 dagen | v.a. 1855,- p.p. incl. + +

Sri Lanka is een waar tropisch paradijs in de Indische Oceaan. Tijdens deze reis door Sri Lanka combineer je de oostkust met de hoogtepunten van het binnenland. Perfect voor...

Lees meer