Bundala National Park Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

Bundala National Park

Bundala National Park

mijn reis plannen

In het zuiden van Sri Lanka vind je het kleine natuurpark Bundala. Het park grenst aan de zuidkust en kent een aantal unieke karakteristieken. Reis je van Tissamaharama naar Tangalle of vice versa, dan is een jeep safari in Bundala een leuke tussenstop!

Bundala National Park biedt een mooie introductie van wat je kunt verwachten in de nationale parken van Sri Lanka. Het is bekend vanwege haar grote diversiteit in vogelsoorten welke zich hebben gevestigd in de vele lagunes die dit park rijk is. Het is ook het belangrijkste moerasgebied van Sri Lanka. Het park is ongeveer 6.000 hectare groot en kent een landschap van moeras, zoutpannen en regenwoud. Het kent veel lagere bezoekersaantallen dan het Yala of het Udawalawe.

Er is ook een kleine populatie olifanten aanwezig in het park, welke eenvoudig te spotten zijn door het open landschap. Ook op het strand kom je ze tegen. Net als luipaarden die in dit park leven en jagen op de herten. Ze worden nauwelijks waargenomen en zijn zeer zeldzaam, maar het is de moeite waard om verschillende rotsachtige ontsluitingen te verkennen waar eerdere waarnemingen hebben plaatsgevonden. Naast luipaarden zijn er luiaards, jakhalzen, reuzeneekhoorns, gordeldieren en civetkatten. Krokodillen zijn ook te vinden in Bundala net als varanen en een verscheidenheid aan andere reptielen. Dit kustgebied trekt ook vier van de vijf soorten zeeschildpadden van Sri Lanka aan, die aan land komen om hun eieren te leggen.

En dan voor de vogelspotter: Van de 150 vogelsoorten die in het park leven, wordt gezegd dat elke watervogelsoort van Sri Lanka hier te vinden is. De zeldzame zwartsnavelooievaar en grote giel zijn bijzondere waarnemingen. Het is gemakkelijk om de blauwstaartbijeneter, lepelaar, tureluur, groenpootruiter, grijze pelikaan, kleine groensnavelmalkoha, brahmaanse wouw, Indische kuifarend en bruine klauwier te herkennen.

Andere reizigers bekeken ook

Privé Eiland op de Malediven Ultieme Luxe

Privé Eiland op de Malediven 10-daagse Privé Rondreis de Malediven Vanaf € 8325 p.p.

Voor velen is het een droombestemming, de Malediven. Hier vindt u de mooiste koraalriffen van de wereld en daarom ideaal voor duikers en snorkelaars. Tijdens deze reis...

Bekijk reis
Klassiek Sri Lanka Populair

Klassiek Sri Lanka 21-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 2590 p.p.

Een 3-weekse rondreis die de klassieke hoogtepunten van Sri Lanka combineert met prachtige accommodaties. Reis langs de culturele en landschappelijke ervaringen, de...

Bekijk reis
Sportief Avontuur in Sri Lanka

Sportief Avontuur in Sri Lanka 17-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 2285 p.p.

Raften op de Kelani rivier, olifanten spotten op de grasvlaktes en het beklimmen van Lion's Rock. Dit is dé reis als u Sri Lanka op een uitdagende manier wil ontdekken!

Bekijk reis
Sri Lanka & de Malediven Populair

Sri Lanka & de Malediven 15-daagse Privé Rondreis Sri Lanka & de Malediven Vanaf € 3250 p.p.

Combineer tijdens deze rondreis door Sri Lanka alle culturele, historische en natuurlijke hoogtepunten met enkele heerlijke stranddagen in het tropische paradijs de...

Bekijk reis