Galle | Sri Lanka rondreis vakantie

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger


Galle is een stadje in het zuiden van Sri Lanka waar je geweest moet zijn. Het stadje is een bijzonder en lang onder invloed geweest van Nederland.

Galle is een stad vol kleuren, geuren van verschillende kruiden, maar ook van prachtige koloniale gebouwen. Galle is een stad van grote schoonheid en met zijn koloniale architectuur en gecombineerd met de tropische setting van Sri Lanka een bijzondere stad om te bezoeken.

Daarnaast staat de vestingstad bekend als handelsstad van Sri Lanka. In de 17e en 18e eeuw was de havenstad Galle ontzettend belangrijk voor de Nederlanders. Om die reden is er  in 1663 door de Nederlanders een 36 hectare groot fort gebouwd, dat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit fort heeft zijn eer aangehouden tijdens de tsunami van 26 december 2004. Het fort heeft een groot deel van de stad kunnen beschermen en de enorme golf aanzienlijk af kunnen remmen. Galle is makkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad Colombo of vanuit Hikkaduwa en Unawatuna, die gelegen zijn aan de zuidwest kust van Sri Lanka. 

In het Galle Fort vind je verschillende leuke souvenirs en kleding winkeltjes. Ook vind je hier diverse restaurantjes waar je heerlijk kan lunchen of dineren. Ga bijvoorbeeld naar het Amangalle hotel, een prachtig hotel waar de tijd stil heeft gestaan. Wilt nog wat extra cultuur en historische kennis opdoen? Ga dan lunchen bij het Galle fort hotel, hier vind je in de muur eeuwenoude VOC kenmerken terug.

Fishermen in Galle
Vissermannen in Galle, Sri LankaBekijk ook eens deze reizen naar Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka op maat

Vertel ons jouw wensen en laat ons jouw perfecte rondreis door Sri Lanka op maat samenstellen!

Lees meer

Huwelijksreis Sri Lanka 20 dagen | v.a. 3212,- p.p. incl. + +

Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Sri Lanka is de perfecte bestemming voor een huwelijksreis en deze romantische privéreis laat je zien waarom.

Lees meer

Sri Lanka & Dubai 17 dagen | v.a. 2579,- p.p. incl. + +

Wil je jouw reis net even een andere twist geven na je rondreis door Sri Lanka? Wil je nog even genieten van een hele andere wereld vol extreme luxe? Combineer dan je rondreis...

Lees meer

Beste van Sri Lanka 21 dagen | v.a. 2589,- p.p. incl. + +

Een rondreis over het hele eiland waarbij je de meest bijzondere en uiteenlopende hoogtepunten van Sri Lanka beleeft!

Lees meer