Lions Rock Sigiriya - Sri Lanka rondreizen | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger


Sigiriya is beroemd vanwege de befaamde Lion’s Rock en staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je in Sri Lanka bent kan een bezoek niet ontbreken! Klim naar boven en geniet van een prachtig en onvergetelijk uitzicht!

Lion’s Rock is gebouwd in de 5e eeuw door koning Kassapa. Dit spectaculaire koningspaleis is gebouwd op een zeer bijzondere plek, namelijk op de top van een rotsplateau op maar liefst 200 meter hoogte. De rots is omringd door uitgestrekte tuinen en slotgrachten. De naam Lion’s Rock, oftewel poot van de leeuw, komt van de enorme poot die onderaan de rots te zien is. Hier begint het avontuur naar de top van de rots. Eenmaal aan de top zult u een adembenemend uitzicht hebben over de omgeving. De rots is gemakkelijk te bereiken vanuit de gehele culturele driehoek

Naast de Lion's Rock bevindt zich ook de Pidurangala Rock, vanaf deze rots heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en op de Lion's Rock. Pidurangala Rock was voorheen een tempel waar monniken woonden.


Video impressie Lions Rock

Bekijk ook eens deze reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka & de Malediven 15 dagen | v.a. 2578,- p.p. incl. + +

Combineer alle culturele, historische en natuurlijke hoogtepunten van Sri Lanka met enkele heerlijke stranddagen in het tropische paradijs dat de Malediven heet!

Lees meer

Sportieve rondreis Sri Lanka 17 dagen | v.a. 2287,- p.p. incl. + +

Raften op de Kelani rivier, olifanten spotten op de grasvlaktes en het beklimmen van Lion's Rock. Dit is dé reis als je Sri Lanka op een uitdagende manier wil ontdekken!

Lees meer

Rondreis Sri Lanka op maat

Vertel ons jouw wensen en laat ons jouw perfecte rondreis door Sri Lanka op maat samenstellen!

Lees meer

Sri Lanka met kinderen 16 dagen | v.a. 2048,- p.p. incl. + +

Reis met het hele gezin naar Sri Lanka. Tijdens deze ontspannen rondreis geniet je samen van de highlights op het gebied van natuur, wildlife, cultuur en de heerlijke...

Lees meer