Tissamaharama Srilankarondreis.com

Tissamaharama

mijn reis plannen

In het zuiden van Sri Lanka vind je een kleine plaats tussen de theevelden dat Tissamaharama heet. Een plek die veel reizigers bezoeken tijdens hun rondreis door Sri Lanka. Niet alleen de omgeving van Tissamaharama heeft veel te bieden, ook de kleine stad zelf is een bezoek waard.

De voornaamste reden dat veel reizigers in Tissamaharama verblijven, is vanwege de wildparken die je hier in de omgeving kunt bezoeken. Zowel het Yala, Udawalawe en Bundala National Park ligt op een aangename rijafstand. Het Yala kenmerkt zich door haar grootte en grote populatie luipaarden, het Udawalawe door de twee meren en lagere bezoekersaantal en het Bundala is een waar vogelparadijs waar zich als enige park van Sri Lanka ook de zoutwaterkrokodil bevindt. Je kunt deze parken bezoeken door op jeep safari te gaan en de beste tijden daarvoor zijn vroeg in de ochtend of laat in de middag.

Maar ook de plaats zelf heeft zijn bezienswaardigheden. Zo is er 200 v. Christus een dagoba gebouwd in Tissamaharama waarbij zijn grootte en volledig witte kleur dit een bijzonder bouwwerk maken. Een ander bijzondere plek is het meer van Tissamaharama, Tissa Wewa. Bij dit meer gebeurt er altijd wel wat. Spelende kinderen, wassende huisvrouwen, vissers, het is een belangrijke plek voor de stad. Een aanrader is ook het bezoeken van het meer tijdens de zonsondergang. Met het meer voor je en de bergen daarachter maakt een zonsondergang een mooie scene van deze plek.

Tissamaharama heeft dus veel te bieden en daar komt het nabijgelegen Kataragama nog eens bij. Een stad die je goed in combinatie met een jeep safari in het Yala kunt combineren doordat het zich direct naast het park bevindt. Kataragama is een belangrijk pelgrimsoord in Sri Lanka. Het is een heilige plaats voor zowel hindoes, boeddhisten en moslims. Je kunt hier van alle drie de godsdiensten tempels bezichtigen.

Bekijk ook eens deze reizen naar Sri Lanka

Tropische Oostkust Sri Lanka 16 dagen | v.a. 1854,- p.p. incl. + +

Sri Lanka is een waar tropisch paradijs in de Indische Oceaan. Tijdens deze reis door Sri Lanka combineer je de oostkust met de hoogtepunten van het binnenland. Perfect voor...

Lees meer

Huwelijksreis Sri Lanka 20 dagen | v.a. 3212,- p.p. incl. + +

Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Sri Lanka is de perfecte bestemming voor een huwelijksreis en deze romantische privéreis laat je zien waarom.

Lees meer

Korte rondreis Sri Lanka 10 dagen | v.a. 1491,- p.p. incl. + +

Wil je Sri Lanka bezoeken, maar heb je niet alle tijd van de wereld? Geen probleem, wij hebben de perfecte reis voor jou met een geweldige indruk van Sri Lanka. Lees snel...

Lees meer

Sri Lanka & Abu Dhabi 19 dagen | v.a. 2478,- p.p. incl. + +

Deze reis door Sri Lanka neemt je mee langs alle culturele hoogtepunten van dit bijzondere eiland en sluit je de reis af in het spetterende Abu Dhabi.

Lees meer