Wilpattu National Park Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

Wilpattu National Park

Wilpattu National Park

mijn reis plannen

In het noordoosten van Sri Lanka bevindt zich het grootste nationale park van het land, het Wilpattu National Park. Het park kenmerkt zich met vele plassen en dichte bossen. Verschillende dieren vinden in het Wilpattu National Park hun habitat waaronder ook de grotere zoogdieren. Doordat zich ten oosten van het park Anuradhapura bevindt en in het westen Kalpitiya is hier een goede afwisseling van cultuur, natuur en ontspanning mogelijk.

Dit park is nog niet zo ontwikkeld op het gebied van toerisme en dat heeft zo zijn voordelen. Lagere bezoekersaantallen, ruwe wegen en kleinschalige accommodaties. Kleine details die van je bezoek een echt avontuur maken. De reden dat het park nog vrij onontwikkeld is, komt door de ligging. Aangezien in het noorden de burgeroorlog woedde, werd dit park in de jaren voor de beëindiging van de burgeroorlog in 2009 nauwelijks bezocht.

Je kunt met een jeep het park bezichtigen en dan sluit er ook een gids bij je aan. Je gaat onder andere op zoek naar beren, luipaarden, arenden en krokodillen. Je kunt het park het beste vroeg in de ochtend of laat op de middag bezoeken. Die momenten is de kans op het spotten van dieren het grootst.

Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Tropische Westkust Sri Lanka 14 dagen | v.a. 1912,- p.p. incl. + +

Sri Lanka is een tropisch paradijs in de Indische Oceaan. De rondreis combineert de tropische westkust met de hoogtepunten van het binnenland. Het is een perfecte reis voor...

Lees meer

Avontuurlijk Sri Lanka 18 dagen | v.a. 2239,- p.p. incl. + +

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke reis met tussendoor relaxdagen aan één van de mooiste stranden van Sri Lanka? Dan is deze reis precies wat je zoekt!

Lees meer

Familie Rondreis Sri Lanka 15 dagen | v.a. 1995,- p.p. incl. + +

Laat het hele gezin kennis maken met het echte Sri Lanka! Deze mooie rondreis is ideaal om met kinderen te maken. Wie spot de meeste olifanten?

Lees meer

Sri Lanka Compleet 28 dagen | v.a. 3271,- p.p. incl. + +

Deze rondreis van 4 weken is er eentje voor wie iets anders wil! Naast verschillende hoogtepunten van de oude en hedendaagse boeddhistische cultuur, maak je kennis met het...

Lees meer