Ligging Sri Lanka | Goed voorbereid op reis | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Ligging Sri Lanka
Door Bas op 20 december 2018

Sri Lanka is een prachtige vakantiebestemming met ontelbaar veel mogelijkheden. Maar waar ligt het eigenlijk en wat betekent dat voor jou als reiziger?


Locatie Sri Lanka

Sri Lanka ligt in Zuid-Azië, een paar tientallen kilometers onder India in de Indische Oceaan. Hierdoor was het in de koloniale tijd een strategische en belangrijke handelspost voor zowel de Hollanders, Portugezen als Engelsen. Sri Lanka draagt ook wel de bijnaam: de Traan van India. Dit valt te herleiden aan de ligging en de vorm van het eiland. Voor Sri Lanka moet je dan ook een visum aanvragen, hier vind je in onze blog over het visum meer informatie over. De ligging van Sri Lanka biedt veel mogelijkheden voor het combineren van Sri Lanka met een andere vakantiebestemming zoals de Emiraten of de Malediven.

Reisduur naar Sri Lanka

De afstand van Nederland naar Sri Lanka is ruim 8.000 kilometer. Als je naar Sri Lanka vliegt, is de kans groot dat je de overstap moet maken. Je kunt zowel vanaf Amsterdam, Düsseldorf als Brussel perfect vliegen naar Sri Lanka. Met KLM vlieg je met een rechtstreekse vlucht in amper 10 uur van Schiphol naar de hoofdstad Colombo. Heb je echter een overstap tijdens een vlucht naar Sri Lanka? Reken dan op een reistijd van tussen de 13 en 18 uur. Deze tussenstops zijn vaak in Londen, Istanboel, Muscat of Dubai.

Klimaat van Sri Lanka

Sri Lanka kent een tropisch moessonklimaat. Door de ligging en de gebergte centraal op het eiland kent het land ieder jaar twee moessons. Lees in onze blog over de ideale reisperiode meer over het klimaat van Sri Lanka. De ideale reisperiode is afhankelijk van je wensen. Noch de Yala moesson, noch de Maha moesson hoeft jouw reis in de weg te zitten. Bespreek met ons je wensen en wij kunnen je precies vertellen welke periode in het jaar hier het beste bij aansluit.

Het binnenland van Sri Lanka

Het zakelijk centrum van Sri Lanka bevindt zich aan de westkust. Met Colombo als hoofdstad, het internationale vliegveld en Negombo is dit het commerciële hart van het land. Centraal in Sri Lanka bevindt zich het bergachtige gebied. Parken waarin je dit berggebied kunt verkennen zijn het Knuckles Mountain Range, Peak Wilderness Sanctuary en Horton Plains National Park. 

In het zuiden van Sri Lanka kun je mooie kustplaatsen vinden zoals Tangalle en Mirissa, maar bevinden zich ook veel wildparken met het Yala, Udawalawe en Bundala National Park. De oostkust van Sri Lanka heeft schitterende badplaatsen als Trincomalee, Kalkudah en de surfplaats Arugam Bay. Verder is dit gebied nog vrij onontdekt op het gebied van toerisme. Zo bevindt zich in het oosten ook het prachtige Gal Oya National Park, maar zal je hier weinig toeristen tegenkomen.

Het noorden staat het meest in het teken van de culturele driehoek, waarbij Sigiriya, Pollonnaruwa, Dambulla en Anuradhapura toonaangevende plaatsen zijn. Maar ook in dit gebied zijn er tal van wildparken met het Wilpattu, Minneriya en Kaudulla National Park. Ook het noorden is op sommige plekken zoals Jaffna onontwikkeld op het gebied van toerisme.

Andere reizigers bekeken ook

Romantische Huwelijksreis Sri Lanka

Romantische Huwelijksreis Sri Lanka 20-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 3190 p.p.

Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Sri Lanka is de perfecte bestemming voor een huwelijksreis en deze romantische privéreis laat je zien waarom.

Bekijk reis
Tropische Oostkust Sri Lanka

Tropische Oostkust Sri Lanka 16-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1855 p.p.

Sri Lanka is een waar tropisch paradijs in de Indische Oceaan. Tijdens deze reis door Sri Lanka combineer je de oostkust met de hoogtepunten van het binnenland. Perfect...

Bekijk reis
Korte Sri Lanka Break Seizoen Special

Korte Sri Lanka Break 10-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1490 p.p.

Deze 10-daagse vakantie naar Sri Lanka is een reis naar dé hoogtepunten van het eiland. Van Dambulla naar Kandy, Ella en Udawalawa National Park.

Bekijk reis
Sri Lanka & Dubai

Sri Lanka & Dubai 17-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 2580 p.p.

Wil je jouw reis net even een andere twist geven na je rondreis door Sri Lanka? Wil je nog even genieten van een hele andere wereld vol extreme luxe? Combineer dan je...

Bekijk reis

Vergelijkbare blogs