Reisvoorbereiding Sri Lanka | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Alles wat je moet weten voordat je naar Sri Lanka gaat
Door Ben op 25 juli 2018

Alles wat je moet weten als je naar Sri Lanka gaat. Ga je binnenkort op reis naar de prachtige parel in de Indische oceaan? Zorg dan dat je goed voorbereid op reis gaat. Wij hebben hier alvast de meest praktische zaken voor je op een rij gezet.


Tijdsverschil
Het tijdsverschil met Sri Lanka is in onze zomertijd 4 uur later dan in Nederland en in de wintertijd is het in Sri Lanka 5 uur later. 

Vaccinaties
De vaccinatie tegen gele koorts is voor Sri Lanka alleen verplicht als je in de 7 dagen voordat je naar Sri Lanka reist in een gele koorts land bent geweest. Gele koorts komt alleen voor in Afrika en Zuid-Amerika. De vaccinaties die worden aanbevolen voor je reis naar Sri Lanka zijn: vaccinatie tegen DTP (Difterie, tetanus en polio) en een vaccinatie tegen hepatitis A (Besmettelijke geelzucht). Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen voor Sri Lanka. 

Wanneer je langer dan twee weken in Sri Lanka verblijft, wordt een inenting tegen buiktyfus aangeraden. Bij een verblijf van langer dan drie maanden worden hepatitis B, rabiës (hondsdolheid) en in sommige gevallen tuberculose aangeraden. In sommige gevallen worden deze vaccinaties ook aangeraden bij kortere verblijven, maar dit is per persoon verschillend. Dit geldt ook voor Japanse encefalitis.

Munteenheid
De munteenheid in Sri Lanka is de Sri Lankaanse Roepie (LKR). De Roepie is onderverdeeld in 100 cent en wordt uitgegeven in munten van 25 en 50 cent en 1, 2, 5 en 10 roepie en biljetten van 20, 50, 100, 200, 500, 1000 en 2000 roepie.  Het is bijna in ieder Sri Lankaans hotel of restaurant mogelijk om geld te wisselen. Dit is alleen niet verstandig, omdat ze hier voor een lagere koers wisselen of meer kosten berekenen. Probeer dus altijd je geld te wisselen bij een officiële bank. In de grotere plaatsen is er een mogelijkheid om te pinnen. Betrouwbare banken zijn: Commercial Bank, Sampath Bank en Seylan Bank. 

Betalen met creditcards kan vaak in hotels, grote restaurants en grote winkels. MasterCard en Visa zijn de meest geaccepteerde creditcards. 

De beste reistijd? 
Wil je weten wanneer je het beste naar Sri Lanka kan reizen? Lees dan snel verder op het blog wat we speciaal hierover schreven. 

Reisadvies

Er geldt een positief reisadvies voor Sri Lanka. Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je altijd het meest actuele reisadvies voor Sri Lanka. Zo komen in het oosten en het noorden veiligheidscontroles door politie en leger voor en er zijn op sommige plaatsen nog niet geruimde mijnenvelden. Reis je als dame alleen naar Sri Lanka? Let dan goed op je spullen tijdens je reis, want er komen berovingen voor. Over het algemeen is Sri Lanka veilig en kun je hier volop genieten van een prachtige rondreis.  

Visum
Voor Sri Lanka heb je drie dingen nodig. Een paspoort wat bij aankomst nog 6 maanden geldig is. Een ETA-visum wat online aan te vragen is via het ETA systeem (Electronic Travel Authorization). Dit kan vanaf 90 dagen voor vertrek, kost zo'n 35 dollar en is 30 dagen geldig. Wil je langer dan 30 dagen verblijven in Sri Lanka? Dan dien je een visum aan te vragen bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Als laatste heb je een bewijs nodig dat je Sri Lanka weer verlaat, bijvoorbeeld een vliegticket met de terugreis erop. 

Belangrijkste feestdagen
Sri Lanka telt ongeveer 30 officiële feestdagen waarvan er veel elk jaar op een andere datum zijn. De feestdagen die elk jaar op dezelfde dag terugkeren zijn: National Day op 4 februari, Goede Vrijdag in maart/april, May Day op 1 mei en Kerstmis op 25 december. Hiernaast zijn er dus nog veel meer feestdagen zoals onder andere Poson Poya, dit wordt gevierd op 27 juni en dan herdenken ze de introductie van het boeddhisme in Sri Lanka door Mahinda. 

Elektriciteit 
In Sri Lanka hebben ze stopcontacten met het type D en type M. Dit betekent een stopcontact met drie gaten. Een Nederlandse stekker past hier wel in, maar werkt niet. Neem daarom een wereldstekker mee als je op reis gaat naar Sri Lanka!


Ben je een reis naar Sri Lanka aan het samenstellen? Kijk dan snel naar ons reisaanbod!

Bekijk ook eens deze reizen naar Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka op maat

Vertel ons jouw wensen en laat ons jouw perfecte rondreis door Sri Lanka op maat samenstellen!

Lees meer

Wildlife Rondreis Sri Lanka 12 dagen | v.a. 2049,- p.p. incl. + +

Wist je dat Sri Lanka één van de meest bijzondere landschappen ter wereld heeft? Op dit eiland vind je hoge gebergtes, enorm lange kustlijnen en adembenemende tropische...

Lees meer

Tuktuk rondreis 12 dagen | v.a. 1321,- p.p. incl. + +

Hoe tof is dit! Je reist met een tuktuk door Sri Lanka en bezoekt de mooiste plekken op het eiland. Deze reis is een groot gaaf avontuur!

Lees meer

Vakantie Sri Lanka 10 dagen | v.a. 1236,- p.p. incl. + +

Ben je op zoek naar je volgende volgende vakantiebestemming? Zoek niet verder! Sri Lanka heeft voor jou een geweldige vakantie in petto.

Lees meer

Vergelijkbare blogs