Visum voor Sri Lanka | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Visum voor Sri Lanka
Door Bas op 10 december 2018

Om toegang tot Sri Lanka te krijgen, dien je een visum aan te vragen. Er zijn een aantal zaken belangrijk om te weten bij het regelen van een visum. We informeren je hier graag over.


Type visum
Je reist met recreatieve doeleinden naar Sri Lanka en dient daarom een toeristenvisum aan te vragen. Mocht je voor zaken naar Sri Lanka reizen, dan dien je een zakelijk visum aan te vragen.

Waar
Je kunt het visum op verschillende plekken verkrijgen. Zowel online, bij de ambassade in Den Haag als op het vliegveld bij aankomst kan het visum worden geregeld. Wij raden je aan om het visum online aan te vragen. Op de luchthaven in Sri Lanka kan de procedure langer duren i.v.m. drukte of onvoorziene omstandigheden. Mocht je een verblijf in Sri Lanka van langer dan 30 dagen in de planning hebben, dan dien je even in Den Haag langs te gaan. Je kunt een visum aanvragen via de officiële website. Je zal op het internet ook een heleboel andere (Nederlandse) websites tegenkomen waar je het visum aan zou kunnen vragen. Dit zijn bemiddelingspartijen waarbij je extra betaald voor de extra service die zij leveren.

Wanneer
Je kunt jouw visum online verkrijgen vanaf 90 dagen voor vertrek. Vraag je je visum aan via de ambassade, dan raden wij je aan om uiterlijk één week voor aanvang van je reis het visum aan te vragen. Het verwerken van je aanvraag duurt namelijk minimaal 3 dagen. 

Benodigdheden
Vraag je je visum online aan, dan zal je alle benodigde informatie aan moeten leveren als persoons- en reisgegevens. Ga je langs de ambassade in Den Haag, vergeet dan niet twee recente pasfoto's mee te nemen, een geldig paspoort met een vrije pagina voor het visum en nog 6 maanden geldigheid, geld, een bankafschrift met voldoende saldo voor je reis en een kopie van zowel je heen- als terugvlucht.

Kosten
Het online aanvragen van het visum via de officiële website kost je $35, waarbij kinderen t/m 11 jaar hun visum gratis verkrijgen. Een zakelijk visum kost $40 en een Bemiddelingspartijen hanteren verschillende servicekosten. Het aanvragen van je toeristenvisum kost €33,00.

Duur
Een toeristenvisum is 30 dagen geldig. Je kunt deze echter eenvoudig verlengen met 60 dagen via het kantoor van immigratie en emigratie in Battaramulla, Colombo. Het is verstandig hier een halve dag voor uit te trekken en wat versnaperingen mee te nemen aangezien het in dit kantoor aardig druk kan zijn.

Andere reizigers bekeken ook

Selfdrive Road Trip in Sri Lanka

Selfdrive Road Trip in Sri Lanka 19-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1875 p.p.

Met de huurauto door het land trekken en avonturen beleven, dat is waar deze reis voor staat. Je komt langs mooie kustplaatsen, dichte bossen en hoge bergen. Daarbij...

Bekijk reis
Tropische Westkust Sri Lanka

Tropische Westkust Sri Lanka 14-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1915 p.p.

Sri Lanka is een tropisch paradijs in de Indische Oceaan. De rondreis combineert de tropische westkust met de hoogtepunten van het binnenland. Het is een perfecte reis...

Bekijk reis
Sri Lanka met Kinderen

Sri Lanka met Kinderen 16-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 2045 p.p.

Deze vakantie in Sri Lanka heeft een ontspannen reistempo. Geniet samen van alle highlights, natuur, wildlife, cultuur en de heerlijke stranden.

Bekijk reis
Tropische Oostkust Sri Lanka

Tropische Oostkust Sri Lanka 16-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1855 p.p.

Sri Lanka is een waar tropisch paradijs in de Indische Oceaan. Tijdens deze reis door Sri Lanka combineer je de oostkust met de hoogtepunten van het binnenland. Perfect...

Bekijk reis

Vergelijkbare blogs