Drie uitzonderlijke accomodaties in bergachtig Sri Lanka Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Drie uitzonderlijke accommodaties in de bergen
Door Bas op 11 februari 2019

Sri Lanka kent ontelbaar veel bijzondere accommodaties. Denk aan boomhutten, safarikampen, oude theefabrieken en strandvilla's. En dan hebben we het nog geeneens over de landschappen waar sommige accommodaties zich bevinden! We lichten graag een aantal bijzondere accommodaties in de bergen van Sri Lanka toe waar wij mee samenwerken om je op ideeën te brengen voor jouw reis!


Borderlands

In het dichte regenwoud van Sri Lanka ligt het verstopte dorp Kitulgala. Langs dit dorp stroomt de Kelani rivier en bij die rivier kun je Borderlands vinden. Beter gezegd, boven de Kelani rivier kun je Borderlands vinden. Langs de steile oeverwand van de rivier hangen meerdere hutten boven de rivier waar je in kunt verblijven. Hier overnachten is één groot avontuur. Dat komt niet alleen door de verblijfplaats, maar ook door de activiteiten die zij aanbieden. Zo kun je hier onder andere raften, abseilen langs een waterval, canyoning, tuben en kayakken.
Segment: avontuurlijk
Website Borderlands

Amaya Langdale

Wanneer je in dit hotel verblijft, zal je je ongetwijfeld terug wanen in de Britse koloniale periode. Het hotel heeft namelijk een typisch oud-Brits uiterlijk. Het Amaya Langdale bevindt zich in een klein dorp te midden van alle met theeplantages gevulde bergen. De meeste reizigers die Sri Lanka bezoeken komen niet in Nanu Oya, maar wij voegen deze plek graag toe in onze rondreizen. Dat komt doordat je hier op de trein kunt stappen om één van de mooiste treinreizen ter wereld te maken. Het treinstation ligt bij het Amaya Langdale om de hoek. Wanneer je in dit hotel verblijft, komt het je aan niets te kort. Met een zwembad, een spa en vele excursies zal je je hier niet snel vervelen.
Segment: historisch
Website Amaya Langdale

98 Acres Resort

Waar je bij het Amaya Langdale op de trein stapt, stap je bij het 98 Acres Resort weer uit. In het pittoreske bergdorp Ella bevindt zich dit wel heel bijzonder resort. De villa's van dit resort bevinden zich op een afgelegen bergwand nabij Ella. Wanneer je opstaat uit bed en naar de veranda loopt, kijk je uit over het beboste berglandschap. Je geniet daarbij van alle luxe faciliteiten van het resort zoals een zwembad, yoga- en sportruimte, fietshuur en je kunt een gids inhuren om het gebied te gaan verkennen. Maar om heel eerlijk te zijn, is een ontbijt op je veranda met het bijbehorende uitzicht al verbluffend.
Segment: luxe
Website 98 Acres Resort

Bekijk ook eens deze reizen naar Sri Lanka

Familie Rondreis Sri Lanka 15 dagen | v.a. 1995,- p.p. incl. + +

Laat het hele gezin kennis maken met het echte Sri Lanka! Deze mooie rondreis is ideaal om met kinderen te maken. Wie spot de meeste olifanten?

Lees meer

Beste van Sri Lanka 21 dagen | v.a. 2589,- p.p. incl. + +

Een rondreis over het hele eiland waarbij je de meest bijzondere en uiteenlopende hoogtepunten van Sri Lanka beleeft!

Lees meer

Duikvakantie Sri Lanka en Malediven 18 dagen | v.a. 3122,- p.p. incl. + +

Zowel op Sri Lanka als de Malediven kun je geweldig duiken. Tijdens deze rondreis ontdek je zowel het land als de onderwaterwereld en ontbreekt het aan niets!

Lees meer

Privé eiland op de Malediven 10 dagen | v.a. 8325,- p.p. incl. + +

Welcome to paradise! Voor velen is het een droombestemming, de Malediven. Hier vind je de mooiste koraalriffen van de wereld en daarom ideaal voor duikers en snorkelaars....

Lees meer

Vergelijkbare blogs