Drie uitzonderlijke accomodaties in bergachtig Sri Lanka Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Drie uitzonderlijke accommodaties in de bergen
Door Bas op 11 februari 2019

Sri Lanka kent ontelbaar veel bijzondere accommodaties. Denk aan boomhutten, safarikampen, oude theefabrieken en strandvilla's. En dan hebben we het nog geeneens over de landschappen waar sommige accommodaties zich bevinden! We lichten graag een aantal bijzondere accommodaties in de bergen van Sri Lanka toe waar wij mee samenwerken om je op ideeën te brengen voor jouw reis!


Borderlands

In het dichte regenwoud van Sri Lanka ligt het verstopte dorp Kitulgala. Langs dit dorp stroomt de Kelani rivier en bij die rivier kun je Borderlands vinden. Beter gezegd, boven de Kelani rivier kun je Borderlands vinden. Langs de steile oeverwand van de rivier hangen meerdere hutten boven de rivier waar je in kunt verblijven. Hier overnachten is één groot avontuur. Dat komt niet alleen door de verblijfplaats, maar ook door de activiteiten die zij aanbieden. Zo kun je hier onder andere raften, abseilen langs een waterval, canyoning, tuben en kayakken.
Segment: avontuurlijk
Website Borderlands

Amaya Langdale

Wanneer je in dit hotel verblijft, zal je je ongetwijfeld terug wanen in de Britse koloniale periode. Het hotel heeft namelijk een typisch oud-Brits uiterlijk. Het Amaya Langdale bevindt zich in een klein dorp te midden van alle met theeplantages gevulde bergen. De meeste reizigers die Sri Lanka bezoeken komen niet in Nanu Oya, maar wij voegen deze plek graag toe in onze rondreizen. Dat komt doordat je hier op de trein kunt stappen om één van de mooiste treinreizen ter wereld te maken. Het treinstation ligt bij het Amaya Langdale om de hoek. Wanneer je in dit hotel verblijft, komt het je aan niets te kort. Met een zwembad, een spa en vele excursies zal je je hier niet snel vervelen.
Segment: historisch
Website Amaya Langdale

98 Acres Resort

Waar je bij het Amaya Langdale op de trein stapt, stap je bij het 98 Acres Resort weer uit. In het pittoreske bergdorp Ella bevindt zich dit wel heel bijzonder resort. De villa's van dit resort bevinden zich op een afgelegen bergwand nabij Ella. Wanneer je opstaat uit bed en naar de veranda loopt, kijk je uit over het beboste berglandschap. Je geniet daarbij van alle luxe faciliteiten van het resort zoals een zwembad, yoga- en sportruimte, fietshuur en je kunt een gids inhuren om het gebied te gaan verkennen. Maar om heel eerlijk te zijn, is een ontbijt op je veranda met het bijbehorende uitzicht al verbluffend.
Segment: luxe
Website 98 Acres Resort

Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Vakantie Mauritius 16 dagen | v.a. 2595,- p.p. incl. + +

Mauritius is een eiland in de Indische oceaan op zo’n 850 kilometer afstand van Madagaskar gelegen en zo’n 1.800 kilometer van het vasteland van Afrika. Het behoort tot het...

Lees meer

Sri Lanka & de Malediven 15 dagen | v.a. 2578,- p.p. incl. + +

Combineer alle culturele, historische en natuurlijke hoogtepunten van Sri Lanka met enkele heerlijke stranddagen in het tropische paradijs dat de Malediven heet!

Lees meer

Tropische Westkust Sri Lanka 14 dagen | v.a. 1912,- p.p. incl. + +

Sri Lanka is een tropisch paradijs in de Indische Oceaan. De rondreis combineert de tropische westkust met de hoogtepunten van het binnenland. Het is een perfecte reis voor...

Lees meer

Hoogtepunten van Sri Lanka 12 dagen | v.a. 1472,- p.p. incl. + +

Ontdek Sri Lanka met deze korte rondreis. Bezoek alle de hoogtepunten van dit bijzondere eiland: wandel door groene theeplantages, maak een jeepsafari en cross met een tuktuk...

Lees meer

Vergelijkbare blogs