Nationale Parken Sri Lanka | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Waar ga jij op safari?
Door Bas op 29 januari 2019

Sri Lanka is één groot nationaal park. De natuur van het land is verrassend en enorm divers. En dat terwijl Sri Lanka slechts 1,5 keer groter is dan Nederland. Deze parel van de Indische Oceaan telt meer dan 20 nationale parken,. De kans is groot dat jij als reiziger op safari wil gaan tijdens je rondreis, maar welke kies je dan uit? We zetten vijf verschillende parken voor je op een rijtje met de kenmerken van ieder park.


Minneriya National Park

Dit is het park van de olifant, gelegen in het noorden van Sri Lanka. Hier komen honderden olifanten samen omdat dit het park is met de ideale omstandigheden voor deze dieren. Vele struiken, bossen, moerassen en grote vlaktes maken dit 89 vierkante meter park ideaal voor olifanten. Vooral tijdens het droogseizoen (juli - september) is dit park een bezoek waard. Dan vindt namelijk de 'Elephant Gathering' plaats. Groepen van soms wel 200 olifanten trekken naar het reservoir in het park om te drinken. Het zijn de grootste groepen Aziatische olifanten ter wereld! Naast olifanten kan je hier ook herten, apen en krokodillen spotten. Let wel op, het blijven wilde dieren dus je weet nooit precies welke je allemaal gaat zien.

Yala National Park

Yala National Park is wellicht het bekendste en meest bezochte natuurreservaat van Sri Lanka. Dit komt doordat de kans hier het grootst is om luipaarden te spotten. Ondanks dat de populatie van luipaarden hier het grootste is, blijft het moeilijk de luipaarden te spotten in het Yala National Park. Het park is zo groot, dat het is opgedeeld in 5 delen, waarvan er 3 toegankelijk zijn voor toeristen. Mocht je een jeepsafari willen maken in dit nationaal park raden wij aan om vroeg in de ochtend te gaan. Het is dan nog niet zo warm en de kans dat je veel verschillende dieren ziet, is dan het grootst. Het kiezen van een gids is bij het Yala ontzettend belangrijk! Door de populariteit zijn veel safari's niet kwalitatief en bij velen ontbreekt de gids zelfs. Wij werken met twee betrouwbare en kwalitatieve safaribedrijven. Zij gaan niet mee in de luipaardenrace van de vele jeeps en beschikken over een professionele gids en goed uitgeruste jeep. We regelen bij hen graag een safari voor je!

Udawalawe National Park

In dit park ben je haast verzekerd van het spotten van olifanten. De open vlaktes van Udawalawe bieden soms zicht op een veld vol buffels, olifanten, krokodillen en herten. Je hebt bij het Udawalawe altijd een prachtig uitzicht doordat de bergen direct achter dit park beginnen. Udawalawe National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka. Je rijdt met stoere 4x4 jeeps dit park in om de wilde dieren te ontdekken. Vergeleken met Yala National Park is het Udawalawe National Park rustiger, maar ook een stuk kleiner. Ook bij het Udawalawe is het uitkiezen van je safari erg belangrijk. Ons advies, besteedt een paar euro's meer voor een goede safari met een professionele gids. We helpen je daar uiteraard graag bij.

Wilpattu National Park

Na het Yala National Park is het Wilpattu het grootste park. Het kent ook een grote populatie luipaarden, maar is niet zo druk als het Yala of Udawalawe. Dat komt doordat het in het noorden van het eiland ligt en dit gebied tot 2009 nog erg onrustig was met de burgeroorlog. Het park is dan ook nog niet zo ontwikkeld op het gebied van toerisme en dat maakt een jeep safari een stuk avontuurlijker. De wegen zijn hobbelig en gaan dwars door de dichte bossen van de jungle heen. Je passeert tijdens een jeep safari meerdere wateren waar vaak krokodillen en waterbuffels te spotten zijn. Niet het hele Wilpattu National Park is toegankelijk voor reizigers. Een gedeelte blijft ontoegankelijk om zo het welzijn van de dieren te waarborgen. Een echte aanrader als je in het noorden van Sri Lanka een jeep safari overweegt!

Bundala National Park

Ben jij een vogelaar, dan is dit het park waar je naartoe moet! Het Bundala Nationaal Park staat namelijk bekend om haar talrijke vogelpopulatie. Maar niet alleen de vele vogelsoorten maken dit park tot een leuke bezoekplek. In dit park kun je namelijk ook de zoutwaterkrokodil spotten en het bezoekersaantal van het park ligt ontzettend laag, waardoor je bij een jeep safari echt op een privé avontuur gaat. De stilte in het park en het mooie landschap voorzien jou van een mooie ervaring. Je zal hier echter geen olifanten of luipaarden tegenkomen. Als dat deze dieren wel wilt spotten, kun je een poging wagen in het nabij gelegen Yala National Park.


Wil jij tijdens je rondreis door Sri Lanka op safari, dan helpen wij je graag bij het kiezen van het park! Interesse gekregen in een reis door het schitterende Sri Lanka? Vraag dan een geheel vrijblijvende offerte aan via ons aanvraagformulier.

Andere reizigers bekeken ook

Rondreis Sri Lanka op maat

Rondreis Sri Lanka op maat

Vertel ons jouw wensen en laat ons jouw perfecte rondreis door Sri Lanka op maat samenstellen!

Bekijk reis
Wonderen van Sri Lanka

Wonderen van Sri Lanka 10-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1240 p.p.

Een leuke rondreis die u in korte tijd kennis laat maken met Sri Lanka. U krijgt een uitstekende indruk van het diverse landschap van het eiland, komt bijzondere dieren...

Bekijk reis
Familie Avontuur in Sri Lanka

Familie Avontuur in Sri Lanka 15-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1995 p.p.

Laat het hele gezin kennis maken met het echte Sri Lanka! Deze mooie rondreis is ideaal om met kinderen te maken. Wie spot de meeste olifanten?

Bekijk reis
Korte Sri Lanka Break Seizoen Special

Korte Sri Lanka Break 10-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf € 1490 p.p.

Deze 10-daagse vakantie naar Sri Lanka is een reis naar dé hoogtepunten van het eiland. Van Dambulla naar Kandy, Ella en Udawalawa National Park.

Bekijk reis

Vergelijkbare blogs