Op reis met een tuktuk in Sri Lanka | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Op reis met een tuktuk in Sri Lanka
Door Bas op 26 juni 2019

De tuktuk is hét transportmiddel van Sri Lanka. Je ziet ze overal, op het strand, in de jungle en in de steden. Als bezoeker van Sri Lanka is een ritje in een tuktuk haast onoverkomelijk. We vertellen je hier graag meer over!


Iconisch voor Sri Lanka is toch ook wel de tuktuk, je komt de driewieler op elke uithoek van het eiland tegen. Het is de authentieke manier van transport in Sri Lanka. Met de wendbare tuktuk verlaat je gemakkelijk de gebaande wegen in Sri Lanka en vind je geweldige plekken die aan de bussen voorbij gaan.

Je kunt op verschillende manieren gebruikmaken van een tuktuk in Sri Lanka. We zetten de drie mogelijkheden voor je op een rij.

1. Met de tuktuk plekken bezoeken

Bijna overal in Sri Lanka rijden tuktuks rond. Aangezien deze dezelfde functie hebben als een taxi bij ons, kun je ze aanhouden en vragen om ze je naar de plaats van bestemming te rijden. Het is niet alleen goedkoop, maar ook een leuke aangelegenheid. De chauffeurs zijn altijd in voor het maken van een praatje. Belangrijk bij het gebruikmaken van een tuktuk is het vooraf afspreken van de prijs, dan zijn er geen verrassingen bij aankomst van bestemming. Je kunt bij een hotel of restaurant ook altijd vragen of ze een tuktuk voor je willen regelen.

2. Met de tuktuk een rondleiding in de stad maken

De tuktuk chauffeurs kennen de stad waar ze in rijden op hun duimpje. Ze weten precies wat leuke en bijzondere plekken zijn om te bezoeken en laten je dit ook graag zien. Je kunt een tuktuk aanhouden en vragen of ze je een rondleiding in de stad willen geven om de plek te leren kennen. Mocht je een dag vrij hebben en de plek waarin je verblijft willen leren kennen met behulp van een local, kun je hen dus altijd vragen om jou rond te leiden.

3. Zelf met de tuktuk gaan rijden

Je kunt tijdens je rondreis ook zelf met een tuktuk rijden. Een avontuurlijke manier om afstanden te overbruggen is door zelf een tuktuk te besturen. Kleine afstanden met relatief weinig verkeer zijn daar ideaal voor. Of wanneer je een aantal dagen aan de kust verblijft en verschillende uitstappen wilt maken, is het huren van een tuktuk een goed idee. Wij regelen de benodigde papieren, een rijles, verzekeringen en natuurlijk wegenhulp!

Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Tropische Westkust Sri Lanka

Tropische Westkust Sri Lanka 14-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf 1915,- p.p.

Sri Lanka is een tropisch paradijs in de Indische Oceaan. De rondreis combineert de tropische westkust met de hoogtepunten van het binnenland. Het is een perfecte reis voor...

Lees meer
Tropische Oostkust Sri Lanka

Tropische Oostkust Sri Lanka 16-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf 1855,- p.p.

Sri Lanka is een waar tropisch paradijs in de Indische Oceaan. Tijdens deze reis door Sri Lanka combineer je de oostkust met de hoogtepunten van het binnenland. Perfect voor...

Lees meer
Nature Experience in Sri Lanka

Nature Experience in Sri Lanka 16-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf 1925,- p.p.

Bezoek tijdens deze rondreis door Sri Lanka alle natuurschatten van het eiland: theevelden, woest berglandschap, regenwoud en stranden.

Lees meer
Vakantie Mauritius

Vakantie Mauritius 16-daagse Privé Rondreis Mauritius Vanaf 2595,- p.p.

Mauritius is een eiland in de Indische oceaan op zo’n 850 kilometer afstand van Madagaskar gelegen en zo’n 1.800 kilometer van het vasteland van Afrika. Het behoort tot het...

Lees meer

Vergelijkbare blogs