Vaccinaties Sri Lanka | Goed voorbereid op reis | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Vaccinaties Sri Lanka
Door Bas op 9 januari 2019

Je hebt een reis geboekt naar Sri Lanka en wilt je hier goed op voorbereiden. Ook op het gebied van medicatie. Een toilettas met de nodige medicijnen en voorzorgsmaatregelen is makkelijk te verkrijgen, maar voor vaccinaties zal je de handen iets meer uit de mouw moeten steken.


Waar haal je je vaccinaties?

Je kunt je vaccinaties op verschillende plekken halen. Zo zijn er zorginstanties zoals de GGD, het ziekenhuis en de huisartsenpraktijk waar je staat ingeschreven waar je de vaccinaties op afspraak kunt ontvangen. Je kunt ook een vaccinatiebureau inschakelen, welke vaak bij u langs kunnen komen om de vaccinatie toe te dienen. Een voorbeeld hiervan is thuisvaccinatie.nl.

Welke vaccinaties zijn nodig voor Sri Lanka?

Als je naar Sri Lanka reist, is het verstandig om je in te enten voor DTP, Hepatitis A, buiktyfus en BMR. Als je na 1975 bent geboren, ooit al mazelen hebt gehad of daarvoor bent ingeënt, is de kans groot dat de BMR inenting niet meer nodig is. De DTP inenting geeft een beschermingsduur van 10 jaar en kan last-minute gehaald worden. De Hepatitis A inenting geeft een beschermingsduur van 1 tot 3 jaar, waarbij de beschermingsduur wordt verlengd met 30 jaar als je de inenting herhaald binnen enkele jaren. Het Hepatitis A vaccin dien je 2 weken voor aanvang van je reis te ontvangen. Een vaccinatie voor buiktyfus wordt aangeraden bij een verblijfsduur van langer dan 2 weken in Sri Lanka. Het succes van de vaccinatie is beperkt met 70%, maar bij succes ben je 3 jaar beschermd. Je bent levenslang beschermd als je één BMR inenting hebt ontvangen en je dient 2 weken voor aanvang van je reis de inenting te halen.

Ben je binnen één week voor je reis naar Sri Lanka in Zuid-Amerika of Afrika geweest, dan is een gele koorts vaccinatie verplicht. Toegang tot Sri Lanka kan je worden ontzegd bij het ontbreken van de vaccinatie en je moet uiterlijk 10 dagen voor aankomst in Sri Lanka gevaccineerd zijn.

Mocht je veel langer in Sri Lanka verblijven, is een consult zeker aan te raden. Zo kan een vaccinatie tegen Hepatites B, rabiës, tuberculose en/of Japanse encefalitis ook geadviseerd worden door de zorginstantie.

Wat kosten vaccinaties?

Of de vaccinaties worden vergoed, is afhankelijk van jouw zorgverzekering. Wat betreft de kosten zijn deze afhankelijk van de leverancier van de vaccinatie en van de diensten waar je gebruik van maakt. Zo betaal je bij de GGD zo'n €25,00 voor een vaccinatie tegen DTP, €35,00 voor BMR, €50,00 voor Hepatitis A, €35,00 voor buiktyfus en €40,00 voor Gele Koorts. Hier komen ook nog consultatiekosten bij.

Reistips voor jouw vakantie naar Sri Lanka

  • Moet je een Hepatitis A vaccinatie ontvangen, combineer deze dan met een Hepatitis B vaccin voor een voordelige behandeling.
  • Herhaal je Hepatitis A vaccinatie. Zo ben je voor lange tijd beschermd en dit bespaart je vaccinatiekosten bij toekomstige vakanties.
  • Houd een vaccinatiepaspoort bij, dit gele boekje ontvang je bij de zorginstantie waar je je vaccinatie krijgt toegediend.
  • Neem op reis naar Sri Lanka ook een medicatie tasje mee met bijvoorbeeld paracetamol, maagzuurremmers en anti-muggenspray.

  Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

  Tropische Oostkust Sri Lanka 16 dagen | v.a. 1854,- p.p. incl. + +

  Sri Lanka is een waar tropisch paradijs in de Indische Oceaan. Tijdens deze reis door Sri Lanka combineer je de oostkust met de hoogtepunten van het binnenland. Perfect voor...

  Lees meer

  Natuur Rondreis Sri Lanka 16 dagen | v.a. 1923,- p.p. incl. + +

  Bezoek tijdens deze rondreis door Sri Lanka alle natuurschatten van het eiland: theevelden, woest berglandschap, regenwoud en stranden.

  Lees meer

  Hoogtepunten van Sri Lanka 12 dagen | v.a. 1472,- p.p. incl. + +

  Ontdek Sri Lanka met deze korte rondreis. Bezoek alle de hoogtepunten van dit bijzondere eiland: wandel door groene theeplantages, maak een jeepsafari en cross met een tuktuk...

  Lees meer

  Beste van Sri Lanka 21 dagen | v.a. 2589,- p.p. incl. + +

  Een rondreis over het hele eiland waarbij je de meest bijzondere en uiteenlopende hoogtepunten van Sri Lanka beleeft!

  Lees meer

  Vergelijkbare blogs