Voordelig naar Sri Lanka Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Voordelig naar Sri Lanka
Door Bas op 6 februari 2019

Als je een reis naar Sri Lanka gaat plannen, zijn er een heleboel zaken belangrijk om je reisperiode te kiezen. Moessons, beschikbaarheid en niet onbelangrijk: reiskosten! Mocht een voordelige reissom een belangrijke factor voor je zijn, lees dan onderstaande tips goed door!


Wanneer kun je voordelig naar Sri Lanka?

Het absolute hoogseizoen in Sri Lanka is de kerstperiode. Je betaalt de hoofdprijs voor zowel je vlucht, accommodaties als activiteiten ter plekke. Ook tijdens andere schoolvakanties als de paas-, zomer- en herfstvakantie kan de prijs behoorlijk oplopen. Wil je voordelig naar Sri Lanka? Ga dan in de maanden februari, maart, mei of september als je de mogelijkheid hebt.

Prijs-kwaliteitverhouding

Sri Lanka staat net als vele andere Aziatische landen bekend als budget reisbestemming en is behoorlijk in trek als backpack bestemming. De kosten van een maaltijd, taxirit of souvenirtje liggen relatief laag. Ook accommodaties en activiteiten in Sri Lanka kun je vaak voor prikkie vastleggen. Hier doen wij als Sri Lanka specialist echter niet aan mee. Wij staan voor kwaliteit en het compleet ontzorgen van jou als reiziger. Dat komt in het gedrang wanneer je voor de voordeligste opties gaat. Zo is een matig hotel in Sri Lanka iets compleet anders dan een matig hotel zoals we dat in Nederland gewend zijn. 

Ons advies: besteed net een paar euro extra zodat de basis van je reis zoals accommodaties en activiteiten goed verzorgd is. Vul je uitgavenpatroon gedurende de reis verder naar wens in door óf in een restaurant met uitzicht over zee te gaan eten of door op de markt een lekkere lokale hap te scoren.

Avontuurlijk Sri Lanka

Veel reizigers die naar Sri Lanka gaan, zoeken het avontuur op. Daar is Sri Lanka met haar diversiteit en uitzonderlijke kenmerken ook de perfecte vakantiebestemming voor. Maar bedenk wel dat voordeliger niet altijd wil zeggen dat het avontuur groter is. Zo kun je in Tissamaharama een kamer in een hostel boeken voor een paar tientjes, maar je kunt ook in een tent in het Yala National Park overnachten. Wat is een groter avontuur?

Optionele activiteiten

Sommige activiteiten die je tijdens je reis wilt ondernemen, dien je echt van te voren vast te leggen. Dit zijn dé hoogtepunten die je als reiziger absoluut niet mag missen in Sri Lanka. Denk hierbij aan een ballonvaart tijdens zonsopkomst of het zwemmen met walvishaaien. Excursies of activiteiten welke leuk zijn meegenomen of waarvan je nog niet helemaal weet of je daar tijd voor hebt, kun je het beste ter plekke regelen. Zo hou je tijdens de reis nog tijd over en voorkom je een overvol reisprogramma. We adviseren je hier namens Srilankarondreis.com graag over!

Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Tuktuk Rondreis

Tuktuk Rondreis 12 dagen | v.a. 1321,- p.p. incl. + +

Hoe tof is dit! Je reist met een tuktuk door Sri Lanka en bezoekt de mooiste plekken op het eiland. Deze reis is een groot gaaf avontuur!

Lees meer
Duikvakantie Sri Lanka en Malediven

Duikvakantie Sri Lanka en Malediven 18 dagen | v.a. 3122,- p.p. incl. + +

Zowel op Sri Lanka als de Malediven kun je geweldig duiken. Tijdens deze rondreis ontdek je zowel het land als de onderwaterwereld en ontbreekt het aan niets!

Lees meer
Beste van Sri Lanka

Beste van Sri Lanka 21 dagen | v.a. 2589,- p.p. incl. + +

Een rondreis over het hele eiland waarbij je de meest bijzondere en uiteenlopende hoogtepunten van Sri Lanka beleeft!

Lees meer
Sri Lanka met kinderen

Sri Lanka met kinderen 16 dagen | v.a. 2048,- p.p. incl. + +

Reis met het hele gezin naar Sri Lanka. Tijdens deze ontspannen rondreis geniet je samen van de highlights op het gebied van natuur, wildlife, cultuur en de heerlijke...

Lees meer

Vergelijkbare blogs