Voordelig naar Sri Lanka Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Voordelig naar Sri Lanka
Door Bas op 6 februari 2019

Als je een reis naar Sri Lanka gaat plannen, zijn er een heleboel zaken belangrijk om je reisperiode te kiezen. Moessons, beschikbaarheid en niet onbelangrijk: reiskosten! Mocht een voordelige reissom een belangrijke factor voor je zijn, lees dan onderstaande tips goed door!


Wanneer kun je voordelig naar Sri Lanka?

Het absolute hoogseizoen in Sri Lanka is de kerstperiode. Je betaalt de hoofdprijs voor zowel je vlucht, accommodaties als activiteiten ter plekke. Ook tijdens andere schoolvakanties als de paas-, zomer- en herfstvakantie kan de prijs behoorlijk oplopen. Wil je voordelig naar Sri Lanka? Ga dan in de maanden februari, maart, mei of september als je de mogelijkheid hebt.

Prijs-kwaliteitverhouding

Sri Lanka staat net als vele andere Aziatische landen bekend als budget reisbestemming en is behoorlijk in trek als backpack bestemming. De kosten van een maaltijd, taxirit of souvenirtje liggen relatief laag. Ook accommodaties en activiteiten in Sri Lanka kun je vaak voor prikkie vastleggen. Hier doen wij als Sri Lanka specialist echter niet aan mee. Wij staan voor kwaliteit en het compleet ontzorgen van jou als reiziger. Dat komt in het gedrang wanneer je voor de voordeligste opties gaat. Zo is een matig hotel in Sri Lanka iets compleet anders dan een matig hotel zoals we dat in Nederland gewend zijn. 

Ons advies: besteed net een paar euro extra zodat de basis van je reis zoals accommodaties en activiteiten goed verzorgd is. Vul je uitgavenpatroon gedurende de reis verder naar wens in door óf in een restaurant met uitzicht over zee te gaan eten of door op de markt een lekkere lokale hap te scoren.

Avontuurlijk Sri Lanka

Veel reizigers die naar Sri Lanka gaan, zoeken het avontuur op. Daar is Sri Lanka met haar diversiteit en uitzonderlijke kenmerken ook de perfecte vakantiebestemming voor. Maar bedenk wel dat voordeliger niet altijd wil zeggen dat het avontuur groter is. Zo kun je in Tissamaharama een kamer in een hostel boeken voor een paar tientjes, maar je kunt ook in een tent in het Yala National Park overnachten. Wat is een groter avontuur?

Optionele activiteiten

Sommige activiteiten die je tijdens je reis wilt ondernemen, dien je echt van te voren vast te leggen. Dit zijn dé hoogtepunten die je als reiziger absoluut niet mag missen in Sri Lanka. Denk hierbij aan een ballonvaart tijdens zonsopkomst of het zwemmen met walvishaaien. Excursies of activiteiten welke leuk zijn meegenomen of waarvan je nog niet helemaal weet of je daar tijd voor hebt, kun je het beste ter plekke regelen. Zo hou je tijdens de reis nog tijd over en voorkom je een overvol reisprogramma. We adviseren je hier namens Srilankarondreis.com graag over!

Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Cultureel Sri Lanka 18 dagen | v.a. 2039,- p.p. incl. + +

Bij deze rondreis leer je de cultuur van Sri Lanka op je duim kennen. Religieuze, culinaire en lokale hoogtepunten wisselen zich af. Lees snel verder wat je tijdens deze reis...

Lees meer

Sportieve rondreis Sri Lanka 17 dagen | v.a. 2287,- p.p. incl. + +

Raften op de Kelani rivier, olifanten spotten op de grasvlaktes en het beklimmen van Lion's Rock. Dit is dé reis als je Sri Lanka op een uitdagende manier wil ontdekken!

Lees meer

Sri Lanka & Abu Dhabi 19 dagen | v.a. 2478,- p.p. incl. + +

Deze reis door Sri Lanka neemt je mee langs alle culturele hoogtepunten van dit bijzondere eiland en sluit je de reis af in het spetterende Abu Dhabi.

Lees meer

Extreme Luxe op de Malediven 10 dagen | v.a. 8325,- p.p. incl. +

Voor velen is het een droombestemming, de Malediven. Hier vind je de mooiste koraalriffen van de wereld en daarom ideaal voor duikers en snorkelaars. Tijdens deze reis...

Lees meer

Vergelijkbare blogs