Zelf Rijden in Sri Lanka | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Zelf rijden in Sri Lanka, het kan!
Door Bas op 14 maart 2019

Wij hebben in het verleden altijd afgeraden om zelf te gaan rijden in het mooie Sri Lanka. We zijn echter tot de conclusie gekomen dat voor de echte avonturiers zelf rijden in Sri Lanka wel mogelijk is. Heb jij de wens om zelf te rijden? Lees deze blog dan goed door en laat ons je adviseren!


De reden dat wij zelf rijden in Sri Lanka altijd hebben afgeraden heeft een aantal belangrijke redenen. De verkeersregels zijn erg rommelig, de infrastructuur is vele malen minder als die in Nederland en de kosten voor een privéchauffeur liggen erg laag. Daarbij kan een privéchauffeur gedurende de reis veel informatie en tips geven die een leuke bijdrage leveren aan je rondreis.

Omdat we zo vaak de wens horen om zelf te rijden, stond ons maar één ding te doen. In het afgelopen werkbezoek van februari 2019 is één van onze medewerkers zelf gaan rijden in Sri Lanka om te kijken wat zijn ervaring is en of we dit aan kunnen bieden bij onze reizigers. En wat blijkt, het kan! Begrijp ons niet verkeerd, de redenen zoals hierboven vermeld zijn precies zoals ze zijn. Toch is het mogelijk om zelf te rijden en om jou een overwogen keuze te laten maken, geven wij je graag advies.

Ervaren bestuurder

Heb jij ervaring met rijden in het buitenland, dan gaat het acclimatiseren in het Sri Lankaanse verkeer jou waarschijnlijk wat makkelijker af. Je past je wat makkelijker aan bij de rijstijl van je mede-verkeersdeelnemers. Kijken wat je voorganger doet, kan soms al veel verschil maken. Daarbij ben je ook bekend met bijzondere, gevaarlijke en/of grappige verkeerssituaties en laat je je minder snel verrassen. Zelfvertrouwen op de buitenlandse wegen zorgt over het algemeen voor meer veiligheid, al moet je natuurlijk niet te zelfverzekerd rond gaan rijden.

Wat kun je verwachten

Een kleine greep uit de ervaringen van onze medewerker tijdens zijn rit zullen je vast een beter beeld geven van wat je kunt verwachten als je zelf gaat rijden.

  • Je deelt de weg met roekeloze tuktuks en scooters. Zij parkeren midden op straat en zigzaggen door het verkeer door.
  • Ook de buschauffeurs staan bekend om hun roekeloze rijstijl. Inhalen voor een bocht is voor hen de normaalste zaak van de dag.
  • Dieren op de weg. Zwerfhonden gaan niet voor je aan de kant en waterbuffels willen nog wel eens de weg op rennen.
  • Veel verkeerspolitie. Vooral controleposten bij punten waar je niet in mag halen zijn populair.
  • Slechte wegen. Zodra je de nationale wegen verlaat kan het hard achteruit gaan met de wegenkwaliteit. Denk daarbij ook aan te smalle wegen en het ontbreken van een berm.
  • Drukke stadscentra. In grote steden als Kandy, Colombo en Galle is het megadruk tijdens de spits! Probeer de centra op deze momenten zoveel mogelijk te vermijden.

Mocht jij er nog niet aan uit zijn of zelf rondrijden door Sri Lanka voor jou is weggelegd, neem gerust even contact met ons op en wij geven je graag advies. Daarbij bieden we je ook een rijles aan voordat je rondreis van start gaat. Dan ben je toch wat beter voorbereid.

Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Sri Lanka & de Malediven

Sri Lanka & de Malediven 15-daagse Privé Rondreis Sri Lanka & de Malediven Vanaf 2575,- p.p.

Combineer tijdens deze rondreis door Sri Lanka alle culturele, historische en natuurlijke hoogtepunten met enkele heerlijke stranddagen in het tropische paradijs de Malediven!

Lees meer
Buiten de Gebaande Paden in Sri Lanka

Buiten de Gebaande Paden in Sri Lanka 17-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf 2690,- p.p.

Weg van de massa en geheel naar jouw wens. Tijdens deze bijzondere rondreis buiten de gebaande paden ligt de focus op unieke belevingen.

Lees meer
Actief Sri Lanka Avontuur

Actief Sri Lanka Avontuur 18-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf 2230,- p.p.

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke reis met tussendoor relaxdagen aan één van de mooiste stranden van Sri Lanka? Dan is deze reis precies wat je zoekt!

Lees meer
Wonderen van Sri Lanka

Wonderen van Sri Lanka 10-daagse Privé Rondreis Sri Lanka Vanaf 1240,- p.p.

Een leuke rondreis die u in korte tijd kennis laat maken met Sri Lanka. U krijgt een uitstekende indruk van het diverse landschap van het eiland, komt bijzondere dieren tegen...

Lees meer

Vergelijkbare blogs