Beste reisroute voor Sri Lanka in de herfst en winter | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Beste reisroute voor Sri Lanka in de herfst en winter

Beste reisroute voor Sri Lanka in de herfst en winter

In de herfst en winter staat het noordoosten van Sri Lanka bekend als het moessonseizoen, ook wel de Maha-moesson genoemd. Toch is dit een uitstekende periode om Sri Lanka te ontdekken, aangezien de rest van het land geniet van relatief droog weer. Daarom hebben wij de beste reisroute voor de herfst en winter voor jou in elkaar gezet, waarbij je langs de hoogtepunten van Sri Lanka reist. Ontdek in deze blog de hotspots die je niet mag missen in de herfst en winter.


– Gepubliceerd op 13 juni 2024 door Niels de Roode


Rondreis door Sri Lanka in 2 of 3 weken

Hieronder is de ideale reisroute weergegeven. Deze is prima in twee weken te doen, maar om wat meer te kunnen ontspannen, raden we een reistijd van drie weken aan. Een rondreis door Sri Lanka biedt de perfecte combinatie van cultuur, natuur en uitgestrekte stranden. Gemiddeld zit je 3,5 uur in de auto om je van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Tijdens deze reis loop je door groene theevelden, maak je kennis met de cultuur en tempelsteden, ga je op safari in de nationale parken, en is er alle tijd om te relaxen op de stranden. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw voorkeur qua reistempo, maar om al dit moois mee te maken zal je reis ongeveer drie weken duren.

Sri Lanka Beste Reisroute Herfst Winter

Negombo

Eenmaal geland op het vliegveld van Colombo reis je verder naar Negombo. Negombo is namelijk een rustigere stad met meer sfeer, vergeleken met Colombo. Bovendien is het erg leuk hier een bezoek te brengen aan de vismarkt en kun je hier bijkomen van de reis aan het strand.

Negombo Strand
Negombo Strand
St Sebastians Church Negombo
Interieur St Marys Church Negombo

Anuradhapura

De volgende stop is Anuradhapura, het meest noordelijke punt van deze rondreis. Hier betreed je de culturele driehoek van Sri Lanka, die je in de komende dagen verder gaat ontdekken. Aan het einde van de middag heb je de tijd om de stad Anuradhapura te bezoeken. Dit was de eerste hoofdstad van Sri Lanka en is een belangrijke religieuze plek in de culturele driehoek. De stad werd gesticht in de 4e eeuw voor Christus en is erkend als UNESCO-werelderfgoed. Anuradhapura is tevens een zeer belangrijk boeddhistisch centrum. Er staan enorme tempelcomplexen zoals de Ruwanweli Seya Dagoba, de Thumparama Dagoba en de Abhayagiri Dagoba.

Dagoba Anuradhapura
Dagoba Anuradhapura
Tempel Anuradhapura
Kuttam Pokuna Anuradhapura

Sigiriya

Je laat de stad Anuradhapura achter je en reist verder naar Sigiriya, dat vooral bekend staat om de Leeuwenrots. Dit complex bestaat uit prachtige tuinen en een grote mooie rots, waar je bovenop oude ruïnes vindt. Hier kun je een hike maken naar de top van de 200 meter hoge rots. Vanaf de top heb je een prachtig panoramisch uitzicht over het omliggende landschap.

Naast de Leeuwenrots is er nog meer te zien in de omgeving. Zo heb je de mogelijkheid om op safari te gaan in het Minneriya of in het Kaudulla National Park. Onder begeleiding van een gids ontdek je het nationaal park en heb je kans om grote groepen olifanten te spotten. Iets verder ligt (wederom) een oude hoofdstad, namelijk Polonnaruwa. Je kunt deze oude ruïnestad verkennen door middel van een fietstocht. Zorg ervoor dat je je eten en drinken goed wegstopt, want af en toe kunnen de apen die hier rondlopen het nodige eten en drinken afpakken.

Leeuwenrots In De Zon
Leeuwenrots In De Zon
Poort Oude Stad Polonnaruwa
Stenen Beeld Polonnaruwa

Kandy

Voordat je de culturele driehoek verlaat, kan je nog een bezoek brengen aan het laatste onderdeel van de driehoek, namelijk Dambulla. De stad staat vooral bekend om de Gouden Tempel, die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De omgeving van Dambulla heeft maar liefst 80 grotten, waarvan vijf onder de Gouden Tempel. In de bekendste grot van Dambulla, de Maharaja Lena, bevinden zich maar liefst 56 Boeddhabeelden. In de Devajara Viharaya-grot bevindt zich een Boeddhabeeld van maar liefst 15 meter groot, wat ook zeker de moeite waard is om te gaan bekijken.

Vervolgens ga je door naar Kandy. Deze stad is het centrum van het culturele en religieuze leven van het land. Hier bevindt zich ook de Tempel van de Tand, wat de belangrijkste tempel is voor de boeddhisten in Sri Lanka.

Tempel Van De Tand
Tempel Van De Tand
Gouden Tempel In Dambulla
Dambulla Grotten

Nuwara Eliya

Je verlaat Kandy om de volgende bestemming te ontdekken: Nuwara Eliya. Het staat ook wel bekend als Little England, vanwege het oud-Engelse uiterlijk van de stad. Onderweg hierheen kunt u de Ramboda-watervallen bezoeken. Daarna is het tijd om bij de theefabriek te genieten van een heerlijke kop verse thee.

Op een uurtje rijden vind je Horton Plains National Park, de ideale plek voor een mooie hike. Het park is hooggelegen en je kunt hier een wandeling maken naar het zogenoemde World's End, een steile helling die 880 meter afdaalt, op een hoogte van 2140 meter. De wandeling duurt zo'n 3 à 4 uur, waarbij je geniet van een panoramisch uitzicht over de vlaktes.

Theevelden Sri Lanka
Theevelden Sri Lanka
Theevelden Nuwara Eliya
Treinspoor Van Sri Lanka

Ella

Tijdens de reis naar de volgende bestemming maak je een van de mooiste treinreizen ter wereld mee. Onderweg kom je langs theeplantages, rijstvelden, watervallen en pittoreske dorpjes. Daarom staat deze treinreis ook op de bucketlists van veel reizigers.

Eenmaal aangekomen in Ella heb je nog genoeg opties. Een van de bekendste en mooiste bruggen, de Nine Arches Bridge, bevindt zich hier. Door middel van een korte hike kun je bij de voet van de brug komen. Ook Little Adam’s Peak is een echt hoogtepunt in de regio. Je kunt deze berg beklimmen en vanaf de top genieten van een panoramisch uitzicht over het groene landschap van Ella. Verder zijn er diverse theeplantages die je kunt bezoeken.

Nine Arch Bridge Sri Lanka Bergen
Nine Arch Bridge Sri Lanka Bergen
Treinreis Sri Lanka
Helikoptervlucht Ella

Yala

De volgende stop is Yala National Park. Hier heb je een grote kans om wilde olifanten, zwijnen en luipaarden te spotten in hun natuurlijke omgeving. De kans dat je hier een luipaard spot, is bijna nergens zo groot vergeleken met de rest van de wereld! Luipaarden zijn namelijk erg schuw en vrij zeldzaam. Naast de luipaarden en olifanten heb je kans om kennis te maken met wilde herten, krokodillen en de bijzondere lippenbeer.

Luipaard In Yala
Luipaard In Yala
Dieren Yala National Park
Varaan Sri Lanka

Unawatuna

Je verlaat het Yala National Park en rijdt in ongeveer drie uur naar Unawatuna. Dit is een van de beste strandbestemmingen van het land. De plek kenmerkt zich door witte zandstranden met daaromheen rijen palmbomen, wat Unawatuna een tropisch gevoel geeft. Je kunt hier heerlijk op het strand ontspannen, maar ook perfect snorkelen. Verschillende duikscholen in de regio organiseren excursies naar nabijgelegen scheepswrakken en koraalriffen.

Vlakbij Unawatuna ligt Galle, wat ook een aanrader is om te bezoeken. De stad staat bekend om haar koloniale architectuur en levendige cultuur. In deze stad vind je ook een Nederlands fort. Je kunt ervoor kiezen om over de metersdikke muren van het fort te wandelen. Verder kun je door de gezellige straatjes van Galle wandelen.

Jungle Beach Unawatuna
Jungle Beach Unawatuna
Galle Fort Vanuit De Lucht
Oude Hollandse Fort Van Galle

Colombo

Colombo is de laatste stop in deze reisroute, omdat de huidige hoofdstad van Sri Lanka niet overgeslagen mag worden. Hier vindt u onder andere veel oude koloniale gebouwen die door de Nederlanders en Portugezen zijn gebouwd. Koloniale gebouwen die wij aanraden om te bezoeken zijn het Grand Oriental Hotel en de Klokkentoren. De ambachtswijk Pettah is een echte aanrader om te bezoeken. Hier vindt u diverse ambachtswinkels, tempels en moskeeën. Nadat u de hoofdstad hebt verkend, vliegt u weer naar huis met koffers vol onvergetelijke ervaringen.

Beelden Voor Skyline Colombo
Beelden Voor Skyline Colombo
Skyline Colombo
Strand Colombo

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs