Parel van de Indische Oceaan | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Parel van de Indische Oceaan

Parel van de Indische Oceaan

Misschien weet je het zelf nog niet, maar jij wilt naar Sri Lanka toe. Echt waar. Het land is niet voor niets is recentelijk door Lonely Planet uitgeroepen tot nummer 1 reisbestemming voor 2019. Of je een backpacker bent of juist van luxe reizen houdt, Sri Lanka heeft voor ieder wat wils. Dus pak die koffers en begin met ontdekken!


– Gepubliceerd op 16 november 2018 door Ben


Sri Lanka is een eiland net ten zuiden van India en straalt rust en vrede uit dankzij de altijd vrolijke en lachende bewoners en prachtige natuur. En ondanks alle aandacht voor deze bestemming, kom je op veel plekken nog steeds amper toeristen tegen.

Parel van de Indische Oceaan
Naast een rijke cultuurgeschiedenis, kent Sri Lanka ook een ruige natuur met uitgestrekte theeplantages, groene rijstvelden, tropische regenwouden en stranden met palmbomen en helder blauw water. Daarnaast is het land bezaaid met tempels en kloosters. Je vindt hier zelfs een vleugje Afrika. Met een jeep kun je op een heuse safari gaan op zoek naar wildlife. Je komt dan onder andere kuddes olifanten, apen, krokodillen en jachtluipaarden tegen. Aan de kust kun je zelfs dolfijnen en walvissen spotten. En omdat het eiland slechts anderhalf keer zo groot is als Nederland, valt dit alles perfect te combineren. Dat maakt Sri Lanka met recht de parel van de Indische Oceaan.

Ontelbare stranden
De kustlijn van ruim 1.300 kilometer maakt dat er onnoemelijk veel stranden zijn in Sri Lanka. Er is voor ieder wat wils: van surfen in Arugam Bay, tot gezellige stranden met parasols en restaurantjes in Unawatuna of compleet verlaten stranden in de buurt van Trincomalee.

De meeste reizigers eindigen hun rondreis in Sri Lanka met enkele stranddagen. Maar het is vanuit hier ook heel eenvoudig om een weekje te relaxen op de Malediven.


Wil jij op reis naar Sri Lanka? Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor een inspirerend reisvoorstel. En omdat iedereen uniek is en iedere wens anders, maken wij die bijzondere reis natuurlijk op maat.

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs