Sri Lanka beste reisbestemming 2019 | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Sri Lanka beste reisbestemming 2019
29 oktober 2018

Jaarlijks stelt Lonely Planet een top 10 samen van ’s werelds beste plekken om te bezoeken. Op de lijst van 2019 vinden we Sri Lanka terug op de eerste plek. Dus pak die koffers en begin met ontdekken!


Sri Lanka ligt er zonnig bij. Het land verandert snel, maar wat blijft is een unieke mix van religies en culturen, tijdloze tempels en rijke natuur. Er is een bloeiende surfcultuur en de locals zijn ondanks de ervaringen van de recentelijke burgeroorlog ontzettend gastvrij en vriendelijk. Het noorden en oosten bieden geheel nieuwe avonturen – ook in gebieden die eerder niet bereikbaar waren.

Sinds een paar jaar rijden er voor het eerst sinds 1990 weer treinen over gerenoveerde rails naar Jaffna in het noorden, nieuwe snelwegen zorgen voor significant minder reistijd naar het zuiden tot aan Matara en er komen nog meer routes bij. Bestemmingen die eerder heel wat vastberadenheid en uithoudingsvermogen vergden, zijn nu gemakkelijk te bereiken. Verder verschijnen er steeds meer goede hotels en duurzame reisorganisaties om aan de groeiende vraag te voldoen. Er zijn veel mogelijkheden voor bijzondere activiteiten: watersporten, surfen en walvissen kijken; junglewandelingen, safari’s en andere natuurervaringen; kooklessen en overnachtingen bij locals; yogaretraites en Ayurvedacentra.

Bron: Lonely Planet

Bekijk ook eens deze reizen naar Sri Lanka

Familie Rondreis Sri Lanka 15 dagen | v.a. 1995,- p.p. incl. + +

Laat het hele gezin kennis maken met het echte Sri Lanka! Deze relaxte rondreis is ideaal om met kinderen te maken. Wie spot de meeste olifanten?

Lees meer

Strandvakantie Sri Lanka 10 dagen | v.a. 1405,- p.p. incl. + +

Sri Lanka is een tot nu toe onontdekte parel in de Indische Oceaan met parelwitte stranden en azuurblauwe wateren. Grijp dus nu je kans om deze prachtige bestemming te ervaren...

Lees meer

Beste van Sri Lanka 21 dagen | v.a. 2589,- p.p. incl. + +

Een rondreis over het hele eiland waarbij je de meest bijzondere en uiteenlopende hoogtepunten van Sri Lanka beleeft!

Lees meer

Sportieve rondreis Sri Lanka 17 dagen | v.a. 2287,- p.p. incl. + +

Raften op de Kelani rivier, olifanten spotten op de grasvlaktes en het beklimmen van Lion's Rock. Dit is dé reis als je Sri Lanka op een uitdagende manier wil ontdekken!

Lees meer