Update ontwikkelingen Sri Lanka | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Update ontwikkelingen Sri Lanka

Update ontwikkelingen Sri Lanka

Het reisadvies naar Sri Lanka is versoepeld na de en de veiligheidssituatie is verbeterd. De Sri Lankaanse overheid heeft maatregelen genomen, het normale leven is weer op gang gekomen.


– Gepubliceerd op 1 juni 2019


Update 1 juni 2019

Het reisadvies naar Sri Lanka is versoepeld na de stabiele veiligheidssituatie in het land. Daarmee schaart Nederland zich bij tal van andere landen waaronder Duitsland en Zwitserland. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan: 

"De veiligheidssituatie op Sri Lanka is verbeterd. De Sri Lankaanse overheid heeft maatregelen genomen, het normale leven is weer op gang gekomen.

Men wordt door Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken nog wel geacht om rekening te houden met een verhoogd aantal veiligheidscontroles. Desalniettemin is dit nieuwsbericht een belangrijke ontwikkeling voor veel reizigers die een reis naar Sri Lanka gepland hebben.


Update 29 mei 2019

Het is nu meer dan een maand geleden dat er aanslagen zijn gepleegd in Sri Lanka. Na deze aanslagen heerste er veel onrust en onwetendheid in het land. Inmiddels is de situatie gestabiliseerd. De daders zijn bekend en de Sri Lankaanse overheid geeft aan alle betrokkenen te hebben opgepakt.

Het normale leven is langzamerhand weer teruggekeerd in Sri Lanka, maar de gevolgen zijn nog zichtbaar. De toeristenaantallen zijn sterk afgenomen en er worden extra controles uitgevoerd bij kerken, tempels en moskeeën. Daarbij geldt er nog steeds een negatief reisadvies van het Nederlandse ministerie. Bij laatstgenoemde kan sinds deze week wel een kanttekening worden geplaatst. Steeds meer landen heffen namelijk het negatieve reisadvies weer op onder toeziend oog van de Sri Lankaanse autoriteiten. Een ontwikkeling die door de Sri Lankaanse bevolking wordt toegejuicht. China, India, Zweden, Zwitserland en Duitsland hebben dit besluit reeds genomen en de komende dagen zullen meer landen zich bij hen voegen. Of Nederland en België daartoe behoren, is nog onduidelijk.

Heb je vragen over jouw reis naar Sri Lanka, dan vragen wij je om contact met ons op te nemen via +31 (0) 73 202 00 54.


Update 7 mei 2019

Op 21 april zijn er aanslagen gepleegd in Sri Lanka met een groot slachtoffer aantal als gevolg. We geven een update van de situatie in Sri Lanka voor onze reizigers.

Op dit moment geldt er nog steeds een negatief reisadvies voor Sri Lanka met de boodschap om alleen naar het land af te reizen wanneer dit noodzakelijk is. Heb je vragen over jouw aanstaande reis naar Sri Lanka, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Voor reizigers in Sri Lanka is het van belang om het advies van de gids en van de reisorganisatie op te volgen.


Update 23 april 2019

Afgelopen zondag 21 april hebben er verschrikkelijke aanslagen plaatsgevonden op verschillende kerken en hotels in Sri Lanka. Al onze reizigers zijn veilig en waren niet in de buurt van deze aanslagen. We staan in direct contact met onze lokale partners en volgen de veiligheidssituatie op de voet.

We begrijpen dat er op dit moment vragen zijn over je reis naar Sri Lanka. Heb je vragen omtrent de veiligheidssituatie van Sri Lanka of je aankomende reis? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op. We denken graag met je mee en bekijken per reis de situatie en volgen het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor eventuele wijzigingen.

Je kunt ons bereiken via de mail, WhatsApp of telefonisch op nummer +31 (0) 73 202 00 54.

Populaire Rondreizen