Update ontwikkelingen Sri Lanka | Srilankarondreis.com

WhatsApp

Bellen

Mailen

Messenger

 

Update ontwikkelingen Sri Lanka
1 juni 2019

Het reisadvies naar Sri Lanka is versoepeld na de en de veiligheidssituatie is verbeterd. De Sri Lankaanse overheid heeft maatregelen genomen, het normale leven is weer op gang gekomen.


Update 1 juni 2019

Het reisadvies naar Sri Lanka is versoepeld na de stabiele veiligheidssituatie in het land. Daarmee schaart Nederland zich bij tal van andere landen waaronder Duitsland en Zwitserland. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft aan: 

"De veiligheidssituatie op Sri Lanka is verbeterd. De Sri Lankaanse overheid heeft maatregelen genomen, het normale leven is weer op gang gekomen.

Men wordt door Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken nog wel geacht om rekening te houden met een verhoogd aantal veiligheidscontroles. Desalniettemin is dit nieuwsbericht een belangrijke ontwikkeling voor veel reizigers die een reis naar Sri Lanka gepland hebben.


Update 29 mei 2019

Het is nu meer dan een maand geleden dat er aanslagen zijn gepleegd in Sri Lanka. Na deze aanslagen heerste er veel onrust en onwetendheid in het land. Inmiddels is de situatie gestabiliseerd. De daders zijn bekend en de Sri Lankaanse overheid geeft aan alle betrokkenen te hebben opgepakt.

Het normale leven is langzamerhand weer teruggekeerd in Sri Lanka, maar de gevolgen zijn nog zichtbaar. De toeristenaantallen zijn sterk afgenomen en er worden extra controles uitgevoerd bij kerken, tempels en moskeeën. Daarbij geldt er nog steeds een negatief reisadvies van het Nederlandse ministerie. Bij laatstgenoemde kan sinds deze week wel een kanttekening worden geplaatst. Steeds meer landen heffen namelijk het negatieve reisadvies weer op onder toeziend oog van de Sri Lankaanse autoriteiten. Een ontwikkeling die door de Sri Lankaanse bevolking wordt toegejuicht. China, India, Zweden, Zwitserland en Duitsland hebben dit besluit reeds genomen en de komende dagen zullen meer landen zich bij hen voegen. Of Nederland en België daartoe behoren, is nog onduidelijk.

Heb je vragen over jouw reis naar Sri Lanka, dan vragen wij je om contact met ons op te nemen via +31 (0) 73 202 00 54.


Update 7 mei 2019

Op 21 april zijn er aanslagen gepleegd in Sri Lanka met een groot slachtoffer aantal als gevolg. We geven een update van de situatie in Sri Lanka voor onze reizigers.

Op dit moment geldt er nog steeds een negatief reisadvies voor Sri Lanka met de boodschap om alleen naar het land af te reizen wanneer dit noodzakelijk is. Heb je vragen over jouw aanstaande reis naar Sri Lanka, neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Voor reizigers in Sri Lanka is het van belang om het advies van de gids en van de reisorganisatie op te volgen.


Update 23 april 2019

Afgelopen zondag 21 april hebben er verschrikkelijke aanslagen plaatsgevonden op verschillende kerken en hotels in Sri Lanka. Al onze reizigers zijn veilig en waren niet in de buurt van deze aanslagen. We staan in direct contact met onze lokale partners en volgen de veiligheidssituatie op de voet.

We begrijpen dat er op dit moment vragen zijn over je reis naar Sri Lanka. Heb je vragen omtrent de veiligheidssituatie van Sri Lanka of je aankomende reis? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op. We denken graag met je mee en bekijken per reis de situatie en volgen het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor eventuele wijzigingen.

Je kunt ons bereiken via de mail, WhatsApp of telefonisch op nummer +31 (0) 73 202 00 54.

Bekijk ook eens deze individuele rondreizen naar Sri Lanka

Sri Lanka met kinderen

Sri Lanka met kinderen 16 dagen | v.a. 2048,- p.p. incl. + +

Reis met het hele gezin naar Sri Lanka. Tijdens deze ontspannen rondreis geniet je samen van de highlights op het gebied van natuur, wildlife, cultuur en de heerlijke...

Lees meer
Korte rondreis Sri Lanka

Korte rondreis Sri Lanka 10 dagen | v.a. 1491,- p.p. incl. + +

Wil je Sri Lanka bezoeken, maar heb je niet alle tijd van de wereld? Geen probleem, wij hebben de perfecte reis voor jou met een geweldige indruk van Sri Lanka. Lees snel...

Lees meer
Rondreis Sri Lanka op maat

Rondreis Sri Lanka op maat

Vertel ons jouw wensen en laat ons jouw perfecte rondreis door Sri Lanka op maat samenstellen!

Lees meer
Selfdrive Sri Lanka

Selfdrive Sri Lanka 19 dagen | v.a. 1878,- p.p. incl. + +

Met de huurauto door het land trekken en avonturen beleven, dat is waar deze reis voor staat. Je komt langs mooie kustplaatsen, dichte bossen en hoge bergen. Daarbij bezoek je...

Lees meer