Safari in Sri Lanka | Excursies Sri Lanka | Srilankarondreis.com
Vraag offerte aan

Safari in Sri Lanka

Safari in Sri Lanka


Overal op Sri Lanka vind je natuurparken waar je met een jeep op safari kunt gaan om dieren te spotten. En in sommige parken kun je zelfs 's nachts op pad of in er overnachten! Dé manier om wilde dieren van dichtbij te bewonderen in Sri Lanka.

Udawalawe National Park

Het Udawalawe National Park ligt in het zuiden van Sri Lanka. In het Udawalawe National park leven onder andere honderden olifanten, krokodillen, apen, bijzondere vogels en waterbuffels. Er leven ook een aantal luipaarden in het park, maar de kans dat je er een ziet is heel klein. Om luipaarden te spotten kan je beter het Yala National park bezoeken. In dit park leeft namelijk een van de grootste groep luipaarden ter wereld! Het spotten van de olifanten en krokodillen is de belangrijkste trekpleister van het Udawalawe nationale park. Zo is de kans erg groot dat je hier tientallen olifanten in een keer kan spotten. Echte zekerheid heb je natuurlijk nooit, het blijven wilde dieren. Vergeleken met het Yala national park is het Udawalawe park relatief rustig. Je bent uiteraard niet de enige die het park zal bezoeken, maar er zullen ook geen lange files staan.

Wilpattu National Park

Het Wilpattu National Park ligt in het noordwesten van Sri Lanka. Het park is één van de grootste van het land en kent een schitterend natuurlandschap. Doordat het zich in het noorden bevindt, waar het tot 2009 onrustig is geweest, is het park nog niet volledig ontwikkeld op het gebied van toerisme. Ongelijke zandpaden, een laag bezoekersaantal, het draagt allemaal bij aan jouw wilde safari avontuur! Ga op zoek naar de grote populatie lippenberen die zich hier bevindt en geniet van de vredige en stille natuur!

Gal Oya National Park

Het Gal Oya National Park ligt in het oosten van Sri Lanka. Het bezit het grootste aangelegde reservoir van Sri Lanka. Dat reservoir zorgt voor een bijzondere biodiversiteit en een prachtig landschap. Maar nog belangrijker, je kunt hier op een ware bootsafari. Door het park vanuit een boot te bezichtigen, zie je dingen die je vanuit de jeep nooit zou kunnen waarnemen. Zwemmende olifanten bijvoorbeeld!

Bundala National Park

Het Bundala National Park ligt net als het Udawalawe in het zuiden van Sri Lanka. Dit park ligt echter helemaal tegen de zuidkust aan. Het is bekend vanwege haar grote diversiteit in vogelsoorten welke zich hebben gevestigd bij de vele lagunes die dit park rijk is. Het is ook het belangrijkste moerasgebied van Sri Lanka. Het park is ongeveer 6.000 hectare groot en kent een landschap van moeras, zoutpannen en regenwoud. De bezoekersaantallen van dit park liggen vele malen lager dan van het nabijgelegen Yala National Park. Je zal er geen luipaard tegenkomen, maar helemaal alleen op safari kent ook zijn charme!


Maar er zijn nog veel meer Nationale Parken in Sri Lanka. Neem contact met ons op om te kijken welk park het beste bij jou en jouw reis past en wij voegen deze graag toe aan je reis!