Alles over het Ari Atol van de Malediven | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Ari Atol

Ari Atol

In de Malediven vindt u wellicht de mooiste koraalriffen van de wereld, het gebied wordt daarom ook wel het wahalla voor duikers en snorkelaars genoemd! Het Ari atol biedt enkele van deze beste duik- en snorkelplaatsen van de Malediven.


Het Ari atol is een van de grootste atollen met een lengte van 20 kilometer en bevindt zich ongeveer 45 kilometer ten westen van de hoofdstad Malé. Van noord naar zuid heeft deze eilandengroep een lengte van 80 kilometer en een breedte van 30 kilometer. Het hoofdeiland van Ari-atol is Mahibadhoo en ligt in het oosten van de groep.

Het zal u niet verbazen dat men in de Malediven deels afhankelijk is van toerisme. Daarnaast speelt ook de visserij nog een grote rol voor de lokale bevolking.

In totaal liggen er zo'n 30 resorts in dit atol, waarvan de meeste uitsluitend te bereiken zijn per watervliegtuig. Transfers per watervliegtuig kunnen alleen bij daglicht worden uitgevoerd. De resorts die dichterbij de hoofdstad liggen zijn ook te bereiken per speedboot.

Wanneer u op één van de resorteilanden van dit atol verblijft, is het amper te geloven dat dit één van de meest toeristische delen van de Malediven is.

Koraalrif Malediven
Koraalrif Malediven
Snorkelen Bij De Malediven
Watersport Bij De Malediven

Populaire Rondreizen