Alles over Kalpitiya | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Kalpitiya

Kalpitiya

Kalpitiya is een kleine vissersstad in het noordwesten van Sri Lanka. Ten westen van de stad bevindt zich de zee en in het oosten de Puttalam lagune. De stad en de omgeving ervan hebben veel te bieden tijdens een verblijf. Je kunt hier zowel culturele als natuurlijke activiteiten ondernemen. Daarbij vind je hier een prachtige tropische kustlijn.


De stranden ten westen van Kalpitiya zijn lang en goudgekleurd. Direct achter het strand grenzen de palmbomen waardoor het tropische plaatje compleet is. Maar naast het strand biedt de zee ook mogelijkheden. Zo bevinden zich hier het hele jaar door dolfijnen voor de kust. Stap aan boord en spotten maar! Niet alleen op het water is hier wat te beleven, ook onder het water kun je op avontuur. Ten noorden van Kalpitiya bevindt zich het Bar Reef en voor de kust van Thalawila bevindt zich ook een koraalrif. Je kunt hier zowel snorkelen als duiken.

Kalpitiya ligt tegen een lagune aan. Deze lagune kun je verkennen met een gegidste boottocht. Zo leer je de biodiversiteit van het gebied kennen, zal je ongetwijfeld vele vissers en vissersdorpen zien en leer je alles over de lokale cultuur.

Dolfijnen Bij Kalpitiya
Dolfijnen Bij Kalpitiya
Rif Bij Kalpitiya
Zonsondergang Kalpitiya

Populaire Rondreizen