Alles over Lion's Rock & Sigiriya | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Sigiriya

Sigiriya

Sigiriya is beroemd vanwege de befaamde Lion’s Rock en staat tevens op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je in Sri Lanka bent kan een bezoek niet ontbreken! Klim naar boven en geniet van een prachtig en onvergetelijk uitzicht!


Lion’s Rock is gebouwd in de 5e eeuw door koning Kassapa. Dit spectaculaire koningspaleis is gebouwd op een zeer bijzondere plek, namelijk op de top van een rotsplateau op maar liefst 200 meter hoogte. De rots is omringd door uitgestrekte tuinen en slotgrachten. De naam Lion’s Rock, oftewel poot van de leeuw, komt van de enorme poot die onderaan de rots te zien is. Hier begint het avontuur naar de top van de rots. Eenmaal aan de top zult u een adembenemend uitzicht hebben over de omgeving. De rots is gemakkelijk te bereiken vanuit de gehele culturele driehoek.


Naast de Lion's Rock bevindt zich ook de Pidurangala Rock, vanaf deze rots heb je een prachtig uitzicht over de omgeving en op de Lion's Rock. Pidurangala Rock was voorheen een tempel waar monniken woonden.

Lions Rock In Sri Lanka

Populaire Rondreizen