Alles over Pollonaruwa | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Polonnaruwa

Polonnaruwa

Polonnaruwa is één van twee koningssteden van Sri Lanka. Polonnaruwa is centraal gelegen en daardoor makkelijk te bezoeken vanuit Dambulla en Anuradhapura. De stad bevat vele tempels en ruïnes en is voor cultuurliefhebbers een plek die je niet mag missen in Sri Lanka.


Polonnaruwa is één van de oude koningssteden van Sri Lanka, maar is een stuk jonger dan Anuradhapura. De stad ligt in dezelfde provincie als een andere belangrijke koningsstad Anuradhapura. In Polonnaruwa kun je veel tempels, ruïnes en andere bezienswaardigheden bekijken.

Voor de cultuurliefhebbers is deze centraal gelegen stad daarom een leuke bestemming en perfect per fiets te ontdekken! Ook voor de natuurliefhebbers is hier veel moois te zien. Het Wasgamuwa National Park ligt op slechts een half uur rijden en is een van de mooiste nationale parken van Sri Lanka.

Beeld Polonnaruwa
Beeld Polonnaruwa
Oude Koningsstad Polonnaruwa
Oude Ruine Van Koningsstad Polonnaruwa

In Polonaruwa vind je vele ruïnes die verdeeld zijn over een aantal ‘blokken’. Dalada Maluwa, ook wel Quadrangle genoemd, is het meest interessante gedeelte van de stad. Maar bezoek ook zeker de noordelijke monumenten en het gebied rondom het oude koninklijk paleis. Omdat Pollonaruwa een jongere stad is, zijn de ruïnes beter bewaard gebleven dan die in Anuradhapura. Om te zorgen dat ze ook in de toekomst nog te bezoeken zijn, hebben ze een plekje gekregen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Populaire Rondreizen