Alles over de Seychellen | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
De eilanden van de Seychellen

De eilanden van de Seychellen

De Seychellen bestaan uit 115 eilanden die ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan liggen. Het is de perfecte plek om te ontspannen en genieten van zon, zee en strand.


Van de 115 eilanden zijn 42 eilanden zeer uniek omdat zij uit graniet bestaan en geen vulkanische of koraalbodem hebben. De overige eilanden hebben wel een koraalbodem. Daarnaast staat de Aldabra-atol ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst door zijn bijzondere basis van basalt, met kalksteen en koraal.

Naast de grote hoofdeilanden van de Seychellen, zijn er diverse kleine eilandjes te vinden. Deze eilandjes zijn in relatie tot de hoofdeilanden zeer exclusief! Cousin Island, Sainte Anne Island en North Island zijn zulke exclusieve eilandjes. Ze zijn puur en ongerept, mede doordat weinig toeristen je hier voor zijn geweest wat je bezoek nog bijzonderder maakt.

De Kustlijn Van Seychellen

Mahé

Mahé is het grootste eiland van de Seychellen waar zo’n 90 procent van de totale bevolking woont. Het prachtige eiland bestaat naast 68 stranden ook uit geweldige gebergtes die je in het noorden van het eiland kan vinden. Daarnaast bevindt de hoofdstad van de Seychellen zich ook op dit eiland: Victoria.

Victoria is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar dat maakt het stadje niet minder mooi. Hier vind je prachtige koloniale panden in een sfeervol centrum dat zijn oudheid goed heeft weten te bewaren. Wanneer je op het hoogste punt in de stad staat, heb je uitzicht over het Sainte Anne Marina National Park, dat uit zes kleine eilandjes bestaat. Helaas mogen boten niet bij alle eilanden varen om de natuur te beschermen. Wel mogen zij bij drie van de zes eilanden varen, waar je een prachtig snorkelavontuur kunt beleven. De veelzijdige onderwaterwereld met zijn prachtige vissen en eindeloze koraalriffen zullen je versteld doen staan.

Wanneer je het echte eiland gevoel wilt beleven, moet je aan de westkust van het eiland zijn. Hier wonen relatief weinig mensen vergeleken met de rest van het eiland. Aan de oostkust van het eiland loopt de hoofdweg vanaf Victoria naar het zuidelijke deel van het eiland. Vooral deze kant van het eiland staat bekend om zijn koraalrif. Bezoek ook zeker een van de vele theeplantages van het eiland. Wanneer je naar de top van de Morne Blac loopt, kun je genieten van het adembenemende uitzicht over deze plantages.

Berg In Seychellen

Praslin

Het een na grootste eiland van de Seychellen is Praslin. Het is een bergachtig eiland waardoor het maar weinig inwoners heeft. Hier kun je het echte Robinson gevoel ervaren. Daarnaast bevindt zich hier het Anse Lazio, een van de mooiste stranden ter wereld!

Ook Praslin komt voor op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het Vallée de Mai National Park. Het is een van de kleinste UNESCO werelderfgoed gebieden ter wereld, en vormt het hart van het Praslin National Park. Het park staat bekend om zijn unieke en zeldzame Coco de mer, een zeekokosnoot die maar liefst 20 kilo kan wegen! Daarnaast is Praslin een walhalla voor duikers. Bij dit eiland vind je namelijk maar liefst 25 duiklocaties waar je onder andere rifhaaien, zeeschildpadden, barracuda’s en schildpadden tegen kunt komen.

Door de gunstige centrale ligging van Praslin, kun je vanuit hier makkelijk mooie dagtochten maken naar andere natuureilanden als Cousin, Curieuse en Saint Pierre. Voor vogelliefhebbers is het eiland Aride een echte aanrader.

Schildpad Seychellen

Cousine

Dit eiland ligt op enkele kilometers van de kust van Praslin. Hier zult u zich eigenaar van het eiland voelen, omdat hier niemand anders is. De echte eigenaar van het eiland ziet het als zijn levenswerk om het eiland in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen, wat naar onze mening is gelukt! Maak op dit eiland kennis met een rijke flora en fauna van inheemse plantensoorten tot zeeschildpadden die hier hun eieren liggen.


Sainte Anne

Ben je ook fan van de bijzondere onderwaterwereld die de wereld heeft? Dan zit je op het Sainte Anne Island helemaal goed. Het eiland behoort tot beschermd zeegebied en ligt op korte afstand van het hoofdeiland van de Seychellen, Mahé. Op het gehele eiland vind je maar één resort. De luxe accommodaties ligt direct aan het strand en heeft uitzicht op de helderblauwe wateren van de Indische Oceaan. Hier zul je pure ontspanning ervaren.


North Island

Het bijzondere North Island ligt op zo’n 30 kilometer van het hoofdeiland Mahé en staat voor pure ontspanning en privacy. Bij aankomst op het eiland word je verwelkomd door het prachtige strand en honderden palmbomen. Wil je toch wat ondernemen op het eiland? Dat kan! Je kan hier onder andere duiken, snorkelen, diepzeevissen en zeilen.

Populaire Rondreizen