Alles over Tangalle | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Tangalle

Tangalle

Tangalle is een badplaats in het zuiden van Sri Lanka. Het bevindt zich tussen Mirissa en Tissamaharama en is absoluut een bezoek waard vanwege de vele mooie stranden waar je kunt ontspannen en de bijzondere bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. De kleine stad heeft een bruisend centrum waar je nog overblijfselen van de koloniale periode terug kunt vinden. Daarbij is Tangalle ook een relatief rustige badplaats op het gebied van toerisme.


De stranden van Tangalle zijn werkelijk schitterend. Zo is er het strand van Goyambokka ten westen van Tangalle. Dit kleine strand kenmerkt zich door de weinige bezoekers en de paradijselijke uitstraling. Geen hotels of restaurants direct aan het strand maar een paar kleine houten strandtenten en een dichte begroeiing van palmbomen. Ten oosten van Tangalle heb je het Medilla strand. Dit strand is erg groot en daardoor perfect voor mooie strandwandelingen.

Naast het genieten van de vele mooiste stranden van Tangalle zijn er hier ook verschillende leuke activiteiten om te ondernemen. De zee is bij Tangalle over het algemeen wat ruwer dan aan de oost- en westkust. Daardoor kun je hier heel goed surfen. Boek een surfles en probeer als een echte surfer of surfster met de golven mee te varen.

Een andere bezienswaardigheid bij Tangalle is de lagune net buiten de stad. Deze lagune bevindt zich direct achter de oostkust ten oosten van Tangalle. De mangroven bieden habitat aan een bijzondere biodiversiteit waar varanen en flamingo's zich bij vergaren. Je kunt met een kano dit gebied gaan verkennen. De mangroven vormen ook een uitgebreid waterwegennetwerk waardoor je zelf op expeditie kunt.

Dan hebben we ook nog de Mulkirigala rotstempels ten noorden van Tangalle. Deze tempels zijn te vergelijken met de grottempels van Dambulla doordat er zich vele Boeddhabeelden in bevinden. Wanneer je op de top van de tempel staat heb je ook nog eens een prachtig uitzicht over het omliggende bossenlandschap.

Populaire Rondreizen