Alles over Trincomalee | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Trincomalee

Trincomalee

Trincomalee is een havenstad gelegen in het noordoosten van Sri Lanka. Het bijzondere aan deze stad is dat hij gelegen is op een schiereiland en dankzij deze locatie een van de grootste natuurlijke havens ter wereld is.


Deze locatie is natuurlijk niet per toeval gekozen, maar heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de stad. Op deze locatie had de stad namelijk een strategisch voordeel. Er werd daarom ook veel gevochten om de stad, daarbij is veel schade veroorzaakt aan vele gebouwen. Eén van deze gebouwen is Fort Frederick, een fort wat herbouwd is door Nederlanders. De invloed van Nederland is goed terug te zien in het fort. Tegenwoordig is Trincomalee een heerlijk rustige stad met prachtige stranden. Vanuit Trincomalee kun je makkelijk het nabij gelegen Pigeon Island bezoeken waar het onderwaterleven je zal verbazen. Snorkelen is hier dan ook echt een must!

Daarnaast is Sri Lanka strategisch gelegen in de Indische Oceaan en is de kust van Trincomalee een van de beste plekke ter wereld om walvissen te spotten!

Populaire Rondreizen