Verantwoord op reis Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Verantwoord op reis

ONZE MISSIE: REIZEN MET EEN ZO KLEIN MOGELIJKE ECOLOGISCHE AFDRUK

Als geen ander weten wij hoe mooi de wereld is. Maar helaas weten we ook dat die schoonheid niet vanzelfsprekend is. Op dit moment voeren we als mensheid onder andere een strijd tegen klimaatverandering, plasticvervuiling en armoede. Problemen die mede worden vergroot door reizen. Daarom nemen wij onze verantwoordelijkheid en doen we zoveel mogelijk om onze negatieve impact op de wereld te minimaliseren. We willen u vragen om hetzelfde te doen. Natuurlijk helpen we u daarbij waar we kunnen.

Onze Mission Statement

Srilankarondreis.com wil naar vermogen bijdragen aan het verduurzamen van de reissector en haar reisaanbod. We willen de klanten de mogelijkheid bieden zo CO2 neutraal mogelijk te reizen. De eerste stap in vernieuwing en verbetering begint bij ons zelf!

WAT DOEN WIJ?

Voor het milieu

Informatie delen

We informeren u als reiziger over hoe u de impact van uw reis op het milieu kunt verkleinen. Onderaan deze pagina leest u al een aantal tips.

Uitstoot CO2 minimaliseren

 • We boeken waar mogelijk directe vluchten. Dat belast het milieu minder en scheelt u als reiziger ook nog eens veel tijd.
 • We gebruiken voor afspraken buiten de deur onze elektrische bedrijfswagen.
 • Onze reisspecialisten komen zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor.
 • Wij compenseren standaard de uitgestoten CO2 van uw vlucht en/of huurauto via GreenSeat.
 • Als onze reisspecialisten een zakelijke reis maken compenseren zij ook altijd de CO2.

CO2 compenseren

 • Wij compenseren standaard de uitgestoten CO2 van uw vlucht en/of huurauto via GreenSeat.
 • Als onze reisspecialisten een zakelijke reis maken compenseren zij ook altijd de CO2.

Een milieubewuste kantooromgeving

 • We scheiden ons plastic.
 • We hebben een papierloos kantoor.
 • Als u een reis boekt ontvangt u van ons een applicatie met daarin uw persoonlijke reisprogramma en alle bijbehorende informatie, zoals e-tickets, hotelvouchers, bevestigingen en reistips. Zo wordt papier overbodig. Alleen al door deze applicatie worden er jaarlijks gemiddeld 48.000 blaadjes papier bespaard.

Travelife Partner

Travelife is een internationaal, toonaangevend management- en certificeringprogramma voor reisorganisaties en accommodaties die duurzaam willen ondernemen. Wij zijn per februari 2021 Travelife Partner, wat betekent dat we aan de basisvoorwaarden op het gebied van duurzaamheid voldoen.

Voor de mens

Lokale partners

Wij investeren in intensieve en langdurige samenwerkingen met onze collega’s en werknemers in het buitenland. We werken overal met lokale partners en maken geen gebruik van tussenpartijen. Zo komen alle inkomsten direct bij onze partners terecht en stimuleren we de lokale economie.

WAT KUNT U DOEN?

Ook u als reiziger kunt veel doen om de impact van uw reis op mens en milieu te minimaliseren. Wij helpen u daar graag bij en u kunt altijd bij ons terecht voor advies. Hierbij alvast wat handige tips:

 • Reis met de trein naar de luchthaven

Veel luchthavens, waaronder Schiphol, zijn goed bereikbaar met de trein. Vanuit de trein hoeft u alleen maar met de roltrap naar boven en u staat in de vertrekhal.

 • CO2-neutraal vliegen en rijden met uw huurauto

Met elke vlucht die u maakt en elke kilometer die u rijdt wordt CO2 uitgestoten. Dat is niet te vermijden, maar wel te compenseren. Als u met ons reist gebeurt dit automatisch. Wij compenseren de uitgestoten CO2 via GreenSeat

 • Plasticgebruik reduceren

Dagelijks 1,5 á 2 liter water drinken is belangrijk, maar helaas zorgen plastic waterflesjes voor veel plasticvervuiling. Daarom krijgt u van ons een herbruikbare waterfles die u mee kunt nemen op reis. Vul deze in de ochtend in het hotel en neem hem mee in uw tas

 • Fiets, wandel of gebruik het OV

Fiets, wandel of neem het openbaar vervoer wanneer u op reis bent, als dit mogelijk is. Veel steden hebben tegenwoordig programma's voor het delen van fietsen. Een stad ontdekken per fiets is ook nog eens heel leuk!

 • Voorkom energie- en waterverspilling

Zet de lampen en verwarming in uw hotelkamer uit als u weg bent, douche wat korter en laat uw handdoek niet na 1x gebruiken wassen. Dat scheelt water en energie.

 • Eet vegetarisch

Eet minimaal één dag tijdens uw vakantie vegetarisch. Hiermee bespaart u gemiddeld 1.740 gram CO2-uitstoot.

 • Ondersteun de lokale bevolking

Koop lokale producten en vermijd internationale restaurantketens. Bezoek naast de highlights van een land ook de minder bekende plekken. Zo ondersteunt u de lokale bevolking.

U merkt: duurzamer reizen hoeft niets af te doen aan uw reisplezier en is vaak minder lastig dan het lijkt. Met kleine aanpassingen kunnen we samen een groot verschil maken. Doet u met ons mee?