De Malediven Praktische Informatie | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Reisinformatie Malediven

Reisinformatie Malediven


Lees onderstaande praktische informatie over de Malediven door om meer te weten te komen over dit interessante land.


De Malediven zijn een republiek dat bestaat uit een kleine 1200 eilanden. Een groep eilanden heet een atol en de Malediven bestaat uit 26 atollen. Het land ligt zuidwestelijk van Sri Lanka en is pas sinds 1965 onafhankelijk van Groot-Brittanië. De Malediven staan voornamelijk bekend als idyllische reisbestemming en dat is helemaal terecht. U kunt een vakantie op de Malediven eenvoudig combineren met een reis door Sri Lanka of India.

Resort Op De Malediven

Beste reistijd Malediven

De Malediven zijn een populaire vakantiebestemming voor met name ontspanning. Het klimaat is daar een belangrijke factor in. De Malediven heeft een tropisch klimaat. Het gehele jaar door is het er zo’n 30 graden. Het zeewater is er het gehele jaar door zo’n 28 graden en in de avond koelt het af naar gemiddeld 24 graden. Er zijn geen extreme hitte periodes of uitzonderlijke koude periodes in het land. De temperatuur blijft hier altijd binnen de grenzen. Van mei tot december heerst er het natte seizoen. De zon blijft dan schijnen en de temperatuur blijft ook gelijk, maar er valt dan regelmatig een korte hevige bui. Vaak gebeurt dit laat in de middag. Van december tot mei is er het droge seizoen, buien komen deze maanden nauwelijks voor.


Duiken & Snorkelen

De Malediven staan ook bekend om de geweldige duik- en snorkelcondities. Er is bij elk eiland op de Malediven wel koraal en marine leven te spotten. Bij sommige eilanden is dat minimaal zoals bij het hoofdeiland Malé, en andere eilanden zijn weer volledig omringd door koraal.

Zowel voor ervaren als onervaren duikers zijn de Malediven een ideale duikbestemming. De onervaren duikers of snorkelliefhebbers kunnen leren duiken in de meer ondiepe delen en hier al een prachtige onderwaterwereld zien en de ervaren duikers kunnen meer ervaring opdoen of hun duikbrevet uitbreiden in de diepere wateren. Het koraal is op sommige plekken tot 50 meter diep aanwezig. Koraal kan natuurlijk alleen leven met de zon als energiebron, wal aangeeft hoe helder het water hier moet zijn.

Duikbenodigdheden kunt u huren bij het duikcentrum van het resort waar u verblijft. Duik- en snorkelexcursies zijn er in veel verschillende soorten en maten. U kunt kiezen uit verschillende locaties, privé of met een groep, gids of geen gids en zelfs een nachtelijke duik is mogelijk.

Bent u in het bijzonder geïnteresseerd in duiken of snorkelen met reuzenmanta's of walvishaaien, laat het ons dan weten en wij zorgen ervoor dat deze droom werkelijkheid wordt!


Kleding

Zwemkleding is de meest voorkomende klederdracht op de Malediven. Bij het bezoeken van bepaalde faciliteiten van het resort zoals het restaurant, de bar en/of de lobby andere kleding vereist. Resorts beschikken vaak over sportfaciliteiten zoals een basketbal-, voetbal- of tennisveld. Ook hier kunnen kledingvoorschriften gelden.


Tijdsverschil

In de zomermaanden (april - september) is het op de Malediven 3 uur later dan in Nederland, in de wintermaanden (september - april) is het er 4 uur later. In juli gaat de zon ongeveer om 06:00 op in het land en net na 18:15 gaat deze weer onder.


Cultuur & Religie

De Malediven begon zijn bestaan als boeddhistisch land, maar met de bekering van de koning tot de islam in 1154 werd het een sultanaat. De islamitische geloofsovertuiging is vandaag de dag nog steeds de enige geloofsovertuiging op de Malediven. Dit is terug te zien in de beschikbare gebedsruimtes bij veel resorts en enkele moskeeën op het hoofdeiland Malé.

Doordat een verblijf op de Malediven enkel plaatsvindt bij een resort op een privé eiland, is de cultuur niet echt waarneembaar. Het personeel bij de resorts is uiteraard zeer gastvrij.


Eten & Drinken

Bij een verblijf op de Malediven is het van belang om een weloverwogen keuze te maken over de basis waarop u verblijft. U verblijft op één plek en buiten de deur gaan eten is nagenoeg onmogelijk doordat u zich op een privé eiland bevindt zonder overige horeca. Doordat de Malediven een idyllische reisbestemming is, adviseren wij een basis van 'all inclusive' voor een zorgeloos en luxe verblijf.

Resorts beschikken vaak over meer dan één restaurant. De type keukens verschillen per resort, welke vaak proberen veel diversiteit toe te passen. Hoewel de Malediven een islamitisch land is, is alcohol bij elke bar beschikbaar.


Vervoer op de Malediven

Afhankelijk van het gekozen resort waar u verblijft, is het mogelijk om per speedboot of watervliegtuig van de luchthaven naar uw resort te reizen. Beide reismethodes zijn een unieke beleving, al is een vlucht in een watervliegtuig natuurlijk nog iets specialer. Sommige resorts liggen wat verder van de luchthaven vandaan, waardoor transfers met de speedboot niet raadzaam zijn. Wij zullen u hier uiteraard in adviseren bij uw reisaanvraag.