Mauritius Praktische Informatie | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Reisinformatie Mauritius

Reisinformatie Mauritius


Lees onderstaande praktische informatie over Mauritius door om meer te weten te komen over dit interessante land.


Het eiland Mauritius is een republiek ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan. Het heeft een oppervlakte van een kleine 2000 vierkante kilometer en is daarmee net iets groter dan de provincie Utrecht in Nederland. Het land kent verschillende landschappen waaronder gebergtes, bossen, tropische stranden en ruige kliffen. Ook het onderwaterlandschap bij Mauritius is bijzonder met de vele koraalriffen die hier voorkomen.

Mauritius was tot de 17de eeuw onbewoond toen de Portugezen er voet aan wal zetten. Het waren de Nederlanders in dezelfde eeuw die zich als eerste vestigden op het eiland, waar de Portugezen nooit nederzettingen hebben gebouwd. Mauritius is dan ook vernoemd naar Maurits van Oranje. Toen de Nederlanders verhuisden van Mauritius naar Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika, trokken de Fransen in op het eiland. Die tijd werden er ook suikerplantages op het eiland gebouwd en werd er gehandeld in specerijen en slavenhandel gedreven. Begin 19de eeuw werden de Fransen verdreven door de Britten. Uiteindelijk is het eiland in 1968 volledig onafhankelijk geworden en in 1992 een eigen republiek geworden. Mauritius heeft zich vervolgens goed ontwikkeld en heeft tegenwoordig een prima welvaart.

Ondiepe Water Mauritius

Beste reistijd Mauritius

Doordat Mauritius op het zuidelijk halfrond gelegen is, zijn de seizoenen er tegenovergesteld aan die van ons in Nederland. Verder kent het land een tropisch zeeklimaat wat gepaard gaat met veel zon en zomerse temperaturen. U kunt het gehele jaar door naar Mauritius op vakantie, echter heeft elk seizoen zijn voordelen. Zo valt er in de maanden juni tot en met augustus de minste regen en in de maanden december tot en met maart de meeste regen. Het gaat dan om een korte tropische bui. De overige maanden zijn liggen qua omstandigheden tussen de twee seizoenen in waardoor er soms een bui kan vallen.

De temperatuur ligt in december tot en met maart rond de 31 graden en in juni tot en met augustus rond de 26 graden. De overige maanden hebben vaak een gemiddelde temperatuur van 28 graden.

De beste reistijd voor Mauritius is dan ook april tot en met november. De temperatuur laat het toe om iets te gaan ondernemen, de zon schijnt deze dagen het meeste en de kans op buien is het kleinst.

Belangrijk om te vermelden is nog wel dat de oostkust vaak te maken heeft met passaatwinden. Omdat deze erg hevig kunnen zijn, raden wij aan om niet aan de oostkust te verblijven.


Kleding

Vanwege het klimaat op Mauritius raden wij aan om veelal zomerse kleding in de koffer te stoppen en natuurlijke ook badkleding. Op sommige plekken zijn echter bepaalde kledingvoorschriften. Denk bijvoorbeeld aan restaurants, de hotellobby, tempels en andere publieke gebouwen.

Bent u van plan om de natuurparken te gaan bezoeken, dan is het verstandig om wandelschoenen mee te nemen. Op Mauritius bevinden zich geen zware wandelroutes, dus sneakers zouden afdoende zijn.


Tijdsverschil

In de zomermaanden (april - september) is het op Mauritius 2 uur later dan in Nederland, in de wintermaanden (september - april) is het er 3 uur later. In juli gaat de zon ongeveer om 06:45 op in het land en net na 17:45 gaat deze weer onder.


Cultuur & Religie

Wat direct opvalt bij een bezoek aan Mauritius is de mengeling van culturen en rassen. Vanwege de rijke historie van het eiland vindt u hier zowel Europeesche, Afrikaanse als Aziatische culturen terug. Iedereen gaat op het eiland goed met elkaar om ondanks deze verschillen. Dat komt mede door de vrijheid en de goede welvaart op het eiland. De lokale bevolking is erg gastvrij en vriendelijk. De officiële taal is Engels op het eiland, maar er wordt over het algemeen ook veel Frans en Creools gesproken.

Mauritius kent vele geloofsovertuigingen. Op het eiland vindt u dan ook kerken, tempels, moskeeën en pagodes.


Eten & Drinken

Door het koloniale verleden is ook de keuken van Mauritius erg divers. Natuurlijk mogen de vele kruiden hier niet aan ontbreken. Omdat Mauritius ook een sterk ontwikkeld land is, staat er altijd wel een gerecht op de kaart die u herkent.

Van kokosnoten tot cocktails, alle dranken zijn verkrijgbaar op het eiland. Het kraanwater op Mauritius is niet drinkbaar, dus zal u flessen water moeten kopen.


Vervoer Sri Lanka

De infrastructuur op Mauritius is erg goed. De wegen zijn goed begaanbaar, de bewegwijzering is duidelijk, het is er niet te druk en de verkeersregels zijn vrij eenvoudig. Wij raden dan ook aan om een huurauto te nemen tijdens een verblijf op Mauritius. Een huurauto stelt u in staat om op eigen gelegenheid het eiland te verkennen en geeft veel vrijheid. De kosten van een huurauto liggen relatief laag en u hoeft bijna nergens op het eiland parkeerkosten te betalen. Wel zal u even moeten wenen aan het rijden aan de linkerkant van de weg.