De Seychellen Praktische Informatie | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Reisinformatie Seychellen

Reisinformatie Seychellen


Lees onderstaande praktische informatie over de Seychellen door om meer te weten te komen over dit interessante land.


Ongeveer 1600 kilometer ten oosten van Afrika ligt een eilandengroep die samen tot de Republiek der Seychellen behoren. De eilanden voldoen aan alle criteria die horen bij een tropisch paradijs. Een felblauwe en warme zee, hagelwitte stranden en wuivende palmbomen zijn kenmerkend voor het land dat begin zestiende eeuw werd ontdekt door een Portugese ontdekkingsreiziger.

Het land komt pas echt in de geschiedenis voor vanaf de achttiende eeuw toen de Fransen het eiland bezetten en er ook kaneel gingen verbouwen. Nadat Napoleon het onderspit delfde in Waterloo werden de Seychellen overgedragen aan de Engelsen. Na een periode van landbouwontwikkeling en slavernij gingen de Seychellen vrij geruisloos de eeuwen door waarna zij in 1976 onafhankelijkheid afdwongen van de Engelsen. In de jaren die daarop volgde hebben de Seychellen zich sterk ontwikkeld op onder andere het gebied van onderwijs, zorg, infrastructuur en economie. Mede daardoor behoort het nu tot een goed ontwikkeld land.

Tegenwoordig staat het land voornamelijk bekend als reisbestemming. De aangename temperatuur, mooie kustlijnen, bosrijke binnenland, gastvrije inwoners, prachtige onderwaterwereld en goede bereikbaarheid zijn hier debet aan. De meest excentrieke eigenschap van de eilanden zijn de granieten rotsformaties die overal te vinden zijn en het landschap compleet maken.

Bovenaanzicht Kust Seychellen

Beste reistijd Seychellen

De Seychellen kennen een tropisch klimaat waarbij de temperatuur altijd tussen de 25 en 35 graden blijft. De periode van december tot en met maart is echter geen goede reistijd voor de Seychellen. Ondanks dat de temperatuur aangenaam is, komen buien en een sterke windkracht geregeld voor.

De beste reistijd duurt van april tot en met november. Hierbij vallen de minste buien in juni tot en met augustus, maar is er deze maanden wel vaker een sterkere wind aanwezig. De overige maanden ( april, mei, september, oktober en november) komen lichte buien af en toe voor, en is de wind minimaal aanwezig.


Kleding

Wanneer u naar de Seychellen op vakantie gaat, hoeft u enkel zomerse kleding mee te nemen. Eventueel een paar warme kleren voor een briesje dat op kan steken sommige maanden.


Tijdsverschil

In de zomermaanden (april - september) is het op de Seychellen 2 uur later dan in Nederland, in de wintermaanden (september - april) is het er 3 uur later. In juli gaat de zon ongeveer om 06:30 op in het land en net na 18:15 gaat deze weer onder.


Cultuur & Religie

De cultuur op de Seychellen stamt voornamelijk af van Europa en Afrika. Daarbij zijn de Franse invloeden meer bewaard gebleven dan de Engelse invloeden. Zo zijn de meeste inwoners rooms-katholiek en niet anglicaans, andere geloofsovertuigingen zijn er nauwelijks. De muziek en dans die u op het eiland hoort en ziet, ligt weer dichter bij Afrikaanse invloeden.

Er wordt op de eilanden Engels, Frans en Creools gesproken.


Eten & Drinken

De Seychellen liggen erg afgezonderd in de Indische Oceaan en daardoor zijn de lokale ingrediënten vaak ruimschoots aanwezig bij restaurants. Denkt u daarbij voornamelijk aan vele fruitsoorten, vis en kruiden. Toch zijn er door de goede ontwikkeling van het land ook wereldbekende gerechten te verkrijgen.

Op het gebied van dranken is alles op de Seychellen verkrijgbaar, waarvan het meeste uiteraard geïmporteerd. Een kokosnoot of cocktail is haast op elk strand wel verkrijgbaar.


Vervoer Sri Lanka

De meest populaire vorm van reizen op de Seychellen is eilandhoppen. Bij eilandhoppen reist u van eiland naar eiland, waarbij u vaak enkele nachten op één eiland verblijft. U kunt per boot van eiland naar eiland reizen of per vliegtuig of helikopter. Tussen de drie bekendste eiland Mahé, Praslin en La Digue vaart dagelijks een boot en bij de overige eilanden dient er vaak een privétransfer per boot aangevraagd te worden. Er gaat ook dagelijks een vlucht van Mahé naar Praslin, waarbij de eventuele overstap naar het nabij gelegen La Digue makkelijk gemaakt is.

Op de eilanden zelf is het erg rustig qua vervoer. Op het hoofdeiland Mahé en op Praslin is het gebruikelijk om gebruik te maken van taxi's. Deze zijn veelvuldig aanwezig en betrouwbaar. Het is ook mogelijk om een auto te huren op deze eilanden, maar vanwege de korte verblijfsduur en korte afstanden zeker niet noodzakelijk. Op La Digue is de fiets een veelvoorkomend vervoersmiddel.