Alles over Colombo | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Colombo

Colombo

Colombo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Sri Lanka. De stad wordt gezien als het commerciële centrum van het land waar je een mooie mix van koloniale huizen, moderne kantoorpanden, cafeetjes, moskeeën en tempels vind.


In Colombo wonen zo’n 600.000 mensen en ligt in het westen van het land. Hoewel Sri Jayawardenapura Kotte eigenlijk de officiële hoofdstad is, wordt Colombo aangeduid en als hoofdstad gezien door de bevolking. Colombo is een stad waar je van houdt, of haat. Het is absoluut niet de mooiste stad van Azië en er zijn ook maar weinig bezienswaardigheden. Toch is het zo dat als je Colombo een paar dagen de kans geeft, je de kleine dingen van de stad gaat waarderen.

Colombo is een veelzijdige stad. Niet alleen vind je hier oude koloniale huizen en kantoorgebouwen of tempels en moskeeën. Het is ook een multiculturele stad met Singalezen, Tamils, Sri Lankaanse Moren en Maleisiërs. Door die veelzijdigheid aan culturen en inwoners vind je ook verschillende godsdiensten in de stad en dus een veelzijdigheid in religieuze gebouwen.

Beelden Colombo
Beelden Colombo
Skyline Colombo
Strand Colombo

Impressie Colombo

Populaire Rondreizen