Duiken in Sri Lanka & op de Malediven | Srilankarondreis.com
Duikvakantie Sri Lanka en Malediven

18 dagen vanaf 3122,- per persoon

Algemene informatie

Deze reis brengt je zowel op Sri Lanka als de Malediven. Je maakt een 14- daagse rondreis door Sri Lanka waarbij je zowel de hoogtepunten van het land beleefd als een duikavontuur aangaat. Vervolgens vlieg je door naar de Malediven om daar te relaxen en het duikavontuur een vervolg te geven.

De rondreis op Sri Lanka wordt ingezet vanaf de westkust. Je privéchauffeur brengt je naar het Wilpattu natuurpark voor een jeep safari, waarna je de reis vervolgt naar Anuradhapura. Deze oude koningsstad leer je kennen door met een gids op pad te gaan. Hij zal jullie alles kunnen vertellen over de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Dit wissel je vervolgens af met een bezoek aan de havenstad Trincomalee.

Trincomalee is een tropische kustplaats met een mooie kustlijn. De voornamelijke reden dat je deze plek bezoekt, bevindt zich even voor de kust van Trincomalee. Het koraalrif bij Pigeon Island is het habitat van een groot aantal vissen en zoogdieren, waaronder ook rifhaaien en schildpadden. Deze ga je vanachter je duikbril bekijken.

Met alleen een bezoek aan Anuradhapura zijn we nog niet klaar in de culturele driehoek. Op de weg naar het berggebied bezoeken jullie Sigiriya, waar zich een populaire bezienswaardigheid van Sri Lanka bevindt die je bezichtigd moet hebben. Kandy, een grote stad in het centrum van het eiland, is vervolgens een stad met verschillende leuke mogelijkheden. De rondreis brengt je na Kandy in het bergachtige theevelden gebied. Jullie bezoeken bij een verblijf in Nuwara Eliya en Ohiya Lipton's Seat en gaat hiken in het Horton Plains National Park! Met een tussenstop in Ratnapura begeven jullie je weer naar het startpunt, Colombo. Maar dit is niet jullie eindpunt. Je vliegt namelijk verder naar de Malediven.

De Malediven zijn een perfecte plek om te ontspannen na alle indrukken en belevenissen die je hebt ervaren op Sri Lanka. En aangezien de Malediven ook over een idyllische onderwaterwereld beschikt, zetten jullie hier jullie duikavontuur voort. Vanaf de atollen van de Malediven keer je weer terug naar huis. 

Een mooie rondreis waarbij de hoogtepunten van Sri Lanka worden bezocht en je gaat duiken op de mooiste plekken. Bij duikers moet het hart ongetwijfeld sneller gaan kloppen bij het lezen over deze rondreis. Maar niet alleen voor duikers is dit een mooie reis, ook liefhebbers van snorkelen kunnen deze reis maken!

Inbegrepen bij deze reis

 • Retourvlucht Economy Class
 • Minimaal 4-sterren hotels
 • Privé chauffeur
 • Gepersonaliseerde reisapp met alle informatie & tips
 • Een onvergetelijke reis!

18 dagen vanaf 3122,- per persoon.
Heb je interesse in deze reis?
Vraag dan een reisvoorstel aan!

ik wil een offerte

Dagprogramma
Duikvakantie Sri Lanka en Malediven

Je vakantie naar Sri Lanka gaat van start met een vlucht vanaf een luchthaven naar keuze.

Onze lokale medewerker staat je op de luchthaven van Colombo al op te wachten en neemt je mee naar je hotel in Negombo. Afhankelijk van het tijdstip dat je arriveert, kun je de stad nog gaan verkennen of uitrusten van je vliegreis bij je hotel.

Bussen Sri Lanka
Vis Ontschubben Vismarkt Negombo
St Sebastians Church Negombo

Na jullie eerste overnachting in Sri Lanka, gaat de rondreis direct van start. Je reist naar het noorden om Wilpattu te gaan bezoeken. Dit grootste natuurpark van Sri Lanka biedt huis aan een grote diversiteit aan diersoorten. Zowel herten, zwijnen, luiaards, olifanten, krokodillen, buffels en luipaarden bevinden zich in dit park. Het landschap bestaat uit een groot aantal meren, grasvlaktes en bossen. Nadat je door de gids bent rondgeleid in het park en het park hebt leren kennen, reis je verder naar Anuradhapura, één van de twee koningssteden van Sri Lanka. Deze stad ligt in noordelijk centraal Sri Lanka en is ook terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Kingfisher In Wilpattu
Krokodil In Wilpattu
Luipaard In Wilpattu
Olifant In Veld Wilpattu
Wilpattu National Park

Deze dag hebben jullie een hele dag aan een gegidste tour. Anuradhapura staat voornamelijk bekend om zijn prachtige, indrukwekkende en vooral imposante bouwwerken van de oude Srilankaanse beschaving. Deze boeddhistische bouwwerken, ook wel stoepa's genoemd, zijn voor de boeddhistische bevolking heilig. De gids zal jullie rondleiden en jullie alles vertellen over de historie en bouwwerken.Je bezoekt ook Minhatale, een bedevaartsplaats voor boeddhisten. Hier vond namelijk de ontmoeting plaats tussen de boeddhistische monnik Mahinda en koning Devanampiya Tissa, welke vervolgens het Boeddhisme introduceerde op Sri Lanka. Je beklimt de berg en komt onderweg het kolossale Boeddhabeeld tegen.

Apen Bij Mihintale
Pad Naar Mihintale Tempel
Uitzichtpunt Bedevaartsplek Mihintale
Dagoba Anuradhapura
Tempel Anuradhapura

Deze dag verlaat je de oude koningsstad weer en trekken jullie verder naar de oostkust. Trincomalee is een kustplaats met Nederlandse kenmerken van tijdens de koloniale heerschappij. Een kenmerk daarvan is Fort Frederick, het grootste Nederlandse fort van het eiland. Maar ook 'Dutch Bay' geeft natuurlijk al wat weg. Trincomalee leent zich perfect voor een combinatie tussen duiken en relaxen.

Bovenaanzicht Kust Trincomalee
Haai Bij Pigeon Island
Vismarkt Trincomalee

Voor de kust van Trincomalee ligt Pigeon Island en het koraalrif wat daarbij hoort. Je gaat de komende 3 dagen elke dag tweemaal op duikexpeditie. Tijdens het duiken zal je veel tropische vissen zien. Pijlstaartroggen, zwartpuntrifhaaien en karetschildpadden, je kunt ze allemaal tegenkomen. Naast het duiken kun je hier ook relaxen, vooral Passikudah en Nilaveli zijn hier bezoek voor waard.

Bovenaanzicht Kust Trincomalee
Snorkelen Sri Lanka
Trincomalee Kust
Trincomalee Sri Lanka Shore
Vismarkt Trincomalee

U ontdekt vandaag de onderwaterwereld van Sri Lanka.

Schildpad Bij Pigeon Island
Haai Bij Pigeon Island
Pigeon Island Bord

U ontdekt vandaag de onderwaterwereld van Sri Lanka.

Vismarkt Trincomalee
Trincomalee Sri Lanka Shore
Schildpad Bij Trincomalee

Je reist vandaag verder van de oostkust naar Habarana, vanwaar je vele gave activiteiten kunt ondernemen. Eenmaal in Habarana aangekomen, kun je direct een activiteit gaan ondernemen. Jullie kunnen namelijk in de middag op jeep safari in het Minneriya National Park. Het Minneriya National Park kent een grote populatie Aziatische olifanten. Deze majestueuze reuzen op de grote grasvlaktes kunnen je zeker niet ontgaan.

Olifant Bezichtigen Tijdens Jeep Safari
Habarana Meer
Groene Bijeneter In Minneriya

Vandaag een drukke dag. Als eerste bezoekt je één van de grootste trekpleisters van Sri Lanka. Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst en dit is vooral vanwege de befaamde Lion's Rock, een koninklijk paleis gebouwd in de 5e eeuw door koning Kassapa. Dit spectaculaire paleis is gebouwd op de top van een rotsplateau dat 200 meter boven de omliggende jungle uitsteekt. De rots is omringd door een slotgracht en daarbuiten liggen de uitgestrekte tuinen inclusief de bekende watertuinen. De ruïnes van het paleis geven een goed beeld van de overweldigende indruk die het oorspronkelijke paleis gemaakt moet hebben. Bij de ‘poot van de leeuw' begint de trap naar de top van het plateau. Eenmaal boven heb je een onvergetelijk uitzicht over de omgeving. Hierna trek je richting het middelpunt van het eiland. Kandy is een relatief grote stad en daarom zal een verblijf hier een groot verschil voor je zijn in vergelijking met het verblijf in Habarana of Anuradhapura. Daarbij bevindt Kandy zich meer in het gebergte van Sri Lanka, waardoor je een heel ander decor om je heen hebt.

Uitzicht Over Lions Rock
Lions Rock Sigiriya Sri Lanka
Wand Lions Rock
Landschap Rondom Sigiriya

Ook in deze stad is weer genoeg te ondernemen. Je kunt een wandeling maken in de botanische tuin of het grootste Boeddha beeld van Sri Lanka bezichtigen. In de botanische tuin in Peradeniya kun je een rustgevende wandeling maken en de grote diversiteit van bloemen, bomen en planten uit verschillende landen aanschouwen. De rust in het park staat tegenstrijdig tegenover de drukte in Kandy en dat maakt het een bijzondere ervaring. Een echte aanrader is het bezoeken van de tempel van de tand. De Dalada Maligawa, zoals de tempel door de Singalees wordt genoemd, is de bekendste tempel van Sri Lanka en van het hele Boeddhisme. Hier zou de tand van Boeddha liggen waardoor dit dé heiligste en meest spirituele plek is van het eiland.

Dalada Maligawa
Tempel Van De Tand Kandy Sri Lanka
Tempel Van De Tand
Tempel Van De Tand Bij Zonsondergang
Straat In Sri Lanka

Je laat de grote stad vandaag weer achter je en reist verder naar de volgende accommodatie in Nuwara Eliya. Deze reis kun je met de auto afleggen, of je neemt de trein. Dit traject behoort namelijk tot het eerste deel van de mooiste treinreis ter wereld! Nuwara Eliya is wellicht hét bekendste en het mooiste plaatsje van héél Sri Lanka. Gelegen op zo'n 1800 meter hoogte tussen vele thee plantages vind je dit bijzondere stadje welke ook wel Little England wordt genoemd. Deze stad is namelijk in de 19e eeuw door de Britten gesticht! Wanneer  je  door  de  theevelden  van  Nuwara  Eliya  wilt wandelen, kun je de Lovers Leap route nemen, een bekende en goed bewandelbare route die uitermate geschikt is om de mooie omgeving van dichtbij te bekijken. De wandeltocht is zo  een  5  kilometer lang  en  begint  bij  Pedro  Tea  Estate,  een  theefabriek  waar  je  ook  naar binnen kan en uitleg krijgt over het productie proces van thee.

Theevelden Sri Lanka
Monniken Op Treinspoor Sri Lanka
Landschap Sri Lanka
Bospad Sri Lanka

Je hebt vandaag een bijzondere uitstap op het programma staan. Je gaat namelijk het nationale park van de Horton Plains bezoeken. Horton Plains is wellicht één van de mooiste natuurparken van heel Sri Lanka. Deze hooglanden liggen op maar liefst 2100-2300 meter boven zeeniveau! Door de hoge liggen vind je hier niet alleen enorme, prachtige rotsformaties, maar ook grote stukken bos en uitgestrekte graslanden. Jullie verkennen dit park te voet en gaat met een gids op avontuur. Door de grote hoogte kan het hier vergeleken met de rest van Sri Lanka, aardig aan de frisse kant zijn. Dit zal zeker de pret niet drukken want wanneer je bij World’s End aankomt, zal je verblind worden door een prachtig panoramisch uitzicht over de kustvlakte tot aan de Indische Oceaan. Jullie kunnen hier een mooie wandeling maken met een gids die je rond zal leiden en laat genieten van de natuur om je heen.

Bord Horton Plains National Park
Hert In Horton Plains
Bakers Falls Horton Plains
Uitzicht Worlds End Horton Plains

Je blijft nog even op deze plek, want in de omgeving van Ohiya zijn zoveel leuke activiteiten te ondernemen. Eén daarvan is het bezoeken van Haputale en het daarbij in de buurt gelegen Lipton's Seat. De plek waar Thomas Lipton in de historie zijn theevelden in de gaten hield. Een historisch maar ook mooi uitzichtpunt.

Standbeeld Lipton
Theevelden Liptons Seat
Uitzicht Liptons Seat
Uitzicht Vanaf Liptons Seat
Wolken Over Theevelden

De rondreis in Sri Lanka komt vandaag ten einde en je wordt door de privéchauffeur naar het internationale vliegveld van Colombo gebracht. Vanuit hier gaat de reis verder naar de Malediven! Na een korte tussenstop, stap je in een watervliegtuig en vlieg je vervolgens naar een heerlijk resort. Witte stranden, helderblauw zeewater, en, niet onbelangrijk, toegang tot een schitterende onderwaterwereld.

Koraalrif Malediven
Strand Malediven
Maldives

Als je een duikliefhebber vraagt waar hij of zij graag nog eens zou willen duiken, zullen de Malediven hoog op het lijstje staan. Tussen de eilanden bevindt zich een onderwaterwereld waar je u tegen zegt. Je vindt hier niet alleen een gigantische hoeveelheid koraalriffen, maar ook een enorme diversiteit aan vissen en zeezoogdieren zoals manta's, papegaaivissen, dolfijnen, walvishaaien, murenen en zeeschildpadden. Jouw verblijf op de Malediven bestaat uit een combinatie van duiken en relaxen.

Dhaalu Atol Op De Malediven
Eiland Met Bebossing Op De Malediven
Krab Op De Pier Bij Malediven
Huvadhu Atol Op De Malediven

De reis van bijzondere landschappen, van mooie wandelingen, van lekker en soms ook pittig eten en de reis van ongelooflijk veel onderwaterplezier zit er op. Je reist vandaag weer met het watervliegtuig terug naar het vliegveld van Malé en vervolgens met het grote passagiersvliegtuig terug naar Nederland. Ongetwijfeld met een koffer vol nieuwe belevenissen, ervaringen en indrukken.

Nederlands Paspoort
Watervliegtuig Op Het Water Van De Malediven
Vleugel Klm Vliegtoestel
Wachtruimte Vliegveld

Reisdetails

 • Duur: 18 dagen (verlenging / inkorting mogelijk)
 • Bestemming: Sri Lanka
 • Vertrek vanaf: Amsterdam, Brussel & Düsseldorf
 • Prijs: vanaf 3122,- per persoon

Inclusief

 • Geselecteerde vluchten Economy Class 
 • Alle overnachtingen in geselecteerde hotels 
 • Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt tenzij anders vermeld 
 • Alle belastingen en toeslagen
 • Chauffeur gedurende de rondreis op reisdagen
 • Jeep safari Wilpattu National Park
 • Gegidste tour Anuradhapura en Mihintale
 • Duikexcursies Pigeon Island (incl. duikgereedschap)
 • Jeep safari Minneriya Natonal Park (entreeticket inbegrepen)
 • Sigiriya entreeticket
 • Tempel van de Tand entreeticket
 • Horton Plains National Park entreeticket
 • Transfers per watervliegtuig naar resort Malediven
 • Duikexcursies Malediven (incl. duikgereedschap)
 • Persoonlijke reis app met gepersonaliseerde informatie
 • 24/7 noodnummer beschikbaar
 • Alle transfers van en naar de luchthaven 
 • Een onvergetelijke ervaring!!

Exclusief

 • Overige maaltijden en dranken
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven

Optioneel

 • Entree tickets overige parken
 • Bezoek Haputale (Lipton’s Seat) 
 • gids of jeep tour Horton Plains National Park
 • Polonnaruwa fietstour
 • Duiken scheepswrak Unawatuna

Heb je vragen over deze reis of wil je vrijblijvend een voorstel ontvangen? Neem dan contact met ons op!

ik wil een offerte

De perfecte aanvulling op deze reis

Extra stranddagen v.a. 228,- p.p.

Wilt u na uw rondreis door het binnenland van Sri Lanka nog een paar dagen relaxen en uitrusten aan een van de prachtige stranden aan de zuid- of oostkust? Dat kan! In Unawatuna,...

Lees meer

Extra op safari

Sri Lanka is een van de meest diverse landen ter wereld en biedt daarom ook een verscheidenheid aan leuke activiteiten om te ondernemen. Voor de echte avonturiers biedt...

Lees meer

Stedentrip Dubai 4 dagen | v.a. 299,- p.p.

Wanneer u naar Sri Lanka reist is er vaak de mogelijkheid om via Dubai te reizen met Emirates. Een perfecte mogelijkheid om uw reis uit te breiden met een leuke stedentrip. U kunt...

Lees meer

Activiteiten op Mauritius

Wilt u na uw reis door Sri Lanka nog naar Mauritius reizen, maar wilt u daar ook nog een leuke activiteit ondernemen? Dat kan! Zo kunt u vanaf Mauritius een mini eilandhop uitje...

Lees meer