Alles over Kandy | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Kandy

Kandy

Kandy, een relatief grote stad in het binnenland van Sri Lanka waar het op straat echt leeft. De vele leuke barretjes en restaurants in combinatie met aangenaam klimaat, maakt het dan ook een veel bezochte stad. Kandy is centraal gelegen en daardoor makkelijk te bereiken.


Omdat Kandy centraal gelegen is in het binnenland van Sri Lanka is de stad gemakkelijk te bereiken vanuit Ella, Dambulla en Passikudah. Ook kunt vanuit Kandy naar Ella afreizen met de trein. Volgens vele reizigers en experts, inclusief Srilankarondreis.com, is dit toch wel de mooiste treinreis ter wereld. Met een vaart van 40 kilometer per uur rijdt de trein dwars door kleine dorpjes en de grote theeplantages van Nuwara Eliya. Het uitzicht zal je de gehele reis blijven verbazen!

De reis van Kandy naar Ella duurt ongeveer 8 uur, dus het is aan te raden om de vroege ochtend trein te nemen. Je kunt dan kiezen of je eerste, tweede of derde klas wilt reizen. Ons advies? Reis derde klas. Wat een ervaring om tussen alle vriendelijke locals te zitten. De kippen vliegen je om de oren, er wordt gehandeld en je kunt er lokale snacks kopen. Hier ervaar je dan ook het echte Sri Lanka!

Kandy Sri Lanka

In Kandy zelf zul je de Dalada Maligawa bezoeken. Dit misschien wel de bekendste tempel van Sri Lanka en wordt ook wel de Tempel van de Tand. In deze tempel zou een tand van Boeddha liggen en is voor de boeddhisten een van de belangrijkste spirituele plek van het land. De tand zelf is nog nooit door iemand gezien, maar staat deze tempel volledig in het teken van de tand. In Kandy vind je ook het theemuseum. Hier kun je alles leren over het proces wat voorafgaat aan de thee die wij dagelijks drinken.

Tempel Van De Tand

Populaire Rondreizen