Alles over Ella | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Ella

Ella

Ella is een klein dorp middenin het bergachtige theeveldengebied. Je kunt het dorp en de omgeving met de auto verkennen, maar ook met de brommer. Een brommer huren kost ongeveer 8 euro per dag en geeft je een geweldig gevoel van vrijheid. Het stadje Ella ontdekken kan in 1 dag, maar de gebieden om Ella heen vragen eigenlijk wat meer tijd. Om Ella heen is namelijk super veel te zien. Je hebt er de Nine Arch Bridge, Little Adam's Peak, Ella Rock, de Ravana Falls en Uva Halpewatte Tea Factory.


​Ella Rock

Ella Rock is letterlijk het hoogtepunt van de omgeving. In ongeveer 2,5 uur klim en wandel je naar boven en bereikt je Ella Rock, waar een adembenemend uitzicht op je staat te wachten. Je kunt deze klim uiteraard zelf maken, maar het is handig om een gids mee te nemen aangezien sommige weggetjes wat moeilijker te vinden zijn. Ook is het verstandig om in de vroege ochtend te gaan, niet alleen om de hitte te ontlopen maar ook omdat de zonsopgang bekijken op grote hoogte een geweldig mooie ervaring is.

Berggebied Centraal Sri Lanka

Ravana Falls

De Ravana Falls is een van de vele watervallen die Sri Lanka te bieden heeft. Op ongeveer 15 minuten rijden vind u deze indrukwekkende waterval van maar liefst 100 meter hoog. Onderaan de waterval kan je zwemmen in het ijskoude water, waar ook de locals regelmatig een duik nemen. Vooral in het weekend trekt de lokale bevolking naar de waterval, een echt dagje uit voor hun. Bij de waterval vind je ook verschillende kraampjes waar je diverse lekkernijen kan kopen!

Ravana Falls Ella

Nine Arch Bridge

Van Kandy naar Ella rijdt iedere dag de Sri Lankaanse trein, die één van de mooiste treinreizen ter wereld is. De trein rijdt in zijn 8 uur durende reis over de Demodara Nine Arche Bridge. Dit is de mooiste plek om de Sri Lankaanse trein te spotten en vast te leggen. De brug is gebouwd tijdens de Britse koloniale periode en ligt bijna 3100 meter boven de zeespiegel. Hij is volledig gebouwd met stenen, bakstenen en cement dus zonder een enkel stukje staal en komt uit het jaar 1921.

Trein Op Brug Ella

​Little Adam’s Peak

Wanneer je Ella rock niet kunt beklimmen dan is Little Adam’s Peak een super goed alternatief. In anderhalf uur loop je naar boven, maar je kunt ook het eerste deel op de scooter afleggen. Super handig als je niet zoveel tijd heeft om meerdere dingen op één dag.

Little Adams Peak Uitzicht

Populaire Rondreizen