Treinreis Sri Lanka | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
De mooiste treinreis ter wereld

De mooiste treinreis ter wereld

Volgens vele reizigers is de treinreis van Kandy naar Ella een van de mooiste treinreizen ter wereld. Vanuit de culturele hoofdstad Kandy, reis je in maar liefst 8 uur door de hoge gebergtes naar het bruisende stadje Ella. Afgelopen november heb ik het genoegen gehad om deze treinreis zelf te maken en ik kan je vertellen: dit is echt de mooiste treinreis ter wereld!


– Gepubliceerd op 23 januari 2023 door Rob


De treinen in Sri Lanka zijn van een ander kaliber dan de treinen in Nederland. Het zijn ouderwetse treinen wat wel enorm veel charme met zich meebrengt. De treinen zijn verdeeld in klasse: 1e, 2e en 3e klas en verschillen enorm. Wanneer je in Sri Lanka eerste klas reist, heb je een luxe stoel die 360 graden kan draaien, airco en bediening in de coupé. Dit lijkt super gaaf, maar om de reis echt mee te maken moet je derde klas reizen, tussen de locals. Niet alleen een hele ervaring voor ons, maar ook voor hen. Het gebeurd nog niet zo vaak dat er iemand uit het westerse land bij hen in de coupe komt zitten en iets lekkers van de lokale catering besteld. En met lokale catering bedoel ik iemand die al wandelend door te trein loopt en iets roept wat denk ik wel eetbaar is. Grote manden vol eten en drinken en dat voor een prikkie. Daarnaast houdt men er in de derde klas rekening mee dat er geen airco is en zijn dus alle ramen gewoon open. Je kan gemakkelijk even met je hoofd uit het raam hangen om de omgeving wat beter te verkennen (super spannend!). Ook zijn de deuren in de derde klas open, je kan dus in de deuropening zitten zodat je met je benen uit de trein hangt. Geloof me, dit is echt heel leuk!

De treinreis begint in Kandy, die twee treinstation heeft. In het midden van het stadje ligt het drukke hoofdstation van Kandy en een stukje verderop ligt een piepklein stationnetje genaamd: Peradeniya. Wanneer je op dit treinstation opstapt, ben je de chaos en drukte van het hoofdstation voor en heb je hoogstwaarschijnlijk een zitplekje. Het eerste uur van de reis rijdt de trein door kleine dorpjes en stadjes steeds verder het hoge landschap van Sri Lanka in. Al snel rijdt de trein door de enorme theevelden van Sri Lanka die werkelijk voor een adembenemend uitzicht zorgen! Op een gegeven moment ziet u niks anders meer dan uitgestrekte groene gebergtes met af en toe een verdwaald huisje in het midden. Het uitzicht die u de komende 6 uur heeft is echt fantastisch!! De tijd zal voorbij vliegen. Buiten het prachtige groene landschap zie je onderweg ook meerdere watervallen die soms meer dan 100 meter hoog zijn. De watervallen, ten midden van de theevelden zorgen voor een spectaculair uitzicht! Af en toe stopt de trein (om onbekende redenen), maar dit geeft je wel de kans om een paar mooie plaatjes te schieten van het landschap.

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs