We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
De tofste excursies in Sri Lanka

De tofste excursies in Sri Lanka

Ontdek Sri Lanka met de tofste excursies! Beleef de natuur van dichtbij en maak kennis met de cultuur van het eiland. Bezoek theeplantages, ga abseilen van een waterval, spot wildlife in de nationale parken, ontdek indrukwekkende tempels, ga surfen en maak waanzinnige hikes. Dit land zit vol met avontuur en ontdek het met de tofste excursies!


– Gepubliceerd op 21 februari 2024 door Thijmen


Bootsafari in Gal Oya

Stap aan boord van een spannende bootsafari in Gal Oya. Vaar rustig over het Gal Oya-meer, omringd door bomen en prachtige uitzichten. Hier in dit nationale park zie je niet alleen wilde olifanten langs de kust, maar ook kleurrijke vogels en vele andere dieren.

De kalme wateren van Gal Oya bieden een perfecte setting om te genieten van de natuur. De deskundige gidsen zorgen ervoor dat je alles te weten komt over de planten en dieren die je tegenkomt.

Sri Lanka National Park Vogel Moeras

Jeepsafari's

Maak je klaar voor een avontuurlijke rit door het prachtige Sri Lanka met te gekke jeepsafari's! Verken de jungles, indrukwekkende bergen en spot wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Zo vind je hier luipaarden, olifanten, apen, waterbuffels, krokodillen, kleurrijke vogels en nog veel meer.

Verken met ervaren gidsen de off-road paden. Elke jeepsafari zit vol met verrassingen; van zeldzame dieren tot adembenemende uitzichten. Of je nu van natuur houdt of een avonturier bent, jeepsafari's bieden tijdens de 15-daagse privéreis een onvergetelijke ervaring door de diverse wildernis van Sri Lanka.

Sri Lanka Yala National Park Zon Auto Rijdend

Abseilen van de waterval

Genieten van het uitzicht bovenaan een waterval te midden van de jungle is al een ervaring op zich. Houd je echt van uitdaging? Dan kun je in Kitulgala gaan abseilen van een waterval. Tijdens dit avontuur kun je genieten van een prachtig uitzicht op de waterval en de omgeving. Voel het water stromen om je heen, terwijl je naar beneden afdaalt. Dit geeft gegarandeerd een enorme adrenalinekick en dat maakt deze excursie perfect voor avonturiers. Met de 19-daagse rondreis beleeft u een bijzondere ervaring midden in de natuur.

Sri Lanka Hike Horton Plains

Pidurangala Rock beklimmen met zonsopkomst

Sta vroeg op en waag je aan een onvergetelijk avontuur door Pidurangala Rock te beklimmen bij zonsopkomst. Deze unieke ervaring neemt je mee naar de top van een imposante rots, waar je vervolgens wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de omgeving en natuurlijk de Leeuwenrots. Geniet van de rust terwijl de zon langzaam opkomt.

Het beklimmen van Pidurangala Rock is niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een reis langs oude tempels en boeddhistische overblijfselen. Er staan gidsen klaar om je te begeleiden en de rijke geschiedenis van deze bijzondere plek met je te delen. Vanaf de Pidurangala Rock heb je een prachtig uitzicht op de Leeuwenrots. Bovendien is het hier een stuk rustiger, dan dat je de Leeuwenrots gaat beklimmen.

Sri Lanka Pidurangala Rock Uitzicht Op De Leeuwenrots

Fietsen door de oude Koningsstad Polonnaruwa

Ontdek de oude koningsstad Polonnaruwa tijdens een ontspannen fietstocht door deze historische stad! Fiets langs indrukwekkende ruïnes, oude tempels en koninklijke paleizen. De geplaveide paden leiden je naar UNESCO-werelderfgoed. De vriendelijke gidsen laten je alle hoogtepunten zien, zoals het Koninklijk Paleis en de Boeddhabeelden van Gal Vihara. Spring op de fiets tijdens de 17-daagse rondreis en ontdek het rijke erfgoed van Polonnaruwa op een avontuurlijke manier!

Sri Lanka Polonnaruwa Oude Koningsstad

Ziplinen in Ella

Ga ziplinen en vlieg als een vogel over de heuvels! De zipline-ervaring laat je op een unieke manier kennis maken met het adembenemende landschap van Ella. Beveiligd aan stevige kabels, geniet je van een fantastisch uitzicht. Het maakt niet uit of je een waaghals bent of gewoon iets nieuws wilt proberen; onze ervaren gidsen zorgen ervoor dat je elk moment van dit zipline-avontuur volop beleeft. Voel de wind door jouw haren en zweef door de lucht tijdens deze onvergetelijke ervaring in het betoverende Ella!

Sri Lanka Vrouw Zipline Lachend

Raftexpeditie op de Kelani Rivier

Vaar dwars door het tropische woud en laat je meevoeren met de stroming van de Kelani rivier tijdens een uitdagende raftexpeditie in Kitulgala. Dit eiland beschikt over prachtige bergen, rivieren en diepe kloven. Daarnaast staat Kitulgala bekend om één van de natste plaatsen van Sri Lanka. Dit maakt het ideaal om te gaan raften. Deze raftexpiditie is voor zowel beginners als gevorderden. De stroomversnellingen zijn onderverdeeld in 6 gradities. Elke stroomversnelling heeft een eigen naam. De Kelani rivier is de rivier met de laagste stroomversnelling en duurt ongeveer 2 uur. Het is een uitdagende en indrukwekkende ervaring!

Sri Lanka Raftexpeditie Kelani Rivier

Hiken in het Horton Plains

Hiken in het Horton Plains is de perfecte excursie voor avonturiers! Het Horton Plains National Park is een hoog gelegen park dat een populaire toeristische trekpleister is in centraal Sri Lanka. Je kunt er een heerlijke wandeling maken met zeer prettige temperatuur. Het hoogste punt van het Horton Plains wordt ook wel de World's End genoemd. Sinds 2010 staat het Horton Plains National Park op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een wandeling door het Horton Plains is een unieke ervaring die je niet zal vergeten! Beleef het tijdens de 19-daagse avontuurlijke rondreis.

Sri Lanka Horton Plains Uitzicht

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs