We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Ideale reisroute met tips voor Sri Lanka en de Malediven

Ideale reisroute met tips voor Sri Lanka en de Malediven

Wat de beste reisroute is voor Sri Lanka? Dat is nog niet zo eenvoudig. Deze indrukwekkende bestemming heeft ontzettend veel te bieden. Daarentegen liggen veel bezienswaardigheden verspreid over het hele eiland, waardoor het samenstellen van de ideale reisroute niet altijd even makkelijk is. Hieronder delen we tips over de bestemmingen om je op weg te helpen. Zo krijg je een goede indruk en kun je zelf bepalen of het je leuk lijkt hier te verblijven.


– Gepubliceerd op 23 april 2024 door Robin van Atteveld


Tips voor het samenstellen van de route in Sri Lanka

Sri Lanka is qua grootte te vergelijken met Nederland en België samen, waardoor een rondreis prima te doen is. In slechts 3 weken reis je gemakkelijk het hele eiland rond, omdat de afstanden niet al te groot zijn.


Rondreis door Sri Lanka in 2 of 3 weken

Hieronder is de ideale reisroute voor 3 weken weergegeven. Een rondreis door Sri Lanka biedt de perfecte combinatie van cultuur, natuur en uitgestrekte stranden. Gemiddeld zit je 3,5 uur in de auto om je van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Tijdens deze reis loop je door groene theevelden, maak je kennis met de cultuur en tempelsteden, ga je op safari in de nationale parken en is er alle tijd om te relaxen op de stranden. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw voorkeur qua reistempo, maar om al dit moois mee te maken zal je reis ongeveer 3 weken duren.

Udawalawe 2

Negombo

Eenmaal geland op het vliegveld van Colombo reis je verder naar Negombo. Negombo is namelijk een rustigere stad met meer sfeer, vergeleken met Colombo. Bovendien is het erg leuk hier een bezoek te brengen aan de vismarkt en kun je hier bijkomen van de reis aan het strand.

Negombo Strand
Negombo Strand
Vis Ontschubben Vismarkt Negombo
Interieur St Marys Church Negombo

Habarana

Hierna reis je verder naar de culturele driehoek van Sri Lanka. Onderweg hiernaartoe kom je langs Dambulla, waar je de rotstempels kunt bewonderen. Deze grotten staan al meer dan 30 jaar op de UNESCO werelderfgoedlijst en dat is niet zonder reden!

Verder vind je hier de bekenede Lion's Rock, een rotsplateau van 200 meter hoog. Wanneer je naar boven bent geklommen zie je oude ruïnes van een koningsverblijf. Een andere bijzondere manier om deze rots te bewonderen is door de Pidurangala Rock te beklimmen met zonsopkomst. Ervaar de eerste lichtstralen die het landschap raken, terwijl je geniet van een 360-graden uitzicht over de omgeving en de Lion's Rock.

Daarnaast kun je een bezoek brengen aan de oude koningsstad Polonnaruwa. Wat erg leuk is is dat je door deze stad kunt fietsen en veel tempels en ruïnes tegenkomt.Voordat je verder reist naar Kandy kun je een stop maken bij Minneriya National Park. In dit park spot je een grote populatie van Aziatische olifanten.

Dambulla Grotten
Dambulla Grotten
Lions Rock In Sri Lanka
Olifant In Het Water Bij Minneriya

Kandy

In Kandy zijn er vele tempels die je kunt bezoeken, waaronder de Tempel van de Tand. Dit is de heiligste plek in het hele Boeddhisme. Ook kun je hier naar de markt gaan of wandelen door de botanische tuinen van Peradeniya.

Tempel Van De Tand

Nuwara Eliya

Op naar Little England! De stad Nuwara Eliya wordt zo genoemd, vanwege het oud-Engelse uiterlijk van de stad. Onderweg hierheen kunt u nog de Ramboda watervallen bezoeken. Daarna is het tijd om bij de theefabriek genieten van een heerlijke kop verse thee.

Op een uurtje rijden vind je Horton Plains National Park, de ideale plek voor een mooie hike. Het park is hooggelegen en je kunt hier een wandeling maken naar het zogenoemde World's End. Een steile helling die 880 meter afdaalt, op een hoogte van 2140 meter. De wandeling duurt zo'n 3 à 4 uur, waarbij je geniet van een panoramisch uitzicht over de vlaktes.

Theevelden Sri Lanka
Theevelden Sri Lanka
Ramboda Falls Nuwara Eliya
Theevelden Nuwara Eliya

Ella

's Werelds mooiste treinreis maak je naar Ella. Het is een bijzondere manier om je te verplaatsen en kennis te maken met de omgeving. Ella is een pittoresk en gezellig dorp. Vanuit hier kun je de Nine Arch Bridge gaan bezichtigen, een 24 meter hoge brug met 9 bogen. Voor de avonturiers onder ons is het beklimmen van Little Adam's Peak een must-do met uitzicht op de bergomgeving. Of ga je een zipline avontuur aan door de bergen?

Trein Op Brug In Ella Sri Lanka
Trein Op Brug In Ella Sri Lanka
Nine Arch Bridge Sri Lanka Bergen
Little Adams Peak Uitzicht

Udawalawe

Je kunt natuurlijk niet nar huis voordat je vele diersoorten hebt gespot. In Udawalawe National Park kun je tijdens een jeepsafari niet alleen olifanten, maar ook krokodillen, jakhalzen, luipaarden, buffels en apen spotten. Naast het spotten van dieren is het landschap van Udawalawe erg indrukwekkend. Zo vind je hier rivieren, groene vlaktes, open weides, lagunes en hoge begroeiing. Bovendien is dit park minder toeristisch in vergelijking tot Yala National Park.

Zicht Vanuit Jeep In Udawalawe
Zicht Vanuit Jeep In Udawalawe
Apen In Udawalawe
Sri Lanka Olifanten

Malediven

Op slechts 1,5 uur vliegen vind je de ideale afsluiter van een rondreis door het groene Sri Lanka, namelijk de Malediven. Vanwege de korte reisafstand zijn deze twee bestemmingen gemakkelijk te combineren. Deze adembenemende eilandengroep wordt omringd door kraakhelder water met een kleurrijke onderwaterwereld. Het is dan ook de ideale plek voor snorkel- en duikliefhebbers.

Niet alleen per speedboot, maar het is ook mogelijk om per watervliegtuig naar jouw resort te gaan. Het is een unieke ervaring, waarbij je geniet van spectaculaire uitzichten. Ben je meer een ochtend- of een avondmens? Je kunt er namelijk voor kiezen om in een sunrise of sunset watervilla te overnachten. Zo geniet je altijd van een prachtig uitzicht.

Waterbungalows Malediven
Waterbungalows Malediven
Koraalrif Malediven
Manta Roggen Malediven

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs