Beste reistijd Seychellen Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Beste reistijd Seychellen

Beste reistijd Seychellen

Eilandhoppen op de Seychellen, het is een droomvakantie voor vele reizigers. Mooi weer is daar wel bij van belang. Daarom adviseren we je in deze blog graag over de ideale reistijd voor deze bestemming.


– Gepubliceerd op 10 november 2023 door Bas


Het klimaat

De Seychellen kennen een tropisch klimaat waarbij de temperatuur altijd tussen de 25 en 35 graden blijft. De periode van december tot en met maart is echter geen goede reistijd voor de Seychellen. Ondanks dat de temperatuur aangenaam is, komen buien en een sterke windkracht geregeld voor.

De beste reistijd duurt van april tot en met november. Hierbij vallen de minste buien in juni tot en met augustus. Wel is er in deze maanden over het algemeen een sterkere wind aanwezig. De overige maanden ( april, mei, september, oktober en november) komen lichte buien af en toe voor, en is de wind minimaal aanwezig. Perfect dus voor een mooie vakantie!

Golven Op Strand Seychellen

Prijsverschil in seizoenen

De Seychellen zijn een kleine idyllische bestemming waar in de hoogseizoenen de prijzen voor hotelkamers, vliegtickets en dagelijkse uitgaven op de bestemming vele malen hoger liggen dan tijdens het laagseizoen. Als je als reiziger de mogelijkheid hebt om buiten de schoolvakanties te reizen, zijn de Seychellen de aangewezen bestemming om naartoe te reizen.

Zoals eerder vermeld zijn de maanden mei tot en met november de beste maanden qua weersomstandigheden om naar de Seychellen te reizen. De prijsverschillen tussen juli & augustus en de overige maanden in deze periode is erg groot. Dit komt doordat juli en augustus een vakantieperiode is voor zo ongeveer het gehele noordelijke halfrond. Daarbij beschikken de Seychellen over een relatief klein aantal hotels en zijn de vluchtroutes ook beperkt. Dat laatste komt doordat de Seychellen zich in een uithoek van de wereld bevinden, waar je niet zomaar even langs vliegt. Buiten het hoogseizoen boeken, biedt vele financiële kansen en mocht je echt gebonden zijn aan het hoogseizoen, wees dan ruim op tijd!

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs