Een eiland met oneindig veel te bieden | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Sri Lanka, een eiland met oneindig veel te bieden

Sri Lanka, een eiland met oneindig veel te bieden

Sri Lanka is een land met een rijke geschiedenis en prachtige landschappen. Niet voor niets wordt het land een steeds populairdere bestemming onder toeristen. Wie een reis wil maken naar Sri Lanka, moet voor vertrek een visum Sri Lanka aanvragen.


– Gepubliceerd op 19 februari 2023 door Visumbuitenland.nl


Ontdek de prachtige natuur in de nationale parken

De prachtige natuur van het eiland is alleen al reden genoeg om een bezoek te brengen aan Sri Lanka. Op het eiland is bovendien een grote diversiteit aan diersoorten te vinden. De natuur van het hele eiland is prachtig, maar op Sri Lanka zijn ook een aantal nationale parken die een bezoek waard zijn. Het meest bezochte park van Sri Lanka is Yala, waar onder andere Aziatische olifanten en luipaarden leven. Iets verder naar het zuiden ligt Bundala National Park. Dit park wordt veel minder bezocht, maar een bezoek aan dit park kan vanwege de ligging gemakkelijk worden gecombineerd met een bezoek aan Yala National Park. Bundala is een belangrijk vogelreservaat en het park is dan ook de thuisbasis van 197 soorten vogels, naast vele andere diersoorten. Een andere mooie en zeer populaire manier om het landschap van Sri Lanka te bewonderen is de treinrit van Kandy naar Ella. Deze beroemde route doorkruist prachtige berglandschappen en theevelden en de treinreis is voor veel toeristen een onvergetelijke ervaring.


Toeristische attracties en bezienswaardigheden

In Sri Lanka zijn meerdere plaatsen te vinden die door UNESCO tot werelderfgoed zijn verklaard, waaronder de oude havenstad Galle en de oude steden Polonnaruwa en Sigiriya. Polonnaruwa was de tweede koningsstad van Sri Lanka en het is een van de best bewaarde archeologische vindplaatsen op het eiland, waar men ruïnes, tempels, stoepa’s en Boeddhabeelden kunt bewonderen. De oude stad Sigiriya is een andere zeer populaire attractie onder toeristen, en niet zonder reden. Vanaf de top van Lion’s Rock, de rots waarop de ruïnes van het oude paleis staan, heeft men een prachtig uitzicht op de omgeving. Dichtbij Sirigiya bevindt zich Pidurangala Rock, deze rots kan men ook beklimmen en vanaf deze rots heeft men het beste uitzicht op Lion’s Rock zelf. Een andere plek die veel toeristen niet willen missen wanneer ze in Sri Lanka zijn, is Nine Arche Bridge, in de buurt van Ella. Het is een ontzettend populaire attractie vanwege de prachtige omgeving waarin de brug zich bevindt.


Vergeet de benodigde documenten niet

Wie de prachtige nationale parken en toeristische attracties van Sri Lanka wil bezoeken, moet een visum Sri Lanka aanvragen. Het visum voor Sri Lanka is 30 dagen geldig, wat meer dan genoeg is om een nationaal park en een aantal bezienswaardigheden te bezoeken. Als men aan alle voorwaarden van het visum Sri Lanka voldoet, kan deze snel online worden aangevraagd. Een van de voorwaarden van het visum Sri Lanka is bijvoorbeeld dat elke reiziger in het bezit moet zijn van een eigen paspoort (ook kinderen) dat op het moment van aankomst in Sri Lanka nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Op het moment van de visumaanvraag hoeft men nog geen vliegticket geboekt te hebben.

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs