Visum voor Sri Lanka | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Visum voor Sri Lanka

Visum voor Sri Lanka

Om toegang tot Sri Lanka te krijgen, dien je een visum aan te vragen. Er zijn een aantal zaken belangrijk om te weten bij het regelen van een visum. We informeren je hier graag over.


– Gepubliceerd op 13 februari 2023 door Bas


Type visum
Je reist met recreatieve doeleinden naar Sri Lanka en dient daarom een toeristenvisum aan te vragen. Mocht je voor zaken naar Sri Lanka reizen, dan dien je een zakelijk visum aan te vragen.

Waar
Je kunt het visum op verschillende plekken verkrijgen. Zowel online, bij de ambassade in Den Haag als op het vliegveld bij aankomst kan het visum worden geregeld. Wij raden je aan om het visum online aan te vragen. Op de luchthaven in Sri Lanka kan de procedure langer duren i.v.m. drukte of onvoorziene omstandigheden. Mocht je een verblijf in Sri Lanka van langer dan 30 dagen in de planning hebben, dan dien je even in Den Haag langs te gaan. Je kunt een visum aanvragen via de officiële website. Je zal op het internet ook een heleboel andere (Nederlandse) websites tegenkomen waar je het visum aan zou kunnen vragen. Dit zijn bemiddelingspartijen waarbij je extra betaald voor de extra service die zij leveren.

Wanneer
Je kunt jouw visum online verkrijgen vanaf 90 dagen voor vertrek. Vraag je je visum aan via de ambassade, dan raden wij je aan om uiterlijk één week voor aanvang van je reis het visum aan te vragen. Het verwerken van je aanvraag duurt namelijk minimaal 3 dagen.

Benodigdheden
Vraag je je visum online aan, dan zal je alle benodigde informatie aan moeten leveren als persoons- en reisgegevens. Ga je langs de ambassade in Den Haag, vergeet dan niet twee recente pasfoto's mee te nemen, een geldig paspoort met een vrije pagina voor het visum en nog 6 maanden geldigheid, geld, een bankafschrift met voldoende saldo voor je reis en een kopie van zowel je heen- als terugvlucht.

Kosten
Het online aanvragen van het visum via de officiële website kost je $35, waarbij kinderen t/m 11 jaar hun visum gratis verkrijgen. Een zakelijk visum kost $40 en een Bemiddelingspartijen hanteren verschillende servicekosten. Het aanvragen van je toeristenvisum kost €33,00.

Duur
Een toeristenvisum is 30 dagen geldig. Je kunt deze echter eenvoudig verlengen met 60 dagen via het kantoor van immigratie en emigratie in Battaramulla, Colombo. Het is verstandig hier een halve dag voor uit te trekken en wat versnaperingen mee te nemen aangezien het in dit kantoor aardig druk kan zijn.

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs