De vliegreis naar Sri Lanka Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
De vliegreis naar Sri Lanka

De vliegreis naar Sri Lanka

De vakantieplannen zijn bekend, je wilt naar Sri Lanka! Omdat Sri Lanka 8.000 kilometer van Nederland en België vandaan ligt, zal je per vliegtuig naar het land afreizen. Een lange vliegreis kan spannend en stressvol zijn, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Wij gaan je daar in deze blog bij helpen!


– Gepubliceerd op 8 november 2022 door Talisa


Wanneer je een rondreis gaat maken door Sri Lanka vlieg je vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel. Je kunt niet rechtstreeks naar Sri Lanka vliegen. Onderweg maak je een tussenstop in bijvoorbeeld Dubai of Abu Dhabi. De vliegroute duurt ongeveer tussen de elf en zestien uur en is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de duur van de tussenstop. Sri Lanka heeft één internationale luchthaven. Deze luchthaven ligt aan de westkust bij de hoofdstad Colombo, jouw start- en eindpunt bij een mooie rondreis over het eiland.

Om in Sri Lanka te komen, maak je dus een lange vliegreis die wellicht vragen bij je oproept. Vragen als; hoe laat dien ik van te voren op de luchthaven aanwezig te zijn, moet ik vooraf online inchecken en hoe zorg ik voor een goede zitplaats. Wij geven je graag de antwoorden op deze en nog veel meer vragen.

Wachtruimte Vliegveld
Wachtruimte Vliegveld
Dubai Vliegveld
Vliegtuig Cabine

De vliegtickets zijn geboekt en nu? Belangrijk om te weten, is dat je paspoort na terugkomst in Nederland of België nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Ook moeten er nog twee pagina's vrij zijn voor de stempels die je ontvangt voor het visum. Je kunt na het boeken van de tickets direct je stoelkeuze maken. Dit doe je op de website van de vliegmaatschappij of via de link in je bevestigingsmail van Srilankarondreis.com. Des te eerder je bent, des te meer keuze je hebt. Misschien zit je graag aan het raam voor het uitzicht wanneer je op je bestemming aankomt? Of toch liever aan het gangpad, zodat je makkelijker naar het toilet kan tijdens de vlucht? Ben je wat langer? Dan raden wij je aan om een stoel te kiezen met extra beenruimte zodat je tijdens de lange vliegreis comfortabeler zit. Sommige vliegtuigmaatschappijen vragen een vergoeding voor de stoelkeuze. De prijs voor de stoelkeuze is bij elke vliegmaatschappij verschillend.

Vervolgens is het tijd om je visum voor Sri Lanka aan te vragen. Wil je meer informatie over het aanvragen van het visum? In onze blog over het visum voor Sri Lanka staat alles wat je hierover moet weten! Het is bijna zover, je gaat nu bijna op reis! Je visum is binnen en de koffer is ingepakt. Het is nu tijd om jezelf online in te checken. Voor de meeste vluchten kun je 48 tot 24 uur van tevoren online inchecken. Dit doe je via de website van de luchtmaatschappij waarmee je hebt geboekt. Wanneer dit niet het geval is, check je in op het vliegveld.

Nu je online bent ingecheckt, je koffer klaarstaat en het visum binnen is, kan de vakantie echt beginnen. Wanneer je een lange vlucht maakt, raden de meeste vliegvelden aan om drie uur van te voren aanwezig te zijn. Dit doen ze omdat je je ruimbagage nog moet inleveren bij de balie en door de security controle moet. Als het erg druk is op het vliegveld kan dit wel even duren, dus wees op tijd! Bij het inleveren van je ruimbagage is het verstandig om te vragen aan de baliemedewerker wat er met je ruimbagage gebeurt bij de tussenstop. Vaak gaat het automatisch door van het ene vliegtuig naar het andere en bereikt je koffer op die manier de eindbestemming. Toch geeft het velen een rustgevend gevoel om dit nog even dubbel te checken.

Wachten Op De Luchthaven

Bij de security op de luchthaven gaan ze je handbagage checken. Zorg ervoor dat je bij de scan alle elektronische apparaten uit je tas haalt, zo help je het personeel hier aan een makkelijke dag. Verder is het handig om alvast je riem af te doen, let wel op dat je broek niet afzakt anders ontstaat er een gekke situatie. Wat niet mag ontbreken in je handbagage? Een boek of tijdschrift zodat je kunt lezen in het vliegtuig en een koptelefoon zodat je kunt genieten van je favoriete muziek. Wanneer je naar Sri Lanka vliegt, is het handig om een potloodje of pen mee te nemen in je handbagage om het visum formulier in te vullen dat je ontvangt. Je kunt ook een tandenborstel en tandpasta meenemen om in het vliegtuig of tijdens de tussenstop even je tanden te poetsen ter verfrissing.

Een andere veel voorkomende vraag is of er eten wordt geserveerd aan boord. En het antwoord daarop is: Ja! Op lange vluchten krijg je altijd ontbijt, lunch of diner, afhankelijk van het tijdstip dat je vliegt. Je krijgt vaak de keuzemogelijkheid uit vlees/vis of vega. Heb je allergieën, dieetwensen, etc.? Geef dit dan voor de vliegreis aan bij de luchtvaartmaatschappij zodat ze er rekening mee kunnen houden. Bij de meeste vliegmaatschappijen zijn ook dranken en snacks voor tussendoor inbegrepen. Wel is het handig om een creditcard mee te nemen zodat je taxfree producten of snacks kunt kopen.

We hopen dat deze informatie en tips jou en je medereizigers helpen aan een stressloze vliegreis naar het prachtige Sri Lanka! En mocht je toch nog met vragen zitten, wij beantwoorden deze graag voor je! Kom je op een vraag terwijl je al in het vliegtuig zit, kun je altijd nog medepassagiers of het personeel vriendelijk om hulp vragen. De allerlaatste tips die we je nog mee willen geven; ga er bij een nachtelijke tussenstop vanuit dat de winkels op de desbetreffende luchthaven dicht zijn en vergeet bij het naar achteren zetten van je stoel in het vliegtuig niet even achterom te kijken om te checken of je achterbuurman niet een hete kop koffie op het dienblad heeft staan.

Are you ready for take-off? Fasten your seatbells en veel plezier!

Zicht Vanuit Vliegtuig Raam
Zicht Vanuit Vliegtuig Raam
Vlucht In De Avond
Vliegtuig Landt Op Luchthaven

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs