We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Zon, zee & strand in Sri Lanka

Zon, zee & strand in Sri Lanka

Een belangrijke reden om op vakantie te gaan is natuurlijk ontspanning. Sri Lanka heeft als tropische bestemming de perfecte ingrediënten om heerlijk te ontspannen.


– Gepubliceerd op 13 januari 2023 door Bas


Met een verkoelend drankje onder een parasol op het goudgele strand liggen, terwijl je uitkijkt over de azuurblauwe zee. Het is één van de favoriete bezigheden van vakantiegangers. En met goede reden. Je hebt het hele jaar door hard gewerkt en bent er wel aan toe om even helemaal nergens aan te denken. Behalve dan of je een duik gaat nemen in de zee of nog even verder leest in het boek dat je bij je hebt.

Sri Lanka is een perfecte bestemming om die bezigheid uit te oefenen. De kustlijn van het gehele eiland is over het algemeen al prachtig, maar een aantal badplaatsen spannen daarbij zeker de kroon. Een goudgekleurd strand waar een paar palmbomen overheen hangen, een prachtig uitzicht over zee, een lekkere temperatuur van zo'n 30 graden en de zon die jou een kleurtje bijbrengt. Uit heel veel meer hoeft een dagje strand tijdens de vakantie niet te voldoen. Al heeft ieder strand in Sri Lanka wel zo zijn unieke details. Zo kun je in Arugam Bay en Tangalle goed surfen, is het strand bij Unawatuna het meest levendig en is het uitgestrekte strand van Passikudah het meeste geschikt voor strandwandelingen. Tal van kustplaatsen zijn ook perfect om te gaan snorkelen.

Maar misschien is het ontbreken van een aantal zaken nog wel het meest aantrekkelijk van de stranden van Sri Lanka. Sri Lanka is een relatief nieuwe vakantiebestemming en dat zorgt ervoor dat je hier nog geen opdringerige verkopers op het strand tegenkomt. Je kunt je spullen ook over het algemeen veilig achterlaten bij je handdoek en de prijzen van de strandtenten zijn allesbehalve torenhoog. Je kunt met een stranddag in Sri Lanka dus daadwerkelijk je hele hoofd leegmaken!

Vaak wordt ontspanning met een vakantie naar Sri Lanka afgewisseld met avontuur. Zo kun je leuke plekken bezoeken en bijzondere activiteiten doen, maar tegelijkertijd jezelf trakteren op een aangename rust.

Mocht je niet zo'n strand-type zien, dan zijn er nog tal van mooie resorts en hotels die jou in de watten kunnen leggen.

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs