Alles over Unawatuna | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Unawatuna

Unawatuna

Unawatuna is een relatief klein dorpje gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka en ligt enkele kilometers van de grote havenstad Galle.


Wanneer je een aantal dagen in Unawatuna verblijft, is het de ideale gelegenheid om de stad Galle te combineren met relaxen op het strand. Daarnaast kun je vanuit Unawatuna ook makkelijk Kogalle bezoeken, waar er verschillende resorts zijn om Ayurveda en yogalessen te volgen! Wil je iets verder op pad? Dan kun je naar Hikkaduwa trekken, één van de meest levendige stranden van Sri Lanka met een nabij gelegen koraalrif waar je prachtig kan snorkelen.

In Unawatuna vind je een van de mooiste stranden van Sri Lanka, waar je bijna het hele jaar door kan genieten van het helderblauwe zeewater. Een super gave plek om te duiken en te snorkelen, want in het zuidelijke deel van de baai vind je een super mooi koraalrif. Naast prachtige stranden vind je in Unawatuna ook kleine, maar gezellige restaurantjes en barretjes die direct aan het strand gelegen zijn.

Strand Unawatuna

Leuk om te weten: de Naam Unawatuna betekent "hier is iets gevallen". Ooit zou hier de vliegende apengod Hanuman langs zijn gekomen op zoek naar geneeskrachtige kruiden. Precies op deze plek zou hij iets uit zijn handen hebben laten vallen en zo zou het kust plaatsje Unawatuna ontstaan zijn.

Op Tweede Kerstdag 2004 werd deze levendige kustplaats zwaar getroffen door een tsunami. Nog steeds zie je langs de kust lichte sporen van deze dag, maar de lokale bevolking en de overheid doen er alles om om alles in oude glorie te herstellen.

Populaire Rondreizen