Alles over Galle | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Galle

Galle

Galle is een stadje in het zuiden van Sri Lanka waar je geweest moet zijn. Het stadje is een bijzonder en lang onder invloed geweest van Nederland.


Galle is een stad vol kleuren, geuren van verschillende kruiden, maar ook van prachtige koloniale gebouwen. Galle is een stad van grote schoonheid en met zijn koloniale architectuur en gecombineerd met de tropische setting van Sri Lanka een bijzondere stad om te bezoeken.

Hindoe Tempel Galle

Daarnaast staat de vestingstad bekend als handelsstad van Sri Lanka. In de 17e en 18e eeuw was de havenstad Galle ontzettend belangrijk voor de Nederlanders. Om die reden is er in 1663 door de Nederlanders een 36 hectare groot fort gebouwd, dat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit fort heeft zijn eer aangehouden tijdens de tsunami van 26 december 2004. Het fort heeft een groot deel van de stad kunnen beschermen en de enorme golf aanzienlijk af kunnen remmen. Galle is makkelijk te bereiken vanuit de hoofdstad Colombo of vanuit Hikkaduwa en Unawatuna, die gelegen zijn aan de zuidwest kust van Sri Lanka.

Oud Pand In Galle

In het Galle Fort vind je verschillende leuke souvenirs en kleding winkeltjes. Ook vind je hier diverse restaurantjes waar je heerlijk kan lunchen of dineren. Ga bijvoorbeeld naar het Amangalle hotel, een prachtig hotel waar de tijd stil heeft gestaan. Wilt nog wat extra cultuur en historische kennis opdoen? Ga dan lunchen bij het Galle fort hotel, hier vind je in de muur eeuwenoude VOC kenmerken terug.

Galle Fort Vuurtoren

Populaire Rondreizen