Alles over Hikkaduwa | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Hikkaduwa

Hikkaduwa

Een van de meest levendige stranden van Sri Lanka is het strand bij Hikkaduwa. Hikkaduwa is een van de eerste bestemmingen in Sri Lanka die populair werd onder buitenlandse toeristen. In de jaren 70, toen de hippies Azië ontdekten, werd dit pareltje met open armen ontvangen.


Hikkaduwa is centraal gelegen aan de zuidkust van Sri Lanka, vanuit hier kan je gemakkelijk andere omringende dorpjes bezoeken zoals Unawatuna, Tangalle, Kogalle en Galle. Helaas heeft Hikkaduwa ook veel van zijn mooie paradijs-achtige uitstraling verloren, omdat het toerisme hier enorm is toegenomen. Nu vind je hier veel toeristische voorzieningen die het kleine dorpje erg vol maken.

Het strand van Hikkaduwa is dus niet meer zo mooi als het ooit was, maar nog steeds een bezoek waard. Vooral de zonsondergang die je vanaf dit strand kunt bewonderen is geweldig. Vooral het rustigere stuk strand, ten hoogte van het treinstation Thiranagama, is erg mooi.

Bar Hikkaduwa

Gelukkig heeft de overheid van Sri Lanka besloten dat het ooit zo mooie strand weer hersteld dient te worden. Langzaam, maar zeker komt het strand weer terug op zijn oude niveau. Daarnaast is Hikkaduwa dé plek voor beginnende surfers, hier vind je dan ook vele surfscholen waar je voor een prikkie les kan nemen. Van zonsopgang tot zonsondergang ligt de zee bij Hikkaduwa vol met surfers. Van november tot april zijn de golven het best en zowel geschikt voor beginners als ervaren surfers. Veel hotels en strandtenten bieden surflessen aan. Eten op het strand? Doen! Ze serveren hier voornamelijk heerlijke vers gevangen vis!

Surfen Bij Hikkaduwa

Populaire Rondreizen