Alles over Kogalle | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Kogalle

Kogalle

Kogalle is een klein plaatsje aan de zuidkust van Sri Lanka. Het staat vooral bekend om het Kogalle Lake, dit is het grootste natuurlijke meer in Sri Lanka met een rijke flora en fauna. Kogalle bevind zich op zo’n 15 minuten van Unawatuna af, hier vind je een van de mooiste stranden van Sri Lanka, waar je bijna het hele jaar door kan genieten van het helderblauwe zeewater.


Een super gave plek om te duiken en te snorkelen, want in het zuidelijke deel van de baai vind je een super mooi koraalrif. Naast prachtige stranden vind je in Unawatuna ook kleine, maar gezellige restaurantjes en barretjes die direct aan het strand gelegen zijn.

Daarnaast ligt Kogalle dichtbij het kleine dorpje Galle. Galle, of gaar-le in het Srilankaans, is een bijzonder stadje dat lang onder invloed is geweest van de Nederlanders. Galle is een stad vol kleuren, geuren van verschillende kruiden, maar ook van prachtige koloniale gebouwen. Het is een stadje met een grote schoonheid, die met zijn koloniale architectuur gecombineerd met de tropische setting van Sri Lanka een bijzondere stad is om te bezoeken.

Kustlijn Kogalle

In Kogalle vind je verschillende gave hotels waar je Ayurveda kuren kan nemen of yoga lessen kan volgen, zoals het Tri Hotel aan Kogalle Lake. Hier kan je even helemaal tot rust komen, het gehele hotel staat in teken van relaxen in eenvoud. Daarnaast vind je hier aan het strand nog veel lokale Sri Lankanen die op hun ouderwetse manier vissen: zittend op een paal. Ze worden de stilt fishermen genoemd en zijn inmiddels uitgegroeid tot een toeristische attractie.

Paalvisser Kogalle

Populaire Rondreizen