Beklim de heilige Adam's Peak | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Hiken naar Adam's Peak

Hiken naar Adam's Peak

Sri Lanka zit vol bewonderenswaardige plekken. Eén van de plekken die het meest bewonderd wordt is de Adam's Peak. Het is mogelijk om tijdens uw rondreis door het land deze plek te bezoeken en een wel heel bijzondere bergbeklimming te maken!


– Gepubliceerd op 3 januari 2023 door Bas


Klaar voor een groot avontuur? Je bent de nacht hiervoor vroeg naar bed gegaan, want om 01:00 gaat de wekker! Je trekt jouw wandel outfit aan en loopt het hotel uit. Daar staat de chauffeur je al op te wachten.

Hij brengt je naar het Peak Wilderness Sanctuary. Een nationaal park gelegen in de bergen van Sri Lanka. De Adam's Peak berg in dit park is heilig voor zowel hindoes, christenen en boeddhisten. Daarmee is dit ook de meest geliefde berg van Sri Lanka. Volgens de hindoes is dit de plek waar de god Shiva het eerst een voet op aarde zette. Voor christenen is dit de plek waar Adam de eerste voet op aarde zette en volgens boeddhisten zette Boeddha hier zijn eerste stap op de aarde.


Zonsopkomst Vanaf Top Adams Peak
Zonsopkomst Vanaf Top Adams Peak
Rustgevende Adams Peak Sri Lanka
Adams Peak In De Nacht

Je stapt uit de auto en loopt naar de voet van de berg. Daar overhandigt de chauffeur je een rugzak met versnaperingen en wenst hij jou een fijne beklimming. Je loopt langs de vele stalletjes waar eten, drinken en souvenirs worden verkocht. Vervolgens kom je bij het loket en doe je een schenking voor het onderhoud van het park. Hierna zet je jouw eerste stappen op de 5500 traptreden die naar de top leiden. De treden zijn in het begin nog erg vlak. Naarmate je hoger en hoger geraakt, merk je dat de trap steeds steiler wordt. Je passeert het eerste pauzepunt. Waar vele mensen hier aan het pauzeren zijn, besluit je zelf nog wel even door te kunnen zonder pauze. Je stapt verder en verder de trap op. Onderweg passeer je oude dames en heren waarvan je je afvraagt of zij ook van plan zijn om helemaal naar boven te klimmen. Aan de andere kant passeren ervaren hikers jou weer. Het pad is verlicht en dat is maar goed ook, want van de zon is nog geen enkel teken.

Je bent eindelijk bij de top en de zon is nog niet opgekomen! Daarom zoek je een goede plek uit op het plateau en ziet de eerste zonnestralen boven de horizon verschijnen. Naast je staat een oudere Sri Lankaanse dame van wel 80 jaar. Een vriendelijke glimlach tussen jullie benadrukt dit bijzondere moment van jouw reis.

Uitzicht Met Zon Bij Adams Peak

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs