Beste reistijd voor Sri Lanka | Info over regenseizoenen | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54 Stel een vraag via Messenger
Beste reistijd Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka

De beste periode in het jaar om Sri Lanka te bezoeken is afhankelijk van twee aspecten, het weer en de prijs. Graag lichten wij deze toe zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw reis.


– Gepubliceerd op 14 februari 2023 door Bas


Het weer

Sri Lanka kent een bijzonder tropisch regenklimaat. Het eiland wordt namelijk door het centrale gebergte opgesplitst in twee tegenovergestelde klimaten.

In het zuiden en westen van Sri Lanka treedt jaarlijks de moesson genaamd Yala op. Deze regentijd begint eind april en duurt tot en met augustus. Tijdens deze maanden heb je aan de kust grote kans op regenachtige dagen en een sterke windkracht. Zeker als je wilt genieten van de mooie stranden is de regen geen fijne bijkomstigheid. Als de moesson in september is weggetrokken is het er goed te doen. Echter blijven er regelmatig tropische regenbuien aanwezig tot december. Van december tot en met maart is het de beste reistijd om dit gedeelte van Sri Lanka te bezoeken. Dan valt hier de minste regen.

In het oosten is er ook jaarlijks een moesson die het land aandoet en deze heet Maha. Deze moesson begint echter in november en houdt tot en met maart aan. Als de moesson wegtrekt is het heerlijk vertoeven aan de oostkust. In april, september en oktober valt er weliswaar nog regelmatig een bui, maar in mei tot september is het er bijna altijd lekker zonnig.

Je kunt dus het gehele jaar door naar Sri Lanka reizen en van heerlijk weer genieten, maar daarbij is het wel van belang dat je de juiste kustplaatsen bezoekt. In de kustgebieden is het altijd tussen de 25 en 35 graden. In het binnenland bevindt zich het berggebied waarbij het iets koeler is. We spreken dan nog steeds van een temperatuur van 20 tot 30 graden overdag. In de avonduren kan het hier echter afkoelen tot net boven de 10 graden, waardoor het meenemen van een paar warme kleren wel raadzaam is.

Bewolkte Theevelden Sri Lanka

De prijs

Veel Aziatische landen zijn een voordelige reisbestemmingen voor Sri Lanka geldt dat niet anders. Je kunt in Sri Lanka nu eenmaal meer voor je geld krijgen dan in landen als Nederland, Ecuador, Zuid-Afrika of Australië. Een luxe vakantie naar Sri Lanka is een stuk betaalbaarder voor ons West-Europeanen dan een luxe vakantie naar Australië. Een kans die niet veel reizigers aan zich voorbij laten gaan.

Als we de vergelijking in prijzen echter van wereldwijd naar nationaal aanpassen, is er wederom een groot prijsverschil zichtbaar in verschillende seizoenen. Sri Lanka kent in dat opzicht drie seizoenen;

Hoogseizoen: Juli & Augustus

Piekseizoen: December & Januari

Laagseizoen: Alle overige maanden

Het hoogseizoen is de periode waarin veel landen van het noordelijk halfrond vakantie vieren. Tevens wordt er in deze periode het jaarlijkse Perahera festival gehouden in Sri Lanka, een boeddhistische traditie. Dit resulteert in hogere prijzen voor bijvoorbeeld vliegtickets, hotelovernachtingen en soms is zelfs het biertje op het strand iets duurder dan gebruikelijk.

Het piekseizoen is de periode van de feestdagen waarbij een groot deel van de wereldbevolking vakantie viert en de mogelijkheid heeft om op reis te gaan. Tevens is dit de vakantieperiode voor het zuidelijk halfrond en Sri Lanka zelf wat resulteert in absolute hoogte in prijzen.

Het laagseizoen bestaat uit maanden waarin geen grote vakantieperiodes vallen. Hotels hebben over het algemeen een lage bezettingsgraad en daardoor liggen de prijzen lager.

Jungle Beach Zwembad
Jungle Beach Zwembad
Heritance Negombo
98 Acres Hotel Sri Lanka

De beste reistijd is voor iedereen anders. Het hangt af van de mogelijkheden die je als reiziger heeft. Ben je bijvoorbeeld gebonden aan de schoolvakanties? Of misschien is mooi weer aan de Sri Lankaanse kust voor jou niet van belang omdat je toch doorreist naar de Malediven?

Bij Srilankarondreis.com bespreken we jouw mogelijkheden en adviseren wij je in de reistijd. Zo achterhalen wij voor iedereen de ideale reistijd!

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs