10 meest populaire activiteiten in Sri Lanka Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
10 meest populaire activiteiten in Sri Lanka

10 meest populaire activiteiten in Sri Lanka

Namens Srilankarondreis.com hebben we inmiddels al een groot aantal reizen mogelijk gemaakt voor onze reizigers. Werkelijk elke reis was uniek en de ene reis was nog indrukwekkender dan de ander. Toch zien we een aantal activiteiten vaak terugkomen in reizen. We benoemen de top 10!


– Gepubliceerd op 19 maart 2024 door Bas


10. Tuktuk safari in Colombo

Alle reizigers arriveren in Sri Lanka via het internationale vliegveld nabij Colombo. Waar de een liever wenst uit te rusten van de lange vlucht, staat de ander soms te trappelen om Sri Lanka te gaan ontdekken. Een ideale activiteit op zowel de dag van aankomst als de dag van vertrek is een tuktuk safari in de hoofdstad. Een gids laat je op een interactieve manier kennismaken met de hoofdstad. Voor velen de ideale start van hun kennismaking met het land.

beelden-voor-skyline-colombo.jpg#asset:985


9. Bootsafari in Gal Oya National Park

Voor sommige reizigers is een jeep safari al de normaalste gang van zaken en krijgen we het verzoek voor iets speciaals. Dan komen we vaak al snel uit bij het Gal Oya National Park waar je een safari met de boot kunt maken. De beleving is compleet anders. Je wordt toch net iets meer ondergedompeld in het adembenemende natuurlandschap van het land door met de boot het park te bezichtigen.

krokodil-in-gal-oya.jpg#asset:1303


8. Wandelen in het Horton Plains National Park

Het berggebied in Sri Lanka wordt bij nagenoeg elke reis wel bezocht en dat gaat vaak gepaard met een bezoek aan het Horton Plains National Park. Dat komt grotendeels omdat je dit type landschap niet heel snel zou verwachten op een tropisch eiland als Sri Lanka. Het met de Schotse Hooglanden te vergelijken natuurgebied beschikt over de juiste kenmerken voor een populaire dagbesteding. De hike is niet té intensief, zeer toegankelijk en divers ten opzichte van de gebruikelijke hoogtepunten van Sri Lanka als strand, tempels en theevelden. Daarbij wordt je na de beklimming ook nog eens beloond met het weergaloze uitzichtpunt World's End.

uitzicht-worlds-end-horton-plains.jpg#asset:1263

7. Fietsen door de oude Koningsstad

Sri Lanka beschikt natuurlijk over drie oude Koningssteden waarvan twee echte trekpleisters Polonnaruwa en Anuradhapura. Er zit een duidelijk verschil in de keuze uit deze twee Koningssteden, want er wordt altijd wel een keuze gemaakt. Anuradhapura is dé plek als je een hele dag met een gids op pad wilt en meer te weten wilt komen over de historie van het land als koninkrijk. Daarbij wordt Anuradhapura ook vaak gecombineerd met een bezoek aan Mihintale, de bedevaartplek. Een bezoek aan Polonnaruwa wordt vaak optioneel in de reis toegevoegd. Hier wordt dan altijd een luchtige fietstocht, waarbij de reizigers de dag zelf bepalen of ze hier trek in hebben.

poort-oude-stad-polonnaruwa.jpg#asset:1056

6. Walvissen spotten

Omdat Sri Lanka bijna het hele jaar door een perfecte walvis spot bestemming is, vindt deze excursie erg vaak plaats in de reizen van Srilankarondreis.com. Het spotten van de blauwe vinvis staat bij ontzettend veel reizigers op het wenslijstje en dat is begrijpelijk. Je kunt toch zeggen dat je het grootste dier op aarde hebt gezien. Waar velen Canada, IJsland of Costa Rica als de walvisbestemmingen zien, is dit voor Sri Lanka toch ook een echte trekpleister.

walvis-met-staart-boven-water.jpg#asset:1477


5. Snorkelen bij Pigeon Island

Wanneer je Sri Lanka in de zomermaanden bezoekt en de wens hebt om te gaan snorkelen, is er eigenlijk maar één plek waar je dit heel goed kunt doen. Veel reizigers willen ontspannen bij het hotel of op het strand vaak afwisselen met activiteiten. Dan kom je al snel uit bij walvissen spotten, Fort Frederick bezoeken en snorkelen bij Pigeon Island. Het koraalrif bij het kleine eiland ligt dicht bij het watervlak waardoor het voor beginners ook nog eens een perfecte plek is om te leren snorkelen. Je hoeft tenslotte niet diep het water in te duiken.

4. Raften in het regenwoud

Een uitstap maken naar het regenwoud van Sri Lanka, we horen deze wens maar al te vaak. Tussen het bezoeken van tempels en theevelden in Kandy en Nuwara Eliya even naar het dichte en woeste regenwoud bij Kitulgala afreizen om de kolkende rivier te gaan trotseren, het is populaire afwisseling die we vaak terugzien in de reizen. Met enige regelmaat wordt er op de bestemming zelf dan nog een activiteit ondernomen als abseilen of zwemmen in de rivier. Aangezien het regenwoud verder beperkt is in haar bezienswaardigheden of gastronomie, trekken de reizigers er dan graag op uit.

kelani-rivier-bij-kitulgala.jpg#asset:1093


3. Beklimmen van de Leeuwenrots

De grootste trekpleister van Sri Lanka is bij onze reizigers ook niet onbekend. De Lion's Rock in Sigiriya komt in bijna iedere reis wel voor. Zoals je bij een bezoek aan Parijs de Eiffeltoren moeten bezoeken, bezoek je in Sri Lanka de Leeuwenrots. Sigiriya bevindt zich centraal in de culturele driehoek en is daardoor makkelijk te bezoeken. Vanwege de middagtemperatuur vindt deze activiteit altijd in de ochtend plaats. Vervolgens is er vaak de optie om na de Leeuwenrots verder te rijden naar Polonnaruwa voor een fietstocht.

leeuwenrots-in-de-zon.jpg#asset:1582


2. Jeep safari in het Wilpattu National Park

Als je een rondreis door Sri Lanka gaat maken, is de kans wel heel groot dat je tijdens die rondreis ook op jeep safari gaat. Dan zijn er tal van wildparken waar je uit kunt kiezen en allemaal hebben ze hun eigen kenmerken. Wij merken dat het Wilpattu National Park vaak het juiste park is voor onze reizigers. En eerlijk is eerlijk, zelf zijn we ook enorm fan van dit park. Lage bezoekersaantallen en een grote populatie dieren maken dit park het meest populair bij onze reizigers.

luipaard-in-wilpattu.jpg#asset:958


1. Treinreis door het berglandschap

Het wordt vaak in een adem genoemd bij een rondreis door Sri Lanka, de befaamde treinreis in het berggebied. En dat niet alleen, bij het nabespreken van de reis wordt de treinreis ook vaak als eerste genoemd wanneer er wordt gevraagd naar de hoogtepunten van de reis. Het schitterende landschap, de eenvoud van de activiteit en de beleving van het alleen reizen maken dit de meest populaire activiteit tijdens onze rondreizen. De treinroute tussen Nanu Oya en Ella is daarbij het meest populair en wordt in beide richtingen afgelegd.

trein-op-brug-ella.jpg#asset:933Een mooie lijst van leuke activiteiten. Zie jij er een activiteit bij staan die nog niet in jouw reis zit maar die je er wel in wilt hebben, neem dan snel contact met ons op zodat we die hopelijk nog toe kunnen voegen. Sta jij na het lezen van deze blog te popelen om een rondreis door het schitterende Sri Lanka te maken? Wacht niet langer en stel jouw ideale reis samen!

Populaire Rondreizen

Gerelateerde Blogs