Alles over Wilpattu National Park | Srilankarondreis.com

We helpen u graag

App met ons Stuur een e-mail Bel ons op +31 (0) 73 202 00 54
Wilpattu National Park

Wilpattu National Park

In het noordoosten van Sri Lanka bevindt zich het grootste nationale park van het land, het Wilpattu National Park. Het park kenmerkt zich met vele plassen en dichte bossen. Verschillende dieren vinden in het Wilpattu National Park hun habitat waaronder ook de grotere zoogdieren. Doordat zich ten oosten van het park Anuradhapura bevindt en in het westen Kalpitiya is hier een goede afwisseling van cultuur, natuur en ontspanning mogelijk.


Dit park is nog niet zo ontwikkeld op het gebied van toerisme en dat heeft zo zijn voordelen. Lagere bezoekersaantallen, ruwe wegen en kleinschalige accommodaties. Kleine details die van je bezoek een echt avontuur maken. De reden dat het park nog vrij onontwikkeld is, komt door de ligging. Aangezien in het noorden de burgeroorlog woedde, werd dit park in de jaren voor de beëindiging van de burgeroorlog in 2009 nauwelijks bezocht.

Je kunt met een jeep het park bezichtigen en dan sluit er ook een gids bij je aan. Je gaat onder andere op zoek naar beren, luipaarden, arenden en krokodillen. Je kunt het park het beste vroeg in de ochtend of laat op de middag bezoeken. Die momenten is de kans op het spotten van dieren het grootst.

Luipaard In Wilpattu
Luipaard In Wilpattu
Olifant In Veld Wilpattu
Wilpattu National Park

Populaire Rondreizen